Brenciu cu plete, Pepe cu breton. Cum arătau acum 24 de ani vedetele Antenei 1

brenciu.jpg

Horia Brenciu
FOTO: Arhiva personală

Imagini de colecţie, nu alta! Cele mai importante vedete ale postului Antena 1 au scotocit în albumele familiei şi au scos la iveală fotografii pe care fanii abia aşteptau să le vadă. Iată cum arătau în anul 1993, când când Antena 1 avea prima emisie.

E sărbătooare mare zilele acestea în trustul Intact, căci Antena 1 sărbătoreşte, pe 29 noiembrie, 24 de ani de la înfiinţare. Multe dintre vedetele postului erau pe atunci doar nişte copii, aşa că vă invităm să citiţi şi să priviţi amintiri din copilărie cu juraţii emisiunilor  “X-Factor” şi “Te cunosc de undeva”.

-Pentru Delia, anul 1993 a fost unul important, însă nu neapărat din perspectiva carierei. Celebra cântăreață avea atunci doar 11 ani și era la școala ”Dinu Lipatti”, unde studia pianul. ”Știu că ascultam Michael Jackson și Abba și cântam și dansam singură, în fața oglinzii. S-a întâmplat să fiu încurajată de mama, care a luat treaba asta în serios, așa că m-a înscris la o școală de specialitate, unde mi-am fixat bazele”, își amintește Delia.

g414-vedetete-juriu-xfactor.jpg

Delia, Carla’s Dreams, Horia Brenciu, Stefan Banică, X-Factor, poveste, abandon
Juraţii emisiunii "X-Factor"
Horia Brenciu, Carla’s Dreams, Delia și Ștefan Banică

-Pentru Horia Brenciu însă, cariera în televiziune începea să prindă contur! Prima apariție televizată a lui Brenciu a avut loc la TVR, în anul 1993, la emisiunea „Concurs de seducție”, realizată pe litoral, la Costinești.

-Și pentru Ștefan Bănică, anul 1993 a însemnat un an important, în care a apărut primul album al acestuia, intitulat ”Un actor/Un rock’n’roll”.

-În 1993, Andreea Bălan avea 9 anişori. „Eram în clasa a treia și mă jucam foarte mult cu copiii la țară, la bunici, pentru că eu mi-am petrecut toată copilăria împărțindu-mă între cele două perechi de bunici. Fiind atât de micuță, la vremea respectivă nu mă gândeam că o să am și eu o carieră în televiziune. De fapt, nici nu visam, nici nu speram la așa ceva. Cred că pe atunci îmi doream să fiu medic de copii. De la 10 ani încolo viața mea a luat un cu totul alt curs și mi-am petrecut adolescența în case de cultură, pe stadioane, pe drumuri, în hoteluri. În familia Antenei 1 am intrat acum șase ani, odată cu proiectul <Te cunosc de undeva!>. Practic, din acel moment, viața mea s-a schimbat în bine”, spune Andreea Bălan.

juriu.jpg

Horia Brenciu, Pepe, Delia, Stefan Banica, Ozana Barabancea, Andreea Balan, Aurelian Temisan, Te cunosc de undeva, X-Factor, cum aratau vedetele in tinerete
Juriul emisiunii "Te cunosc de undeva"

“Acum 24 de ani, eram în anul II de facultate, căci aveam 20 de ani. Făceam Cehov și jucam Tuzenbach. Treaba asta cu actoria are ramificații bizare pentru mine. Mama a fost actriță în tinerețe și, cât am fost mic - ai mei divorțaseră -, am stat un pic pe la bunici. De la ei știu și ungurește. Apoi, pe la cinci-șase ani, când am ajuns acasă, mama nu prea avea cu cine să mă lase și a început să mă ia cu ea la teatru…”, își amintește Andrei Aradits.

  • Andreea Bălan (cu bentiţă)
  • Andrei Aradits şi mama sa
  • Aurelian Temişan în "A doua cădere a Constantinopolului"
  • Ştefan Bănică, copertă de casetă audio cu bandă magnetică
  • Delia
  • Horia Brenciu
  • Ozana Barabancea
  • Pepe
  • Maximize

1/8

-“Aveam 21 de ani, în anul 1993, și filmam împreună cu regretata Stela Popescu pentru <A doua cădere a Constantinopolului>. A fost o experiență de neuitat. Eram lansat în muzică de patru ani și eram pe val. Cu doi ani în urmă lansasem <Billy Joe King>, piesă care a devenit rapid foarte cunoscută”, spune Aurelian Temișan.

-“Acum 24 de ani eram studentă la Conservator, actuala Universitate Națională de Muzică din București, dar și angajată a Operei Naționale. De asemenea, de trei ori pe săptămână cântam în acea perioadă într-un club din Capitală”, adaugă Ozana Barabancea.

pepe.jpg

Horia Brenciu, Pepe, Delia, Stefan Banica, Ozana Barabancea, Andreea Balan, Aurelian Temisan, Te cunosc de undeva, X-Factor, cum aratau vedetele in tinerete
Aşa arăta Pepe acum 24 de ani

-La rândul său, Pepe, invitatul permanent al actualului sezon “Te cunosc de undeva!”, mărturisește că în acea perioadă a vieții lui studia muzica, încercând să devină cântăreț. De asemenea, era în clasa a cincea și, în acel an, și-a vizitat tatăl, care emigrase în Germania. “Tata a fugit în Germania, în 1987, iar după Revoluție am fost la el”, își amintește Pepe. “Cred că în perioada aceea studiam, încercam să devin cântăreț, căci m-am lansat prin 1999. Antena 1 este a doua mea casă. Am toți prietenii, toți colegii la Antena 1 și mă uit cu drag la acest post de televiziune.”, mai spune el.

Loading...

Citește și

  • Pe atunci nici nu aveau habar că astăzi vor fi printre cele mai cunoscute vedete din România. Își duceau viața departe de reflectoare, asemenea oricărei persoane care nu are de-a face cu celebritatea.