Bella Santiago şi Mihai Chiţu au investit în restaurante. Uite ce afaceri au câştigătorii concursurilor tv

6-7-vedete-bella-4.jpg

Bella Santiago este proprietara unui restaurant cu specific filipinez din zona Pipera-Tunari

Antena 1 şi PRO TV au dat în ultimii 10 ani premii de peste 2 milioane de euro la show-urile de talente „MasterChef”, „Chefi la cuţite”, „X Factor” şi „Vocea României”. Un sfert din bani au luat calea afacerilor cu restaurante care a înflorit în toată ţara datorită investiţiei de 560.000 de euro. Click! vă spune ce câştigători au reuşit să-şi vadă visul împlinit.

Filipineza Bella Santiago (29 de ani) a câştigat „X Factor” (Antena 1) şi marele premiu de 100.000 de euro în decembrie 2018. După un an de la victorie, ea a deschis un restaurant cu specific filipinez în zona de nord a Capitalei. La eveniment, Bella a cântat câteva piese, fiind susţinută de soţul ei şi de fetiţa lor care a făcut karaoke. Bella Santiago a cucerit publicul în finala „X Factor” cu interpretările pieselor „Fată verde“, în duet cu Tavi Colen, şi „Cine m-a făcut om mare“, alături de Delia.

Mihai Chiţu (40 de ani), câştigător la „Vocea României” (PRO TV) în 2013, s-a asociat cu un prieten şi din premiul de 100.000 de euro a deschis o pizzerie la doi paşi de staţia de metrou „Nicolae Grigorescu”. Localul oferă şi livrare la domiciliu. În plus, Mihai susţine frecvent concerte în propriul local şi îşi continuă cariera muzicală în paralel cu restaurantul.

6-7-vedete-2-mihai-chitu-cu-asociatul.jpg

Mihai Chiţu şi prietenul lui au deschis în Capitală o pizzerie unde se găsesc şi cărţi pentru lectură

Marele premiu de la show-ul culinar „MasterChef” (PRO TV), de 50.000 de euro, pare predestinat investiţiilor în restaurante. Petru Buiuca (30 de ani), primul câştigător de la „MasterChef”, din 2012, a deschis în Bucureşti un restaurant împreună cu finaliştii Alex Cârţu (32 de ani) şi Mehrzad Moghazehi (38 de ani), unde clienţii învăţau să gătească chiar de la bucătari. La scurt timp şi-a vândut însă partea asociaţilor pentru că „deciziile se luau foarte greu acolo”. A rămas pe online cu tutoriale („Ce să faci în 60 de secunde cu 4 ingrediente”) şi cu interviuri neconvenţionale.

6-7-vedete-3-petru-buiuca.jpg

Petru Buiuca dă lecţii de gătit pe Internet

Jesica Zamfir (33 de ani), câştigătoarea „MasterChef” din 2014, a avut ghinion în afaceri şi a dat faliment cu prima firmă deschisă în Bucureşti. Cu premiul de 50.000 de euro şi-a deschis însă o firmă de catering tot în Capitală, iar aceasta îi merge foarte bine datorită preparatelor delicioase. Şi Ciprian Ogarcă (29 de ani), câştigător „MasterChef” tot în 2014, fost agent de asigurări, a ajuns un prosper afacerist. Şi-a deschis iniţial o pizzerie în Craiova, apoi un al doilea local în acelaşi oraş. Ambele sunt preferate de clienţi datorită preparatelor extrem de gustoase.

6-7-vedete-10-cristian-voicu.jpg

Cristian Voicu are propriul local

Andrei Voica (37 de ani) a câştigat marele premiu „MasterChef” în 2015, iar de atunci a investit într-un restaurant cu specific spaniol tot la Craiova. Bucătăria din localul lui este de tip „open space”, astfel încât clientul să vadă cum se prepară mâncarea pe care o va savura. El reuşeşte să ofere produse delicioase la cel mai bun preţ, iar afacerea îi merge ca pe roate.

În schimb, Robert Petrescu (34 de ani), câştigătorul „MasterChef” din 2017, s-a asociat cu vărul lui şi au pus bazele unei afaceri cu mâncare japoneză pe care o prepară într-o bucătărie mobilă amenajată într-o rulotă. Au ales bucătăria japoneză deoarece preparatele conţin foarte puţine grăsimi şi sunt sănătoase. Are două puncte fixe de vânzare în Capitală şi se tot extinde. În plus, rulota cu bunătăţi este prezentă la toate evenimentele mari în zona de alimentaţie. Robert şi vărul lui au deschis şi un bistro cu mâncare românească preparată doar cu ingrediente locale.

6-7-vedete-8-robert-petrescu-in-rulota.jpg

Robert Petrescu (mijloc) vinde mâncare japoneză într-o rulotă

Dintre câştigătorii show-ului „Chefi la cuţite” (Antena 1), care pune la bătaie câte 30.000 de euro într-un sezon, doar doi au investit în afaceri. Cristi Şerb (25 de ani), norocosul din 2016, şi-a deschis mai multe afaceri şi o duce foarte bine. Mai ales că înainte de competiţie a câştigat 200.000 de lei (42.000 de euro) la păcănele. A lucrat ca chef privat în Monte Carlo, iar afacerile îi merg excelent. Şi Cristian Voicu (33 de ani) a folosit cei 30.000 de euro din competiţie pentru propriul restaurant. El şi-a văzut visul împlinit după ce a fost chef atât în ţară, cât şi în Italia şi Germania.

6-7-vedete-9-cristi-serb.jpg

Cristi Şerb a gătit şi în localuri din Monte Carlo

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1