Andrei Duban a împlinit 46 de ani! Mai ţii minte în ce film a debutat la 11 ani?

Andrei Duban a împlinit 46 de ani pe 19 iunie. Nu e de ieri, de azi pe micul şi pe marele cran, ci de când era doar un puşti. Cel poreclit „pionierul lui Ceauşescu” a debutat ac actor în 1983, în pelicula “Acţiunea Zuzuc”, după care a jucat şi în “Declaraţie de dragoste” (1985).

Avea doar 11 ani când, în 1983, a primit primul său rol în filmul românesc „Acţiunea Zuzuc”, în regia lui Gheorghe Naghi. După aceea, a apărut în diferite scenete comice la Televiziunea Română. Doi ani mai târziu, Andrei Duban avea să apară în „Declaraţie de dragoste”, în rolul lui Gabriel, fratele mai mic al Ioanei, personaj interpretat de actriţa Teodora Mareş.

actiunea-zuzuc.png

Andrei Duban in filmul Actiunea Zuzuc
Andrei Duban a fost pionier şi-n film, şi în realitate. Aici, în "Acţiunea Zuzuc"

Filmul a avut mare succes la vremea respectivă şi l-a marcat decisiv pe Andrei, care a decis să studieze la Academia de Teatru și Film, secția Actorie. Deşi nu a mai jucat în ultimul timp în filme, fostul concurent de la “Ferma vedetelor” (PRO TV) face teatru, apare în emisiuni de televiziune ca invitat special, face farse vedetelor în show-uri TV sau pune voci pentru personaje de desene animate. Este căsătorit cu Graţiela Teohari, şi ea actriţă, şi au împreună un fiu, pe Armin, în vârstă de şase ani şi jumătate. Cei trei sunt acum într-o vacanţă în Olanda şi se distrează de mama focului.

duban_la_raport.jpg

Andrei Duban a primit un cadou de la Elena Ceaușescu

“Îi dădeam Elenei Ceauşescu buchete imense de flori”

Într-un interviu mai vechi, Andrei Duban ne-a povestit şi despre perioada în care era pionier. “Ţin minte că în acea perioadă îi dădeam Elenei Ceauşescu buchete imense de flori. Ea nici nu se uita la ele, le lua şi le dădea în spate, nu ţinea cont ca să fie ceva aparte. Am primit atunci de la ea o maşinuţă de curse care făcea scântei la roţi. Nu mai ştiu pe unde este acum, probabil am pierdut-o. Am rămas cu o amintire foarte plăcută din acea perioadă. Îmi amintesc şi acum momentele acelea frumoase când aveam spectacole la Sala Polivalentă. În pauze, jucam fotbal cu balerinele. Mă amuzam foarte tare atunci când ele ridicau piciorul să prindă mingea în loc să dea cu capul. Însă, nouă băieţilor ne convenea ce vedeam, nu era o problemă pentru noi”, a declarat Andrei Duban pentru Click!

fb_img_1529403469963.jpg

Andrei Duban familie
Andrei Duban se află acum în Olanda, cu întreaga familie
foto: arhivă personală
loading...
Loading...

Citește și