20 de ani de la primul număr Playboy România. Câți bani a luat Dana Săvuică și cine i-a făcut avansuri la ședința foto

dana_savuica_2.jpg

dana savuica playboy
Dana Săvuică, goală în Playboy
foto: Playboy

Revista Playboy și-a făcut intrarea pe piața din România în noiembrie 1999, cu Dana Săvuică pe copertă. Fostul șef al publicației, Dan Silviu Boerescu, a rememorat pentru Click! cum a decurs prima ședință foto pentru coperta revistei ”iepurașului cu papion”.

În noiembrie 1999, revista Playboy îşi făcea debutul în România având-o pe copertă pe Dana Săvuică, la acea vreme una dintre cele mai frumoase manechine ale ţării. ”După ce mi-a trecut râsul isteric, a rămas nedumerirea. De ce îmi faceţi mie propunerea asta? Mi-a răspuns că au o listă scurtă, cu genul de femeie care ar trebui să fie pe coperta primului număr, şi că au nişte cerinţe foarte clare de la americani. Trebuia să fie o femeie matură, cu forme naturale şi, preferabil, blondă”, și-a amintit peste ani Dana.

dana_savuica_1.jpg

dana savuica playboy
Așa arată primul număr Playboy România, cu Dana Săvuică pe copertă
foto: copertă

 

Și pentru șeful de atunci al revistei, Dan Silviu Boerescu, primul pictorial a fost unul memorabil.

"Dana Săvuică a pozat pentru numărul 1 la Chicago, în studioul regretatului Richard Fegley (fotograf decedat în 2001, care a lucrat timp de 30 de ani pentru Playboy). Într-o pauză a şedinţei foto, a fost abordată de chitaristul lui Bruce Springsteen, celebrul Steve Van Zandt, care dădea un interviu pentru Playboy USA şi care a invitat-o să ia masa cu trupa la hotel. Dana a refuzat să meargă singură, fără mine, şi a ratat ocazia de a-l cunoaşte pe Bruce Springsteen", a declarat Boerescu într-un interviu mai vechi pentru Click!

dana_savuica_2.jpg

dana savuica playboy
Dana Săvuică, goală în Playboy
foto: Playboy

 

steven_van_zandt_and_bruce_springsteen.jpg

steven van zandt si bruce springsteen
Steven Van Zandt și Bruce Sprinsteen pe scenă
foto: CC-BY-SA

 

Loading...

Citește și

 • andreea spataru

  Anii trec, dar se pare că nu și peste Andreea Spătaru (35 de ani), care arată incredibil de bine și la 11 ani după ce a realizat aceste fotografii pentru Playboy. Blonda, care a fost model și asistentă TV, are doi copii, un soț și a decis să stea departe de lumina reflectoarelor. Nu poate fi scoasă însă din istoria Playboy, revistă pentru care a pozat de două ori, căci deține un record interesant: este singura vedetă care a apărut însărcinată în celebra revistă dedicată bărbaților.

 • ioana ginghina

  Blonde, brune şi roşcate, naturale sau siliconate, toate i-au trecut prin faţa ochilor lui Dan Silviu Boerescu, numele de care se leagă istoria revistei Playboy România. Chiar dacă în 2010 a renunţat la şefia publicaţiei, după 11 ani, acesta nu va scăpa în veci de ştampila „tăticul Playboy”.

 • playboy coperti memorabile istorie

  Revista americană Playboy a scris istorie în cei 60 de ani de existenţă. A fost fondată la Chicago (SUA), în 1953. Publicația lansată de Hugh Hefner renunță la cea mai veche tradiție a sa. Începând cu luna martie a anului 2016, revista nu va mai avea pictoriale nud.

 • andreea mantea playboy

  ”Româncele sunt frumoase de pică” nu e doar o vorbă-n vânt, bună să ridice moralul naționaliștilor. E un adevăr confirmat de însuși ”tăticul Playboy”, care a fost atât de impresionat de frumusețea unei vedete de la noi, încât, în 2008, a invitat-o la conacul său pentru a poza pentru un calendar distribuit în întreaga lume.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1