Buzdugan și Morar și-au cerut scuze la Ambasada Congo pentru ”coada de maimuțe”

ambasada_rd_congo.jpg

buzdugan morar congo
Daniel Buzdugan, Julie Mayaya, Dl. Bomoy Losila Nixon - Însărcinat cu Afaceri a.i., Mihai Morar, Kalenda Shimat Albert - Prim Secretar (de la stânga la dreapta)
foto: Ambasada R.D. Congo

Scandalul provocat de matinalii de la Radio Zu, Daniel Buzdugan și Mihai Morar, în urma amicalului România-Congo, din 25 mai, pare să se apropie de sfârșit. Spășiți, cei doi realizatori și-au cerut scuze la Ambasada R.D. Congo.

Postul de radio a publicat pe site o imagine cu Buzdugan și Morar la Ambasada Congo, lângă reprezentanții statului african în România. Încercănați, îmbrăcați în haine cernite și vădit apăsați de scandalul mediatic pe care singuri l-au provocat, cei doi matinali s-au dus joi, 2 iunie, la ambasadă pentru a-și cere scuze.

”La inițiativa și solicitarea postului Radio ZU, în ziua de 02 iunie 2016, domnul Bomoy Losila Nixon, Însărcinatul cu Afaceri a.i. al Ambasadei Republicii Democratice Congo în România a primit reprezentanții postului de radio.
Scopul vizitei a fost prezentarea de scuze personale din partea domnilor Daniel Buzdugan și Mihai Morar către Republica Democratică Congo și, în special, către echipa națională de fotbal a acesteia, în urma derapajului profesional avut în emisiunea difuzată în dimineața zilei de 26.05.2016.
Domnul Însărcinat cu Afaceri a.i. și-a exprimat nemulțumirea și mâhnirea pentru această situație creată dintr-o simplă gafă și a acceptat respectivele scuze”, se precizează într-un comunicat publicat, în limbile română și franceză pe site-ul Radio ZU.

Reamintim că după meciul amical România-Congo de săptămâna trecută, care s-a terminat cu un scor egal de 1-1, matinalii Mihai Morar şi Daniel Buzdugan au folosit termeni ofensatori pentru a-i descrie pe jucătorii congolezi, dar şi pe suporterii acestora. „Galeria lui Congo se cheamă Coadă de maimuţă. La intrările în stadionul unde s-a ţinut meciul cică era o coadă de maimuţe, n-ai văzut aşa ceva. Cei din Congo au venit cu 8.000 de maimuţe, au fost susţinuţi de 8.000 de maimuţe“ şi „Mâna la piept toată lumea, pentru imnul statului Congo. Hai, toate maimuţele laba la blană!“, sunt doar câteva ditre remarcile celor doi.

 

Loading...

Citește și

  • Puși la zidul rușinii după glumițele cu tentă rasistă legate de amicalul România–Congo, reclamați la CNA și în vizorul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Buzdugan și Morar și-au pus cenușă-n cap. ”Vom plăti”, a dat asigurări Daniel Buzdugan, contactat de reporterii Adevărul.

  • kamara

    Comentariile rasiste ale lui Mihai Morar și Daniel Buzdugan, la o zi după amicalul de fotbal România-R.D. Congo, când i-au numit "maimuțe" pe congolezii de pe teren și din tribune, au iritat mai multe persoane. Printre ele se numără și Kamara, jumătatea proiectului Alb Negru, unul dintre cei mai de succes oameni de culoare din România.

  • morar buzdugan

    Mihai Morar și Daniel Buzdugan sunt unii dintre cei mai cunoscuți oameni de radio din România și cei care reușesc an de an să aducă zeci de artiști în concertele susținute în fața a peste o sută de mii de spectatori, adunate sub numele Forza ZU. Cu toate acestea, asta nu îi disculpă de faptul că au făcut comentarii cu vădit caracter rasist, iar asta în direct la radio.

  • Lovitură dură pentru Daniel Buzdugan şi Mihai Morar. Judecătorii au admis cererea făcută de blogger-ul clujean Radu Valentin Băzăvan, care îi acuză că i-au furat poantele. Cei doi oameni de radio au fost daţi pe mâna procurorilor şi sunt cercetaţi penal pentru infracţiuni pedepsite cu până la 4 ani de închisoare.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1