Are restaurant și emisiune tv, dar a renunțat la o limuzină de lux ca să conducă o Dacie 1300

tand7987.jpg

Celebrul bucătar câştigă mii de euro din emisiunea de la Antena Stars şi din localul lui, dar a rămas tot băiatul modest din Maramureş

Unul dintre cei mai cunoscuţi chefi din România, Nicolai Tand, are o pasiune pentru maşinile de colecţie. În urmă cu 3 ani a renunţat la o limuzină de lux, pentru a conduce o Dacie veche.

Nicolai Tand, simpaticul chef de la Antena Stars, (42 ani), se consideră un tradiţionalist convins. Cu toate că şi-ar putea permite să conducă cea mai scumpă maşină, el a rămas tot la Dacia 1300, veche de 45 de ani, pe care şi-a achiziţionat-o în urmă cu 3 ani.

dacia1-87876.jpg

fotografii: Mihai Ionescu

“E un moft al meu, pe care voiam să mi-l fac demult. Sunt pasionat de maşinile vechi şi îmi doream un astfel de exemplar, să-l aranjez cum îmi place mie”, spune chef Nicolai. Bucătarul este foarte mândru de maşina sa, pe care a cumpărat-o cu 700 de euro. Pentru automobilul vechi a renunţat la Rover-ul pe care îl deţinea.
”Range Rover-ul îl conduce mai mult soţia, însă mie îmi place mai mult în Dacie. Sunt o fire tradiţionalistă, îmi plac lucrurile româneşti”, a declarat pentru Click! Nicolai Tand, care a ţinut să precizeze că nu îngheaţă în Dacie, întrucât, fiind din Maramureş, este obişnuit cu frigul.

masina87.jpg

Roverul Discovery i l-a dat soţiei lui

Chef Nicolai s-a născut şi a crescut în satul Rozavlea, Maramureş, dar şi-a luat lumea în cap la 20 de ani şi a fugit fără acte în Franţa, la Paris, unde a ajuns să viseze la ziua în care îşi va deschide un restaurant. Şi-a împlinit dorinţa, s-a întors acasă, iar acum toată lumea îl cunoaşte ca chef Tand. ”Am plecat din România la 20 de ani, ca să-mi ajut mama. Am dormit prin case părăsite, prin maşini şi am mâncat pe la biserici”, spunea Nicolai, românul bun la toate în restaurantele din Franţa, care, apoi, a ajuns director general. Înainte să ajungă în Franţa îşi mai încercase norocul şi în Anglia şi America.

emisiune8798.jpg

La emisiunea “Star Chef” găteşte alături de alte vedete

”Am vrut să stau în Anglia, nu mi-a plăcut. Am plecat în America. După două săptămâni eram înapoi. Parisul mi-a intrat în suflet”, spune celebrul bucătar, care i-a dat gata pe francezi cu sarmalele româneşti. După 13 ani a revenit la Bucureşti, iar acum câştigă bani frumoşi din emisiunea de la Antena Stars, dar şi din localul în care şi-a investit agoniseala din Franţa.

A gătit pentru președintele Franței

franta78876.jpg

I-a gătit preşedintelui Hollande anul trecut, în septembrie

Preşedintele Franţei nu va uita curând vizita făcută în România, în septembrie anul trecut. A avut parte de un regal culinar, pregătit româneşte de doi dintre cei mai apreciaţi maeştri bucătari din România: Nicolai Tand și Adrian Hădean. ”Acum mulţi ani am ajuns la Paris şi lucram ca şofer pe ambulanţă, iar dacă cineva mi-ar fi spus că voi ajunge să gătesc pentru premierul României şi pentru preşedintele Franţei i-aş fi spus că e nebun de legat”, a povestit chef  Nicolai Tand. Au bucătărit 14 ore ca să fie gata la timp.

Monica i-a dăruit doi copii

ok897876.jpg

foto: OK!Romania

Pe soţia sa, Monica, fost model, a cunoscut-o la Paris. Era implicată într-o altă relaţie, la care a renunţat pentru Nicolai. Au împreună doi copii, Ilona (6 ani şi jumătate) şi Iancu (4 ani).

Loading...
 
 

Citește și

  • nicolai tand

    Despre Nicolai Tand, simpaticul chef de la Antena Stars, toată lumea știe că și-a luat lumea în cap la 20 de ani și a fugit fără acte în Franța, la Paris, unde a ajuns să viseze la ziua în care își va deschide un restaurant. Și-a împlinit visul acasă, iar acum toată lumea îl cunoaște ca chef Nicolai Tand. Puțini știu însă ce scrie în buletinul simpaticului bucătar.

  • Gazda emisiunii „Star Chef” de la Antena Stars a avut parte de momente inedite în Maramureş. A petrecut acolo, cu familia, aproape o lună, timp în care a retrăit viaţa la ţară, ca pe vremea bunicilor.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1