Andreea Marin, reacţie dură împotriva unuia dintre supravieţuitorii Colectiv

andreea_marin_1.jpg

andreea marin
Andreea Marin (41 de ani)
foto: Arhiva Personală

Unul dintre supraviețuitorii Colectiv, Cătălin Scânteie, a pornit un adevărat război cu Andreea Marin (41 de ani) și Fundația ''Prețuiește Viața''.Tânărul susține că vedeta ar fi acordat numai jumătate din banii obținuți de pe biletele concertului caritabil victimelor.

Andreea Marin a considerat că acuzațiile grave care i s-au făcut au adus prejudicii de imagine ei, Fundației ''Prețuiește Viața'', dar și artistei care a concertat, Angela Gheorghiu. Drept urmare, vedeta și-a contactat avocatul și a trimis un drept la replică mai multor redacții de știri, intitulat „Scrisoare deschisă către domnul Cătălin Scânteie”.

„Stimate Domnule Scânteie, Am aflat astăzi prin intermediul colegilor din presă că în data de 8 aprilie ați postat, pe contul dumneavoastră de Facebook, informații eronate, tendențioase și care sunt în măsură să ne aducă un grav prejudiciu, iar asta nu se întâmplă pentru prima dată”, a deschis Andreea Marin scrisoarea.

Nu este prima dată când Scânteie o acuză în mod public

clipboard.jpg

catalin scanteie
Postarea lui Cătălin Scânteie, care a determinat-o pe Andreea Mărin să își contacteze avocatul
foto: Arhiva Personală

 

„Prima dumneavoastră postare publică de acest fel pe propriul cont de facebook a fost ștearsă de dumneavoastră în momentul în care ați realizat că ați greșit, publicând informații eronate și neverificate la adresa noastră. Postarea dumneavoastră de atunci a instigat publicul la reacții extrem de virulente și nedrepte la adresa mea, a Fundației Prețuiește Viața și implicit a echipei care a lucrat voluntar pentru un timp însemnat la campania concepută cu sufletul în sprijinul victimelor din Colectiv”, a mai scris ea, semn că tânărul Cătălin Scânteie ar mai fi atentat la imaginea ei și în trecut.

Acuzațiile ar fi prejudiciat și imaginea Angelei Gheorghiu

În plus, Andreea Marin îl acuză pe acesta că ar fi adus prejudicii inclusiv imaginii artistei implicată în concertul caritabil, Angela Gheorghiu. „De asemenea, imaginea și integritatea celei care a fost inițiatorul acestui concert, soprana Angela Gheorghiu, a fost pătată de zecile de articole ce au apărut timp de săptămâni, ca urmare a postării dumneavoastră. Cu toate acestea, am avut toată înțelegerea la acel moment, chiar dacă asta ne-a costat, am luat legătura cu dumneavoastră și v-am explicat în amănunt ceea ce am explicat și public prin comunicate succesive foarte bine argumentate”, a scris ea.

Cătălin Scânteie, acuzat că ar fi transmis informații eronate

„Acum, însă, nu mai este ușor de înțeles o a doua «greșeală» de același fel. Dați impresia că folosiți calitatea dumneavoastră de victimă pentru a atrage atenția asupra dumneavoastră, ceea ce nu se întâmplă și în cazul altcuiva. De data aceasta, aveați contactul nostru direct, toată deschiderea deja dovedită prin care aveați datoria să verificați informația eronată din postarea dumneavoastră din data de 8 aprilie. Nu ați făcut-o, lucru care pune la îndoială buna dumneavoastră credință și dorința reală de a afla un adevăr”, a continuat.

Vedeta este hotărâtă să acționeze pe cale legală

Andreea Marin îl avertizează pe Cătălin Scânteie că urmează să acționeze în instanță. „Toate aceste informații diseminate fără a fi verificate cu responsabilitate, așa cum este normal și corect, afectează imaginea și activitatea mea, a Fundației Prețuiește Viața, a unei întregi echipe dedicate lucrurilor bune, și din păcate, dacă aceste postări incorecte continuă, voi fi nevoită să iau atitudine din punct de vedere legal împotriva oricărei persoane sau instituții care afectează intenționat integritatea noastră”, a mai scris.

Vedeta consideră că a fost nedreptățită: „Nu cer apreciere, nu acesta este motivul pentru care noi am organizat, cu efort, timp investit și resurse proprii, o campanie în sprijinul victimelor din Colectiv. Dar cer corectitudine, este dreptul nostru. Lucrurile deja depășesc limita bunului simț, astfel încât voi fi nevoită să iau atitudine legal împotriva oricărei nedreptăți ce ne afectează, deși nu îmi face plăcere. Pentru corecta informare a publicului, titlul postării dumneavoastră NU ar trebui să fie «Andreea Marin vs răniții din Colectiv, partea a II-a (din păcate)», pentru că noi am fost alături de victime, și nu împotriva lor. Ca să eliminăm neadevărurile și speculațiile din postarea dumneavoastră, cronologia evenimentelor a fost următoarea”.

