Basistul trupei Goodbye to Gravity a murit în Franţa

12243993_1202653473083736_994762097_n.jpg

Alex Pascu a murit miercuri, în Franţa
Foto: Arhiva personală

Basistul trupei Goodbye to Gravity, Alex Pascu, a murit miercuri (11 noiembrie). Tânărul a fost transferat în Franţa în cursul zilei, dar a murit pe aeroportul din Paris, unde aeronava în care se afla a aterizat în jurul orei 19.30.

Alex Pascu (33 de ani) a murit la Paris, unde a ajuns în jurul orei 19.30. El a intrat în stop cardi-respirator. El este cea de-a 51-a victimă a incendiului care a avut loc pe data de 30 octombrie în clubul Colectiv. 

Alex Pascu, fiul preşedintei de onoare a Federaţiei Române de Scrimă, a fost transferat în străinătate la insistenţele familie. Deşi marţi el a făcut febră de aproape 41 de grade Celsius, şi rudele s-au speriat că starea lui s-ar putea agrava, medicii şi-au dat acordul după ce l-au evaluat. 

Alex a suferit arsuri externe, pe partea superioară a corpului, dar și ale căilor respiratorii. Medicii de la Spitalul Floreasca i-au povestit mamei că, în cursul dimineţii de marți, Alex a avut şi un coşmar.

"A deschis ochii şi a început să strige « Foc! Foc! Fugiţi, oameni!» Am înţeles că nici medicii nu şi-au putut explica această întâmplare, ştiind că pacienţii aflaţi sub sedative puternice şi morfină nu visează. Ana mi-a povestit totul în hohote de plâns. Am simţit că nu mai poate", a mărturisit pentru Gazeta Sporturilor o persoană apropiată Anei Pascu.

53 de oameni au murit în urma incendiului care a izbucnit pe 30 octombrie în clubul Colectiv din Bucureşti, unde trupa Goodbye to Gravity îşi lansa cel de-al doilea album. Singurul membru al trupei care este încă în viaţă este Andrei Găluţ, solistul, care se află acum la o clinică din Olanda. Chitariştii Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru au murit în noaptea incendiului, iar toboşarul Bogdan Enache a decedat duminică (8 noiembrie), la scurt timp după ce avionul care trebuia să îl ducă în Elveţia a decolat. 

Loading...

Citește și

 • alex pascu

  Alex Pascu, liderul trupei Goodbye to Gravity, trece prin momente dificile pe patul de spital. Marți, Alex a făcut febră mare, aproape 41 de grade Celsius, după ce medicii de la Floreasca reușiseră să-l stabilizeze. Specialiștii i-au povestit mamei tânărului că în cursul dimineții de marți Alex a avut un coșmar și a strigat ”Foc! Foc! Fugiți, oameni!”.

 • andrei galut

  Solistul trupei "Goodbye to gravity", Andrei Găluţ, a fost transferat duminică, 8 noiembrie, la un spital din localitatea Beverwijk, Olanda, unde a fost suspus unei operaţii.

 • victime colectiv incendiu morti

  Miercuri (11 noiembrie), bilanţul crunt al tragediei de la Club Colectiv a ajuns la 50 de morţi. Vlăduţ Roberto Andy a murit chiar de ziua lui. Tânărul ar fi împlinit 19 ani în această zi. Era internat la un spital din Chelmsford, în Marea Britanie. Băiatul avea arsuri de gradul II şi III, pe 60 la sută din suprafaţa corpului.

 • goodbye to gravity

  Toboşarul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, internat la Spitalul de Arşi, a fost transferat în Elveţia în cursul zilei de duminică. Aeronava decolase un pic după ora 16 şi a fost întoarsă din drum pentru că pacientul intrase în stop cardiorespirator.