Au datorii de 9.000 € la stat, dar se jură că-s cu plata la zi

12-13-vedete-datorii.jpg

Inna figurează pe “lista ruşinii” cu o datorie de 6.171 de lei. Antonia e mai ghinionistă, având restanţe la stat de 33.490 de lei

Vedetele mioritice s-au ascuns cât au putut. Însă, acum, o ţară-ntreagă ştie ce datorii au VIP-urile la statul român, căci ANAF a publicat pe site-ul său o serie de liste cu firme şi cu persoane fizice cu restanţe astronomice. Printre cei rău-platnici se află şi cântăreaţa Inna (29 de ani), dar şi rivala ei, Antonia.

Alături de alte nume precum Antonia, Alex Velea sau Radu Vâlcan, Inna se află şi ea pe „lista ruşinii”, dată publicităţii, luni, 16 mai, de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). Cântăreaţa, care are concerte în străinătate pe sume cuprinse între 30.000 şi 150.000 de dolari, conform echipei ei de manageri, figurează pe listele ANAF cu o datorie de 6.171 de lei. Însă, bruneta se jură că nu ştia nimic despre această sumă, aşa cum a precizat prin intermediul reprezentanţilor ei de la Global Records. „În ceea ce priveşte datoriile Innei, acestea sunt plătite, doar că s-a depăşit termenul limită cu 5 zile, de aceea apar pe site. În cazul Antoniei (n.r. cu o datorie de 33.490 de lei), la fel, nu s-a făcut plata la timp”, ni s-a transmis de la departamentul de PR al Global Records, casa de producţie a celor două artiste. Şi Antonia este una dintre cele mai bine plătite artiste ale momentului, onorariul ei fiind, conform site-ul Eventure, de 2.500 de euro. Cele două figurează împreună cu o restanţă de aproape 9.000 de euro.

Deşi românii se zbat să scape de datorii, Inna îşi vede liniştită de cariera ei şi susţine concerte după concerte pentru a-şi promova noul album, “INNA”. A avut cântări în Mexico şi în Guadalajara (Spania), iar acum se află în Mauritius, unde a susţinut un concert şi a filmat videoclipul celui mai recent single. Alex Velea nu vorbeşte niciodată despre restanţele pe care le are la stat. S-ar părea că suma pe care o are de plată este de 13.857 de lei, însă, contactat de reporterii Click!, artistul a refuzat să comenteze.  Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat pe site-ul său trei liste cu datornici la bugetul statului sau la alte bugete publice, care nu au plătit contribuţiile pentru asigurări sociale, nu şi-au declarat TVA sau nu au achitat impozilele pe profit. Pe 16 mai, ANAF a publicat “lista ruşinii” a persoanelor fizice, cu 187.230 de datornici în total.

12-13-vedete-datorii-.jpg

Mircea Badea, Radu Vâlcan, Horia Moculescu

Mircea Badea: «Ei au să-mi dea 2.600 de lei»

Mircea Badea figurează şi el pe “lista ruşinii” cu o datorie de 34.147 de lei. După o vizită la ANAF, realizatorul de la Antena 3 a aflat, cu stupoare, că, de fapt, are bani de recuperat de la stat. “Am fost la ANAF. Au revizuit calculul. Am de plătit 996 de lei şi de recuperat 3.600 de lei. Se compensează cele două sume şi mai am de luat de la statul român 2.600 de lei”, a scris el, amuzat de situaţie, pe blogul  personal.

Radu Vâlcan: «Nu ştiam că-s pe listă»

Actorul Radu Vâlcan, care prezintă “Insula iubirii”,  la Antena 1, spune că nu ştia de această listă şi nici de suma de 7.229 de lei pe care, conform ANAF, o are de plată la stat. “Nu ştiu despre ce sumă este vorba, dar voi merge şi eu să mă interesez şi să plătesc”, ne-a mărturisit Radu. Vestea că e dator nu-i pică prea bine, căci soţia lui, Adela Popescu, va naşte în curând un băieţel.

Horia Moculescu: «Am avut probleme cu un teren»

Horia Moculescu are o datorie la stat în valoare totală de 47.952 de lei. “Am fost victima unei escrocherii şi de aceea sunt acum pe lista datornicilor la stat!”, ne-a spus compozitorul cu năduf. “În 2007, am vândut un pământ fiului unui bun prieten. Conform contractului, el s-a angajat să plătească la stat taxele de vânzare, însă nu a făcut asta nici acum. L-am dat în judecată”, a mai declarat Moculescu, pentru Click! Însă, surse de la Fisc au precizat, pentru Click!, că este posibil ca Horia Moculescu să se numere printre datornici pentru că nu ar fi achitat TVA aplicabilă, conform legii, tranzacţiilor ce depăşesc suma de 220.000 de lei.

Loading...
 
 

Citește și

  • anaf datorii lista neplatit

    ANAF publică luni lista cu toate persoanele fizice cu datorii de peste 1.500 de lei. Contribuabilii mari şi mijlocii au strâns restanțe de peste 6 miliarde de lei, iar cei mici peste 77 de miliarde de lei.

  • Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a precizat, vineri, că va scoate la licitație bunurile confiscate în dosarul ICA, inclusiv clădirile Intact. De asemenea, conducerea ANAF a avut o întâlnire cu reprezentanții Antena TV Group la sediul instituției, vineri la amiază, în timp mitingului de susţinere a trustului Intact, organizat de jurnaliştii Antenei 1 și Antenei 3.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1