Când va fi înmormântată actriţa Olga Tudorache

olga.jpg

olga tudorache inmormantare
Olga Tudorache avea 88 de ani
Foto: arhivă personală

Familia a început să facă demersurile pentru înmormântarea actriţei Olga Tudorache. Artista va fi condusă pe ultimul drum, unde are un loc de veci la Cimitirul Bellu din Bucureşti. Ceremonia funerară este programată la biserica Kreţulescu, la ora 11.30. Cei care au văzut-o pe scenă, dar şi apropiaţii îi pot aduce un ultim omagiu actriţei, vineri, între orele 10.00 şi 14.00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti.

Actriţa Olga Tudorache s-a stins din viaţă în noaptea de marţi la Spitalul Universitar de Urgenţă. "Marea doamnă a teatrul românesc" era internată de săptămâna trecută şi a fost mutată la secţia de Terapie Intensivă.    

”Teatrul Naţional Bucureşti anunţă cu mare tristeţe despărţirea de una dintre cele mai mari actriţe ale ţării noastre, Olga Tudorache, interpretă strălucită a nenumărate roluri de dramă, comedie şi tragedie în teatru, film, televiziune şi radio A fost onorată cu importante distincţii ale breslei, ale Statului Român şi ale Casei Regale a României. Sincere condoleanţe familiei îndoliate. Dumnezeu s-o ierte şi s-o odihnească în pace!”, se arată într-un comunicat transmis de TNB.

Olga Tudorache s-a născut la 11 octombrie 1929, în comuna Oituz din judeţul Bacău. În anul 1951, a absolvit Institutul de Teatru şi a făcut parte din echipa Teatrului Tineretului din Bucureşti, unde a jucat până în anul 1966, când instituţia teatrală a fuzionat cu Teatrul Nottara. De atunci, actriţa a jucat la Teatrul Mic, până în anul 1978, la Teatrul Foarte Mic şi la Teatrul Naţional din Bucureşti.

loading...
Loading...

Citește și