Avocatul lui Pomohaci susține că preotul a fost instigat

8-act-1-4col.jpg

Preotul-cântăreţ nu va lipsi sâmbătă de la festivalul de la Gura Râului

În plin scandal sexual, Cristian Pomohaci nu mai ţine slujbe în biserică pe perioada anchetei, dar îşi continuă cariera artistică. Acuzat de un tânăr că a vrut să-l plătească pentru sex, Pomohaci este apărat de avocatul său, care susţine că tânărul l-a provocat pe preot, iar acesta s-a lăsat antrenat într-o discuţie nepotrivită.

Cristian Pomohaci (48 de ani) va cânta sâmbătă, la Festivalul Bujorului de la Gura Râului, judeţul Sibiu. Numele lui apare pe  afiş şi, după cum ne-a informat Silvia Macrea, directoarea evenimentului şi a centrului ”Junii Sibiului”, se pare că preotul îşi va susţine recitalul. Mai ales că acesta nu duce lipsă de fani, după cum s-a văzut zilele trecute când a fost audiat la Arhiepiscopia Alba Iulia.

De altfel, şi avocatul lui Pomohaci, George Dură, susţine că preotul e nevinovat şi că a fost instigat de către tânărul de 17 ani. ”Dacă aveţi curiozitatea să ascultaţi cum e făcută înregistrarea, acest tip, Flaviu, se comportă ca un instigator, îl provoacă. Părintele a infirmat că înregistrarea ar fi veridică. E vocea dumnealui, dar dialogul, după cum îl cunoaştem pe părinte, nu corespunde discuţiei purtate între aceste părţi. Aş vrea să-i înţeleg scopul. Cine vine cu un microfon...? Iar după modalitatea în care deschide discuţia, observi că toate sunt pornite de la acest băiat. Când părintele spune: «Eu vreau ceva mai mult de la tine», poate se referă la faptul că «Vreau să fac om din tine», nu «Vreau să fac sex». Dacă înregistrarea s-ar dovedi veridică, din punctul meu de vedere se poate reţine o culpă într-o antrenare a unei discuţii imorale. Eu aşa tind să cred... că s-a lăsat târât într-o discuţie nepotrivită, care nu-şi avea sensul”, ne-a declarat, în exclusivitate, avocatul preotului, care a ţinut să sublinieze că preotul nu a primit interdicţie să slujească, ci a fost o decizie de comun acord, până la soluţionarea problemei.

”A fost o decizie de comun acord. S-a dat un termen de 30 de zile pentru a se aduce probe care să dovedească nevinovăţia sa”. Totuşi, acesta pretinde că până când înregistrarea nu va fi supusă unei expertize, nu putem vorbi despre originalitatea dialogului.

 

Loading...

Citește și