Callatis Fest 2014 a strâns peste 15.000 de oameni!

Leo Iorga si colegii sai de la Pact au cantat la Callatis Fest 2014

Leo Iorga si colegii sai de la Pact au cantat la Callatis Fest 2014
Leo Iorga si colegii sai de la Pact au cantat la Callatis Fest 2014

Callatis Fest 2014 a transformat Mangalia în Capitala divertismentului estival între 21-24 august, prin cele patru seri de Evenimente, care au strâns, potrivit organizatorilor, peste 15.000 de oameni în fața scenei plutitoare, amplasată în Portul turistic din Mangalia.

Festivalul a debutat în forță joi, 21 august, cu recitalul extraordinar susținut de trupa Proconsul, din care nu au lipsit "Mi-ai luat inima", "Cerul", dar și cea mai recentă piesă a trupei "Așa trec anii" feat. JerryCo. În prima seară a festivalului, intitulată "Callatis Stars", au mai urcat pe scenă: Morris, Daniela Gyorfi, Alyanna, Adriana Gavrilă, Maria Crăciun, Raluca Munteanu și Alexandru Pădureanu.

Poetul George Stanca, producatorul Ada Vertan si  artistul Iulian Bratu, cunoscut publicului de la X FactorZoom
Poetul George Stanca, producatorul Ada Vertan si artistul Iulian Bratu, cunoscut publicului de la X Factor

Cea de-a doua seară, "Dor de Callatis", a fost una dedicată muzicii populare, pe scena plutitoare urcând, nici mai mult nici mai puțin de 8 ansambluri și 16 solisti tineri și consacrați din toate regiunile folclorice ale României.

Paula SelingZoom
Paula Seling

Serile următoare nu au fost nici ele mai prejos, făcând deliciul publicului iubitor de muzică de calitate. Astfel, la "Gala Premiilor de Excelență Callatis", cea de-a treia seară de festival, organizatorii au premiat personalități ale vieții cultural-artistice, precum: Horia Gârbea, Ioan Cristescu, Dinu Grigorescu, Tatiana Odobescu, Gicu Todor sau Nicu Covaci. Mike a deschis seara concertistică primind și premiul pentru debut, Paula Seling a oferit publicului un microrecital live de neuitat, Anca Sigartău a urcat pe scena în ipostaza de actriță și cântăreață, iar Bogdan Muntean a adus magia în Portul turistic din Mangalia.

Nicu Covaci, liderul trupei PhoenixZoom
Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix

Seara de gală s-a încheiat cu două momente speciale, extrem de apreciate de publicul prezent, în Portul turistic din Mangalia: recitalul trupei Pact by Leo Iorga & Adi Ordean și recitalul susținut de Nicu Covaci împreună cu Phoenix. Leo Iorga a stârnit reacții puternice din partea fanilor trupei, care au ținut să-și arate admirația și suportul pentru solist, cântând alături de el refrenele pieselor.

Flavius Hosu, 13 ani, noul tobosar de la PhoenixZoom
Flavius Hosu, 13 ani, noul tobosar de la Phoenix

Ultima seară a festivalului a purtat titulatura de "Top Romanian Brands" și a fost dedicată artiștilor, care au concertat, de-a lungul anilor, pe scena plutitoare, și care, prin muzica lor promovează România peste hotare. Printre cei care au urcat duminica, 24 august, pe scena Callatis Fest 2014 si au oferit publicului prestații live, s-au numărat: Mihai Trăistariu, Sonny Flame, trupa Iris și Nicolae Voiculeț Orchestra, Silvia Chifiriuc, Cornelia Catanga și Aurel Pădureanu.

Silvia ChifiriucZoom
Silvia Chifiriuc

Recitalul Iris a cuprins hiturile trupei "Baby", "Strada ta" și "Somn bizar" în interpretarea noului solist Rafael, iar recitalul Nicolae Voiculeț Orchestra face parte din cadrul turneului “România din inima ta”, elogiu adus României de către Nicolae Voiculeț, deținător al distincției de Ambasador al sunetului și Turismului Românesc.

 

Iuliana Marciuc si Ioana PicosZoom
Iuliana Marciuc si Ioana Picos

Callatis Fest 2014 a fost prezentat de actrița Ioana Picos, Iuliana Marciuc, realizatorul Georgio dell Noce, Aura Poterașu și Radu Neamț, Răzvan Oprea și Dan Mircea Cipariu. Evenimentul a fost organizat de Asociația Callatis Fest Marea Neagră, Asociația de turism Sudul Litoralului, Primăria Municipiului Mangalia și Consiliul local Mangalia.

Partenerii principali ai Callatis Fest 2014 au fost Hotel Paradiso, THR Marea Neagră, Izvorul Minunilor si Avicola Focşani.

loading...
Loading...

Citește și