Benny de la "Ferma Vedetelor", către Morar și Buzdugan: “Trebuia să râdem?"

benny.jpg

benny
Benny a fost deranjat de comentariile cu tentă rasistă de la radio
Foto: arhivă personală

Benny Adegbuyi, luptătorul care a participat în sezonul din Cipru de "Ferma Vedetelor", a fost una dintre persoanele publice care au luat atitudine față de glumițele cu tentă rasistă ale lui Mihai Morar și Daniel Buzdugan.

După meciul amical de fotbal dintre România și R.D. Congo din 25 mai, realizatorii de la Radio ZU, Mihai Morar și Daniel Buzdugan, i-au făcut "maimuțe" pe congolezi, alături de alte apelative la adresa galeriei sau a selecționerului lor: "Noi îl avem pe Father Chicken (Tata Puiu, porecla lui Anghel Iordănescu n.r), ei îl au pe Father Monkey (Tata Maimuță n.r). Cei din Congo au fost susținuți de 8000 de maimuțe. La intrare în stadion era coadă de maimuțe. Au jucat cu gorilieni. Tata Puiu crede în Dumnezeu. Antrenorul celor de la Congo crede în cimpanzeu. Să faci 1-1 cu gorilienii nu e de colo", au fost doar câteva dintre glumele oamenilor de radio, care nu au fost gustat însă de o mare parte a ascultătorilor lor.

Una dintre primele persoane care au luat atitudine în mod public la adresa comentariilor deplasate a fost Kamara, care s-a declarat profund jignit și uluit: "Nu văd nicio urmă de glumă în vorbele lor. Sunt Român, de o altă culoare decât cea care le place celor doi prezentatori de la Radio ZU, care nu fac cinste breslei lor. Ce învață un copil în 2016, ascultând acești doi prezentatori? Că un om negru e o maimuță? De ieri și până acum am plâns de trei ori." Mai mult, acesta a ajuns până la a le cere lui Morar și Buzdugan să nu-i mai difuzeze piesele la radio.

Acum, și Benny Adegbuyi, kickboxerul care a participat și la "Ferma Vedetelor", a luat atitudine. Chiar dacă fanii de pe pagina i-au spus că a fost doar un pamfelt, răspunsul lui Benny a fost și cuprinzător: "Și noi trebuia să râdem?"

Pe pagina lui oficială de Facebook, luptătorul a scris: "ROMÂNIA 2016!!! Sunt șocat... Felicitări, Buzdugan și Morar. Și eu care credeam că nu mai există "RASISM" în zilele noastre."

 

 

Loading...

Citește și

  • kamara

    Comentariile rasiste ale lui Mihai Morar și Daniel Buzdugan, la o zi după amicalul de fotbal România-R.D. Congo, când i-au numit "maimuțe" pe congolezii de pe teren și din tribune, au iritat mai multe persoane. Printre ele se numără și Kamara, jumătatea proiectului Alb Negru, unul dintre cei mai de succes oameni de culoare din România.

  • Puși la zidul rușinii după glumițele cu tentă rasistă legate de amicalul România–Congo, reclamați la CNA și în vizorul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Buzdugan și Morar și-au pus cenușă-n cap. ”Vom plăti”, a dat asigurări Daniel Buzdugan, contactat de reporterii Adevărul.

  • morar buzdugan

    Mihai Morar și Daniel Buzdugan sunt unii dintre cei mai cunoscuți oameni de radio din România și cei care reușesc an de an să aducă zeci de artiști în concertele susținute în fața a peste o sută de mii de spectatori, adunate sub numele Forza ZU. Cu toate acestea, asta nu îi disculpă de faptul că au făcut comentarii cu vădit caracter rasist, iar asta în direct la radio.

  • Nu mai e de glumă pentru Daniel Buzgudan şi Mihai Morar. Cei doi sunt acum la mâna judecătorilor, după ce un blog­­ger din Cluj, Radu Valentin Băzăvan, îi acuză că i-au furat poantele. Iar infracţiunea de care îi învinovăţeşte acesta se pedepseşte cu închisoarea!