Aşa arată perfecţiunea. Românca este câştigătoare de Miss Univers, campioană la şah şi lucrează în IT

main_miss.jpg

delia
Delia, o femeie frumoasă şi deşteaptă
Foto Arhivă Personală

O braşoveancă poate fi modelul femeii pe care toţi bărbaţii o caută. Adesea ne limităm în stereotipuri şi plecăm, ca bărbaţi, de la premiza că o femeie nu le poate avea pe toate. Dacă e deşteaptă şi are o carieră de succes, nu te mai interesează aspectul fizic, iar frumuseţea răpitoare compensează deseori diplomele.

Braşoveanca Delia Duca este definiţia perfectă a expresiei „şi frumoasă, şi deşteaptă“: a fost Miss Universe România 2012, a câştigat recent concursul Miss Diamond of the World 2015, este fostă campioană naţională la şah la categoria dezlegări de probleme de şah şi expertă în software. Viaţa Deliei Duca, o tânără de 29 de ani din Braşov, se împarte între trei mari pasiuni: şahul, informatica şi concursurile de frumuseţe.

miss_univers.jpg

delia
Delia Duca a fost Miss Univers România în anul 2012
Foto Arhivă Personală

Între timp, ea prezintă şi ştirile la o televiziune locală din Braşov. Munceşte cam 14 ore pe zi, însă reuşeşte să-şi facă timp pentru toate. Şahul a fost dragoste la prima vedere încă din copilărie. „Aveam 6 ani când am învăţat să joc şah. Aveam o profesoară extraordinară, Maria Firescu-Nădejde, care mi-a insuflat pasiunea pentru acest minunat sport al minţii. Joc şah cu mult înainte să mă gândesc la concursurile de frumuseţe. M-a ajutat şi faptul că părinţii mei ştiau şah şi jucam mereu acasă împreună câteva partide“, povesteşte Delia Duca.

Materialul integral pe adevarul.ro.
 

loading...
Loading...