Anii trec, silueta se menţine! Dana Săvuică ne dezvăluie secretul trupului său

Anii parcă nu au trecut deloc peste Dana Săvuică. Acum, la 49 de ani, fostul model a rămas la fel de suplă şi cochetă ca la 25 de ani, când defila pe podiumurile de modă. “S-a obişnuit cu o viaţă de restricţii, ştie să ţină diete, sau e doar gena”, vă întrebaţi?! Am vrut să aflăm secretul şi am aflat lucruri neaşteptate. Vedeta ne-a povestit cum s-au schimbat gusturile şi stilul ei alimentar din copilărie şi până în prezent.

Era foarte slabă în copilărie

Dana Săvuică şi-a petrecut copilăria (de la 4 la 13 ani) în Asia, alături de părinţii ei, diplomaţi de carieră. A locuit în Sri Lanka şi Indonezia şi a fost obişnuită să mănânce mult orez şi preparate condimentate. A revenit în ţară şi adolescenţa a trăit-o cu bunica de la Târgovişte.

 

„Acolo am făcut liceul. Mamaia îmi punea mese bogate, cu şniţele, cartofi prăjiţi, brânză, roşii, ouă de ţară şi mâncare gătită, sau pâine cu unt şi magiun şi lapte cu cacao. Ce bun era! Mâncam absolut orice şi nu mă îngrăşam. Aveam 50 kg la 1,75 metri înălţime, adică eram foarte slabă, osoasă chiar”, povesteşte Dana.

11-buc-1.-2col-img_4632.jpg

La 20 de ani avea 50 kg, la 30 de ani 59-60 kg, iar acum, la 49 de ani, oscilează între 63 şi 64 kg
Foto: Sever Gheorghe

 

Mânca numai fast-food în anii de modelling

În 1990, imediat după Revoluţie, Dana Săvuică a împlinit 20 de ani şi a intrat în lumea modei. Dacă vă imaginaţi că trăia numai cu salate şi că ţinea tot felul de diete, aşa cum „îi stă bine” unui manechin, vă înşelaţi. Dana era la extrema opusă. „Atunci apăreau primele şaormerii, puteam găsi pe piaţă ciocolată, băuturi carbogazoase. Aşadar, exact asta mâncam. În alergătura printre prezentări de modă, facultate, viaţă agitată, nu aveam timp să iau mese regulate, sănătoase, ci mâncam pe apucate, de la fast-food. Meniul  meu era compus din cheeseburgeri, cartori prăjiţi, maioneză şi tot felul de combinaţii de genul acesta. Plus că descoperisem cola, într-o perioadă devenisem dependentă de această băutură cu care înlocuisem apa şi beam cam doi litri pe zi. Dădusem la un moment dat într-o dependenţă de ciocolată cu alune şi stafide, şi ea nou apărută pe piaţă la acea vreme. Dar alergam mult şi aveam arderi rapide. Teoretic, multe manechine ţin diete şi se înfometează, din păcate. Se cer acum modele foarte slabe, fără sâni, fără fund, ca un umeraş. Dar noi eram atunci o mână de manechine cu forme”, povesteşte Dana.

11-buc-3.-1col-dana-savuica-4.jpg

La 20 de ani a intrat în lumea modei

 

Mai mult decât atât, îşi aduce aminte că a urcat pe scenă la doar două săptămâni după ce a născut (la 23 de ani). Asta pentru că nu s-a îngrăşat mai mult de 10 kg în sarcină şi şi-a revenit rapid la silueta iniţială.

După 30 de ani, a descoperit pastele şi pizza

Chiar dacă gena e bună, Dana a observat că, după 30 de ani, pune mai uşor pe ea un kilogram. Astfel, a început să aibă mesele mai regulate, a redus pâinea, a renunţat la dulciuri şi la băuturi carbogazoase. Dar asta nu înseamnă că a trecut la regim.

11-buc-5.-1col-_dam1031.jpg

Pizza, mâncarea preferată după 30 de ani

„În România începeau să apară restaurantele bune, cu meniu variat. Pe mine m-au atras cele italieneşti şi aşa am căpătat eu dependenţă de pizza şi de paste. Mâncam mult risotto cu fructe de mare, cu ciuperci sau cu trufe. Apoi am descoperit mâncarea spaniolă, îmi plăcea mult paella. Între 30 şi 40 de ani am început să-mi cultiv gustul pentru mâncarea din restaurante”, povesteşte vedeta.

Schimbarea a venit după 40 de ani

Declicul s-a produs la 40 de ani. Metabolismul şi-a încetinit motoarele şi, odată cu asta, mici schimbări se făceau simţite pe cântar. „Am început să am probleme cu greutatea. Parcă absolut orice firimitură îmi aducea kilograme în plus. A trebuit să mă adaptez. Acum nu mă mai vedeţi mâncând pâine, paste, orez sau cartofi, ci mai degrabă peşte, fructe de mare cu salate variate. Cantitativ e mai puţin, calitativ mai bun. Îmi plac mâncărurile mai rafinate, mai sănătoase. La prânz câteodată îmi comand un platou cu brânzeturi franţuzeşti şi struguri. Am prins gustul vinului roşu bun, am acasă o colecţie de vinuri şi îmi place să beau un pahar seara, la o cină frumos decorată cu lumânări. Îmi place mai mult starea pe care mi-o dă mâncarea, nu doar nevoia de a mânca, în sine”, adaugă ea.

11-buc-6.-2col-img_4794.jpg

Dana a mâncat scoici a la Scărlătescu la restaurantul Chefs Experience din Bucureşti

11-buc-7.-2col-img_4647.jpg

Îi place să bea un pahar de vin roşu la cină

 

Nici acum nu se înfometează, nu ţine diete, dar nici nu face excese. Dacă mănâncă azi desert, nu se mai atinge de nimic dulce timp de 1-2 săptămâni. „Gust din toate, nu mă abţin, atât timp cât nu exagerez. Eu nu mă înfometez, vreau să mă bucur de viaţă şi să mă simt bine. Trebuie doar să mă adaptez schimbărilor naturale prin care trece corpul meu”, mai spune Dana Săvuică.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1