Andrei Gheorghe, cel mai sincer interviu, acordat unui copil. ”Am scos limba când nu era voie”

andrei_gheorghe.png

andrei gheorghe
Andrei Gheorghe a murit la vârsta de 56 de ani
foto: captură

Andrei Gheorghe a murit luni, 19 martie, la vârsta de 56 de ani. Ultima apariție la radio a celui care a revoluționat radioul comercial din România a fost la postul național, unde a provocat un adevărat scandal. Cu ceva timp înainte însă, Gheorghe a acordat un interviu foarte simpatic pentru emisiunea ”Jurnal pentru copii”, de la Digi 24.

Luat la întrebări de o puștoaică dezghețată, Andrei Gheorghe și-a amintit de copilăria rusească, a vorbit deschis despre sfaturile pe care le obișnuia să le dea celor patru copii ai lui, dar și despre lucrurile pe care le-a învățat de la ei.

Dezarmant de sincer, Gheorghe a recunoscut că a făcut, ca om de radio, tot ce nu era voie. ”Am scos limba când nu era voie, am făcut tot ce era interzis și m-am distrat între timp și mi-a plăcut foarte tare. Asta am făcut. M-am distrat împreună cu cei care ascultau și împreună cu cei cu care lucram. Radioul îl faci ca să te distrezi, ca să te simți bine, pentru că acasă nu ai boxe atât de bune. Sunt două feluri de oameni, sunt loserii, cei care renunță, și sunt șmecherii, ăia ca noi. Nu te lași. Orice-ar fi tu o să-ți termini interviul, nu? Chiar dacă acum o să cadă aici un meteorit”.

Întrebat ce-i învață pe cei patru copii ai lui, Andrei Gheorghe a răspuns simplu. ”Să nu se supună, să nu asculte, să nu facă ce le spun ceilalți. Și dacă toată lumea face într-un fel, ei să facă altfel.”

Cât despre lucrurile pe care el însuși le-a învățat de la copiii lui, lista e lungă, începând cu trupele muzicale de care nu avea habar, Pokemon, o grămadă de desene animate mișto și haioase. Iar de la părinții lui a învățat să nu mintă, să nu întârzie, să-și facă pantofii, să ia coatele de pe masă, să dea locul oamenilor în vârstă, să facă curat, să șteargă praful, să nu bată fetele.

Ultima emisiune la radio, umbrită de un scandal

Nesupusul, nonconformistul Andrei Gheorghe a ieșit din scenă cu o emisune la Radio România Actualități în care a sfidat din nou regulile. A fost acuzat de conducere că i-ar fi jignit pe ascultătorii postului. Reacția omului de radio nu a întârziat prea mult.

„Acuma vreo trei săptămîni am acceptat invitaţia domnului Alexandru Rusu la o emisiune moderată de acesta între orele 23 şi 02. Reacţia imbecilă ne devoalează primitivismul instituţiei. Limbajul de asemenea. Citatul trunchiat şi neinteligibil este o parte dintr-o discuţie în care tradiţiei, cu a sa întoarcere către trecut, îi opuneam progresul ca unica alternativa viabilă, altfel am continua să trăim în peşteri. Făţărnicie şi lecţii de profesionalism este ceea ce primim de la Radio România. Adică nişte rataţi în meserie, slugi sordide şi suflete istovite care îşi terfelesc ascultătorii, luptă ferm pentru dreptate. Cât despre cuvintele de nedescris nu le-am prea identificat în text. Scuze domnului Rusu şi domnului Preda şi regrete ca trebuie să lucreze cu aşa nişte cretini. Ascultaţi şi voi seria de fonfăiti, fleoșcăiti şi vorbitori cu proteza uitată la budă şi gândiți-vă cum aceşti specialişti ronţăie anual bugete mai mari ca ProTV-ul şi Antena la un loc. Emisiuni care sa spună ceva? Spălarea de cadavre. Umor? Glume cu uac, uac, uac. Informaţii? Mai bine efemeride.ro. Cea mai nereformată, mai îmbătrânită în rele şi mai toxică Gaşcă din România lucrează la stat, la radio, la TVR şi la Agerpres. Specialist în media cu tulnice“, a scris Andrei Gheorghe pe pagina personală de Facebook.

Loading...

Citește și

  • katarina dyer mesaj facebook

    Vestea morţii lui Andrei Gheorghe a produs o mare suferinţă în rândul familiei jurnalistului. Deşi era divorţat de Petruţa, din 2014, fosta soţie a fost devastată când a aflat că cel pe care l-a iubit nebuneşte nu mai este printre noi. Ca o ironie a sorţii cu doar câteva ore înainte să afle despre decesul jurnalistului, fosta consoartă a omului de radio şi tv făcea glume cu fiica ei Katarina pe Facebook, pe seama morţii.

  • andrei gheorghe viata amoroasa divorturi

    Moartea lui Andrei Gheorghe a provocat multă durere în rândul celor care l-au cunoscut şi l-au apreciat. Familia jurnalistului este devastată de când a aflat cumplita veste. Omul de radio şi tv a fost căsătorit de două ori, dar nu a reuşit să rămână fericit în mariaje, aşa că a divorţat. De ultima nevastă, Petruţa, cea care îl plânge acum, s-a separat în urmă cu patru ani, dar continua să fie apropiat de ea şi de cei trei copii ai psihoterapeutului.