Producătorii «Fructul Oprit», obligați să retragă serialul de la tv și de pe platformele online

fructul-oprit_tb730_tb730-1-_tb730.jpg

Serialul Fructul Oprit, scos de pe tv și de pe Antena Play

Serialul «Fructul Oprit», nevoit să fie dat jos de pe tv și de pe platforma Antena Play, după ce două scenariste din Turcia au avut câștig de cauză, într-u proces privind drepturi intelectuale asupra producției tv.

Potrivit paginademedia.ro, Curtea de Apel a obligat Antena Group să retragă de la difuzare atât de pe tv, cât și de pe Antena Play, serialul Fructul Oprit. Decizia Curții a fost luată pe 15 ianuarie și este una definitivă.

Mai mult de atât, Antena Group trebuie să plătească suma de 920 de euro, taxele de judecată, iar scenaristelor daune de 4.000 de euro.

Antena Group a fost acționată în judecată de scenaristele Aycan Ece Yoren și Melek Gencoglu, care au lucrat împreună, în 2008, la scenariul telenovelei „Aşk-ı Memnu'” („Iubire ascunsă”), inspirată din aceeași carte după care s-a făcut și serialul „Fructul oprit”. 

Cele două au deschis acțiunea, pe 30 ianuarie, la Tribunal București, o ordonanță președințială care avea ca materie „Proprietatea intelectuală”.

În primă instanță, cele două au pierdut, însă au atacat decizia Tribunalului București la Curtea de Apel, iar instanța a admis apelul scenaristelor.  

Serialul Fructul oprit deja nu se mai poate vedea pe Antena Play. Mai apar câteva episoade din sezonul al doilea, însă nici acelea nu mai pot fi accesate.

Conform aceleiași surse citată mai sus, Antena Group prezenta proiectul ca fiind «o adaptare liberă după un roman turcesc».
„Ne-am inspirat dintr-un roman turcesc, după care s-au făcut două adaptări, iar cea mai recentă ecranizare a atins audiențe record. 
Încercăm să recreem povestea de dragoste absolut extraordinară și sperăm ca îi va ține pe telespectatori cu sufletul la gură. Filmările nu se desfășoară într-un studio de televiziune, așa cum se obișnuiește, ci în locuințe reale din România”, spunea atunci Radu Grigore, care s-a ocupat împreună cu Simona Macovei de scenariul producției."
 

Loading...

Citește și

  • Actrița Maria Buză, pentru prima dată într-un serial de televiziune, la Antena 1. Vedeta se alătură distribuției “Fructul oprit”, fiind în cunoscuta producție Șlibovița-mama Tanței, personaj interpretat de Doinița Oancea.

  • Fanii personajului Katia din „Fructul oprit”, serial difuzat până de curând de Antena 1, au răsuflat uşuraţi când au aflat că actriţa Cosmina Larisa Dobrotă (35 de ani) a fost cooptată şi în noua producţie tv, „Sacrificiul”. Puţini ştiu însă că simpatica artistă care nu renunţă nici pe micul ecran la dulcele accent moldovenesc s-a specializat în roluri de servitoare, pe care le interpretează cu mult umor.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1