Andreea Esca, imagini fabuloase de când era pionieră. O recunoşti?

esca.jpg

andreea esca ie ziua iei romanesti
Andreea Esca are aceeași coafură de 22 de ani
foto: arhiva personală

Nostalgia a cuprins-o zilele trecute pe Andreea Esca. Prezentatoarea Pro Tv s-a reîntâlnit cu foştii colegi de şcoală şi cu profesorul de înot, care s-a întors în România după 35 de ani, şi a depănat întâmplări amuzante. Cu această ocazie, ştirista a scos din sertarul cu amintiri fotografii cu ea de pe vremea când purta cravata de pioneră.

Andreea Esca (45 de ani) are multe de povestit din perioada când îşi tocea coatele pe băncile şcolii. Vedeta a trăit la intensitate maximă anii în care a fost elevă, iar una dintre cele mai frmoase amintiri este legată de orele de înot şi de profesorul blând pe care recent l-a revăzut după 35 de ani. Ştirista a povestit cum a decurs întâlnirea şi a publicat câteva fotografii cu ea de la bazin. pe atunci era tunsă băieţeşte, dar avea acelaşi zâmbet inconfundabil. 

andreea esca inot revedereZoom
Andreea Esca, alături de colegii cu care mergea la antrenamente la înot
Foto: arhivă personală
   

"Hai că ne-am întâlnit şi cu Dom' Profesor! Profesorul nostru de înot, Ioan Marusceac (zis Johnny) care a reuşit să plece în America pe vremea lui Ceauşescu şi ne-a lăsat cu un mare dor de el. Un dor pe care numai dascălii cu har îl pot sădi în inimile elevilor. Acum, după 35 de ani, i-am povestit cât de mult l-am regretat, l-am aşteptat şi l-am amintit în discuţiile noastre de copii care de azi pe mâine am fost anunţaţi că trecem la un alt antrenor. Fără nicio explicaţie. Păi cum să facem asta? Cu el ne trăiam trei sferturi din viaţă, plecăm câte o luna în cantonament, ştia tot despre noi şi ai noştri. 

andreea esca inot profesor revedere americaZoom
Andreea Esca şi-a revăzut profesorul de înot după 35 de ani
Foto: arhivă personală

El a putut să ne ducă la performanţă cu drag, tact şi nişte bucăţele mici de ciocolată, din când în când...Se zbătea pentru noi să avem condiţii cât mai bune de antrenament şi de cazare pe unde umblam şi ne pedepsea înţelept că să pricepem unde am greşit. Mulţi ne-am îndepărtat de sport după plecarea lui chiar dacă am mai concurat ani de zile. Dar nu ne mai duceam de drag, ci de frică, din ambiţie, din obligaţie... Nu mai contează. Ce contează este că am fost fericiţi şi emoţionaţi de revedere. (...) Important este că sportul a făcut din noi o echipă indestructibilă.

profesor inotZoom
Vedeta şi colegii ei, pe vremea când purtau cravate de pioner
Foto: arhivă personală

Şi ştiţi ce? Dacă se gândeşte cineva să dărâme acest bazin de 50m ( Lia Manoliu) că să facă vreun bloc ( că avem prea multe bazine) noi o să fim acolo să-l apărăm! Aşa că ar fi mult mai înţelept să se investească nişte bani şi să se reabiliteze că să mai avem campioni cu care apoi, desigur, să ne mândrim", a notat Andreea Esca pe contul ei de socializare alături de câteva fotografii din acea perioadă.  

loading...

Citește și