Au fost aleşi primii finaliştii Eurovision România 2018. Alex Florea nu a trecut mai departe

eurovision.jpg

eurovision 2018 concurenti semifinala focsani
După prima semifinală au fost aleşi Alexia & Matei, Echoes şi Eduard Santha
foto: TVR

Juriul a decis duminică seară primii trei finaliştii Eurovision România. Concurenţii care vor urca per scenă la 25 februarie la Sala Palatului din Capitală sunt Alexia & Matei, Eduard Santha şi Echoes.

Duminică seară, 12 concurenţi au urcat pe scena Teatrului Municipal „Maior Gheorghe Pastia“ din Focşani, unde s-a dat lupta pentru un loc în marea finală. Artiştii care au vrut să imprtesioneze cu vocea au fost Lina („A Love Worth Falling For”), Johnny Bădulescu („Devoted”), Hellen („From Underneath”), Eduard Santha („Mesom Romales”), Echoes („Mirror”), Alex Florea („Nobody Told Me It Would Hurt”), Waleska („Renacer”), Liviu Anghel („Rise Up”), CornEL („Take Me Away”), Tom Hartis („Teardrop Rain”), Elena Turcu („The Perfect Fall”) şi Alexia & Matei („Walking On Water”).

Alexia & Matei, Eduard Santha şi Echoes sunt primii finalişti aleşi de juriul Eurovision România 2018, format din Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan şi Viorel Gavrilă.
Alex Florea, care a reprezentat România la Eurovision 2017, alături de Ilinca Băcilă (acum membră a juriului), cu piesa „Yodel it!“, nu s-a clasat de această dată nici măcar printre finaliştii Selecţiei Naţionale. El s-a întors anul acesta în concurs cu piesa „Nobody Told Me It Would Hurt“.
Următoarele semifinale vor avea loc la Timişoara (28 ianuarie), Craiova (4 februarie), Turda (11 februarie) şi Sighişora (18 februarie).  Cu o zi înaintea spectacolelor, în fiecare sâmbătă, TVR 1 va transmite, de la ora 22.00, „Culise Eurovision 2018“, o serie de emisiuni live despre ultimele pregătiri, impresii la cald, imagini de la repetiţii şi de la conferinţele de presă premergătoare evenimentelor. La 25 februarie, la marea finală, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pentru scena de la Lisabona, dintre cele 15 piese rămase în concurs.

Clasamentul primei semifinale Eurovision România

Alexia & Matei („Walking On Water”) - 53 de puncte

Echoes („Mirror”) -38 de puncte

Eduard Santha („Mesom Romales”) -35 de puncte

Johnny Bădulescu („Devoted”)- 34 de puncte

Alex Florea („Nobody Told Me It Would Hurt”)-  28 de puncte

Elena Turcu („The Perfect Fall”) -27 de puncte

Lina („A Love Worth Falling For”)- 24 de puncte

Hellen („From Underneath”)- 22 de puncte

Liviu Anghel („Rise Up”)-  20 de puncte

Waleska („Renacer”)- 7 puncte

CornEL („Take Me Away”)- 2 puncte

Tom Hartis („Teardrop Rain”) retras *

loading...
Loading...

Citește și

  • Jessie Baneş ne-a povestit cum percepe experienţa Eurovision, dar şi cât de mult a ajutat-o participarea în cadrul concursului Vocea României, în echipa lui Marius Moga, în anul 2015. Jessie a mărturisit, într-un interviu exclusiv pentru Click!, cât de bine şi-a pregătit show-ul pentru Eurovision, dar şi pe ce mizează ea.

  • Feli Donose, cum a slabit Feli Donose, sedinta foto Urzeala Tronurilor, concert Hard Rock Cafe

    La sfârşitul anului trecut, juriul a anunţat cei 60 de semifinalişti care vor intra în Selecţia Naţională Eurovision România 2018. După ascultarea celor 72 de melodii validate, juriul a avut dificila sarcină de a alege piesele care vor concura pentru un loc pe scena Eurovision din Lisabona. Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan şi Viorel Gavrilă au fost juraţii care au ales, la această ediţie a Selecţiei Naţionale, semifinaliştii Eurovision Romania.

  • Mihai Traistariu, Eurovision, inscrieri, Tornero, TVR, Eurovision 2018, Portugalia

    Mihai Trăistariu (40 de ani) își încearcă din nou norocul la Eurovision, pentru a zecea oară, convins fiind că poate obține un punctaj mai bun, decât cel din 2006, când s-a clasat pe locul al patrulea, cu piesa ”Tornero”, care i-a adus un punctaj record de 172 de puncte.

  • foto

    Gabriela Cristea și Tavi Clonda formează unul dintre cele mai îndrăgite cupluri din rândul vedetelor autohtone. Cei doi se declară cei mai fericiți părinți de când a venit pe lume micuța Margot Victoria în ziua de 23 septembrie, după numeroase încercări nereușite și inseminări artificiale făcute de Gabriela. Se pare că lucrurile merg din ce în ce mai bine pentru ei. Familia lor este completă, iar reușitele profesionale nu întârzie să apară.