Căpitanul vasului "Speranţa" avea grave probleme cardiace

2-bd-2.-2col-toate_panzele_besoiu_large.jpg

Ion besoiu
În anii ’70, Ion besoiu a jucat în serialul „Toate pânzele sus”
foto: arhiva personală

Lumea teatrului şi a cinematografiei este mai săracă din această dimineaţă la aflarea veştii triste despre Ion Besoiu. Actorul, una dintre figurile de neuitat ale cinematografului din anii '70-'80, pentru rolul emblematic din "Toate pânzele sus!", s-a stins pe patul de spital după ce inima lui a cedat. Avea probleme cardiace grave şi un stimulator montat care nu l-a mai ajutat.

Ion Besoiu ar fi împlinit peste două luni 86 de ani. Încă de anul trecut, actorul se simţea obosit din cauza problemelor cardiace pe care le avea de mai mult timp. Într-un interviu mai vechi, actorul povestea că avea necazuri de ordin fizic şi a trebui să-şi monteze un stimulator cardiac. După 66 de ani în slujba publicului, Ion Besoiu avea regrete şi vobea despre ele, cu ochii plini de lacrimi. Ar fi vrut să mai trăiască şi să prindă suta de ani!

"Am regretul că nu mai trăiesc încă vreo 25 de ani asta e tot şi am păreri de rău că am pierdut pe foarte multi oameni dragi, nu stiu daca i-am pierdut poate că acolo unde sunt ei acum e mai bine", spunea actorul pentru www.stirileprotv.ro.

Iubit actor de film, teatru şi televiziune, Ion Besoiu a absolvit Academia de Teatru şi Muzică din Sibiu. A debutat în 1957, însă rolul care i-a adus celebritatea este Anton Lupan, din serialul "Toate Pânzele sus", dupa cartea lui Radu Tudoran.

Remarcabile au fost şi rolurile din Mihai Viteazul sau Nemuritorii, sub regia lui Segiu Nicolaescu. "Eu am vrut să mă fac profesor de română, de literatură sau marinar. Marinar m-am facut, mult mai tarziu", spunea regretatul maestru. 

 

Loading...

Citește și

  • Ion besoiu

    Doliu în lumea teatrului şi a cinematografiei! Ion Besoiu a murit miercuri dimineață. Actorul urma să împlinească 86 de ani la 11 martie. Regretatul maestru era grav bolnav de mai mult timp. El avea probleme cardiace pe care le trata la Institutul C.C. Iliescu din Capitală. În ultimele zile, Ion Besoiu fusese mutat în secţia de Terapie Intensivă a instituţiei.

  • ion besoiu

    Vestea morții lui Ion Besoiu (85 de ani) a îndurerat lumea artistică românească. Actorul care i-a dat viață capitanului vasului Speranța din ”Toate pânzele sus” rămăsese singur, după ce, în urmă cu aproape zece ani, cea de-a patra soție, marea iubire a vieții lui, a murit.

  • A jucat în peste 80 de filme, a trecut prin patru căsnicii, a dus o viaţă agitată. Acum, la 85 de ani, actorul care l-a interpretat pe căpitanul vasului Speranţa din “Toate pânzele sus” a decis “să fie mai răbdător cu el”. Este bolnav, singur, merge în baston şi caută cât poate de mult să se ferească de frig.

  • ion besoiu

    Are la activ 100 de filme şi peste 40 de roluri în teatru şi o uriaşă popularitate. Zilele acestea, Ion Besoiu ne bucură pe marele ecran, în filmul “Bucureşti NonStop”, regizat de Dan Chişu şi produs de Codin Maticiuc.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1