Au gătit 14 ore pentru prânzul preşedintelui Franţei

Ultima actualizare:
François  Hollande,  preşedintele  Franţei
François Hollande, preşedintele Franţei

Preşedintele Franţei nu va uita curând vizita făcută în România. A avut parte de un regal culinar, pregătit româneşte de doi dintre cei mai apreciaţi maeştri bucătari din România: Adrian Hădean şi Nicolai Tand.

François Hollande a venit într-o vizită importantă în ţara noastră şi a avut un program încărcat. Dar, după atâta muncă, o masă e binevenită, iar cei care au avut ocazia să gătească pentru delegaţia franceză şi pentru premierul Dacian Cioloş nu au fost aleşi la întâmplare.

Dacian Cioloş a verificat  totul în bucătărie
Dacian Cioloş a verificat totul în bucătărie

“Eram în restaurant, pregăteam diverse lucruri prin bucătărie, când am primit un telefon care m-a lăsat mut. Urma să gătesc pentru premierul României, Dacian Cioloş şi pentru preşedintele Franţei, François Hollande. Acum mulţi ani am ajuns la Paris şi lucram ca şofer pe ambulanţă, iar dacă cineva mi-ar fi spus că voi ajunge să gătesc pentru premierul României şi pentru preşedintele Franţei i-aş fi spus că e nebun de legat”, povesteşte chef Nicolai Tand. Au bucătărit 14 ore ca să fie gata la timp. ”O demonstraţie de haute cuisine à la roumaine, cu produse de sezon, 100% româneşti”, s-au lăudat cei doi bucătari celebri.

„Am deschis masa cu o cremă de dovleac, combinată cu un piure din păstârnac copt, cu hribi fripţi în unt. Am folosit doar ce am găsit în acest sezon şi toate legumele au fost cumpărate de la producători români”, a spus Adi Hădean. “Felul următor a fost file de păstrăv cu un bisque din raci (bisque fiind o supă groasă), în care am pus şi cozi de raci şi în care am mai pus un piure din morcovi copţi. La felul principal am avut muşchiuleţ de berbecuţ fript simplu, după ce l-am marinat cu mentă, cimbrişor, sare, piper şi puţin ulei de rapiţă. Cu un piure din ardei copţi, cu vinete afumate şi am mai pus nişte fasole verde şi arpagic. A fost un meniu de degustare, cu feluri mai multe, dar cu porţii ceva mai mici”, a explicat Adi Hădean, fostul jurat de la “MasterChef”.

Prânzul la care au  participat 24 de persoane  a fost foarte apreciat
Prânzul la care au participat 24 de persoane a fost foarte apreciat

Piure de  dovleac  şi păstârnac,  combinat cu  hribi în unt
Piure de dovleac şi păstârnac, combinat cu hribi în unt

Masa a fost stropită cu vin roşu şi alb şi s-a încheiat cu un desert delicios: quenelle din brânză de vaci tras în unt – un fel de papanaş, lapte de pasăre, frişcă şi piersici confiate cu vanilie. N-au lipsit brânzeturile româneşti maturate în grotă şi trufele negre. El mai spune că premierul a ajuns mai devreme, pe de o parte pentru că a fost gazdă, pe de altă parte pentru că a vrut să se asigure că sunt gata preparatele. S-au trezit apoi cu o problemă: au venit SPP-iştii să guste din mâncare. Totul s-a încheiat cu aprecieri maxime de la cei 24 de membri ai delegaţiei care au mâncat ce au gătit chefii.

Iată meniul servit la dejun

Bisque din raci
Bisque din raci

Bisque din raci  combinat  cu file de păstrăv
Bisque din raci combinat cu file de păstrăv

Muşchiuleţ de  berbecuţ cu ardei  copţi, vinete şi fasole verde
Muşchiuleţ de berbecuţ cu ardei copţi, vinete şi fasole verde

Brânzeturi maturate  în grotă și trufe
Brânzeturi maturate în grotă și trufe

Quenelle din brânză de  vaci şi lapte de pasăre
Quenelle din brânză de vaci şi lapte de pasăre


    Quenelle din brânză de  vaci şi lapte de pasăre
Quenelle din brânză de vaci şi lapte de pasăre

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
1 liviu varciu si carmina 5 jpg jpeg
toma caragiu jpg
tamara buciuceanu jpg
elena carstea jpeg
salma hayek rochie albastra profimedia jpg
seraphina rose ben affleck fin profimedia colaj png
Pentru cei care nu își mai amintesc, trupa Holograf a fost înființată în anul 1977 de către Mihai Pocorschi
banner julia jianu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net