Andrei Gheorghe a făcut un gest deosebit pentru Gabi Szabo, când concura la Golden League

andrei-gheorghe_1_0.jpg

andrei gheorghe gabi szabo
Gestul lui Andrei Gheorghe a măgulit-o pe Gabi Szabo și i-a dat putere, atunci când avea nevoie de motivație
Foto: arhivă personală

Faptele lui Andrei Gheorghe sunt abia acum, după moartea sa, reliefate și lăudate. În ciuda unei anumite ipocrizii care se tot resimte din partea presei, fostul jurnalist s-a remarcat prin numeroase acte curoajoase, aspru criticate pentru că incomoda anumite interese. Unul dintre cele mai notabile este gestul făcut de Andrei Gheorghe față de Gabi Szabo, atunci când ea a concurat la Golden League.

Amintirea a fost desvăluită pentru Digi Sport, de către Octavian Pescaru, care a lucrat împreună cu Andrei Gheorghe: ”În 1999, la sugestia mea, Andrei Gheorghe, care era șef la Pro FM, a făcut toate demersurile pe lângă Adrian Sârbu (fostul patron al Media Pro, n.r.) pentru a se transmite în direct cursa în urma căreia Gabriela Szabo a reușit să câștige Golden League, celebra competiție din atletism”.

”În timp ce cursa era transmisă în direct, de către Andrei Nourescu, aflat la fața locului, iar eu mă aflam în studio la butoane, Andrei a plecat pe străzile Bucureștiului pentru a afla ce se întâmplă, dacă oamenii sunt interesați de cursa Gabrielei. A relatat atunci «Toți taximetriștii sunt pe ProFM și ascultă cursa Gabrielei Szabo», spunea Andrei Gheorghe, care a și înregistrat sute de mesaje de felicitare pentru marea noastră sportivă. Toate acele mesaje au ajuns, mai apoi, și la Gabi Szabo, care a rămas impresionată. Andrei Gheorghe a fost înainte de orice un om de radio, un om care știa să facă radio și care avea harul de a-i face pe radioascultărori să nu se dezlipească de aparatele de radio”, a povestit Octavian Pescaru, pentru sursa citată.

loading...
Loading...