Firma care a comercializat biletele, dată în judecată de Andreea Marin

Vedeta a acționat deja pe cale legală împotriva firmei care a comercializat biletele pentru concert. „Fundația Prețuiește Viața a semnat un contract unic pentru distribuirea și colectarea banilor obținuți din vânzarea biletelor în urma concertului sopranei Angela Gheorghiu de la Ateneul Român, iar acest contract a fost semnat cu SC PROJECTEXPO GAMES&SPORTS SRL, firma care deține biletoo.ro, pentru ca aceasta să vândă atât online, cât și prin rețeaua proprie sau prin partenerii săi, biletele respective. Este primul concert cu vânzare de bilete în organizarea căruia noi, ca și fundație, am fost implicați (până acum am organizat tot felul de acțiuni fără vânzare de bilete), astfel încât biletoo.ro ne-a fost recomandată ca și rețea amplă, cu experiență și credibilitate în domeniu. Oricare altă rețea ne-ar fi fost la fel de puțin cunoscută. Cert este că speculația pe care o faceți în mesajul dumneavoastră este eronată și putea fi simplu verificată dacă ne-ați fi contactat”, a mai scris ea.

„Citez mai jos rândurile dumneavoastră «Așa cum reiese ‘de pe toate gardurile’, biletele pentru concertul din 29 noiembrie… NU S-AU VÂNDUT DOAR PRIN BILETOO.RO... ci au putut fi achiziționate și de pe alte magazine online, dar și din librăriile Librarium, Librăria Eminescu, magazinele Flanco, Palatul Național al Copiilor, Magazinul BiletFan, stația de metrou Unirii 1, și INCLUSIV ÎN ZIUA concertului, adică la fața locului (Ateneul Român)»”, a subliniat.

Biletele au fost vândute în mai multe magazine

Vedeta a explicat întreaga situație privind comercializarea biletelor. „Puteați verifica, inclusiv din aceste surse menționate, că sistemul este acesta: biletele se vând online și în diverse magazine, pentru că ulterior toți banii să fie colectați în aceeași unică sursă, care transmite mai departe fondurile către entitatea cu care s-a făcut contractul, în acest caz, Fundația Prețuiește Viața. Există, așadar, o singură sursă care trebuia să ne vireze suma colectată din vânzarea biletelor, sursă pe care, contrar celor scrise de dumneavoastră, în care sugerați că am «dat uitării povestea», noi am acționat-o în judecată. Dosarul are primul termen de judecată în data de 3 mai 2016, termen pe care justiția ți-l oferă și nu îl poți «grăbi». Între timp, eu am acordat interviuri clare în presă și la televiziune în care am spus aceste lucruri, e interesant faptul că nu au ajuns și la dumneavoastră”, a clarificat.

„Vă aduc în atenție faptul că, deși menționați în postarea dumneavoastră că firma responsabilă «între timp și-a reluat bine-merci activitatea (de fapt nici nu o încetase, sâc!)», lucru pe care l-au analizat deja și colegii din presă în numeroase articole și reportaje, trebuie să fiți conștient de faptul că acesta este un lucru în avantajul dumneavoastră, întrucât doar astfel, din partea unei firme care are activitate și fonduri, vom putea recupera suma datorată. O firmă falimentară nu ar fi de niciun ajutor. Noi ne facem datoria de onoare (nu avem și o datorie legală în acest sens, dar suntem oameni de cuvânt) de a duce demersul în care ne-am implicat cu tot sufletul până la rezultatul pe care ni l-am dorit: acela ca toți banii strânși să ajungă la victimele din Colectiv”, a mai scris vedeta.

Ce sumă ar fi trebuit virată în conturile Fundației

Andreea Marin a făcut publice cifrele concrete rezultate din vânzarea biletelor: „Concret: la data de 3 decembrie 2015, Projectexpo a raportat vânzarea a 735 de bilete a 315 lei fiecare, totalizând 231.525 de lei, sumă ce trebuia virată către fundația Prețuiește Viața în termen de 8 zile de la data concertului programat pe 29.11.2015, însă nici până în prezent nu și-a respectat această obligație. Pentru recuperarea acestei sume, Fundația Prețuiește Viața a notificat repetat societatea Projectexpo Games & Sports SRL și, întrucât nu a primit un răspuns concret și nici nu i s-au virat sumele datorate, a dat în judecată Projectexpo Games & Sports SRL, dosarul având primul termen de judecată la data de 3 mai 2016”.

Banii oferiți victimelor, proveniți din donații

Vedeta s-a implicat mult în ajutorarea victimelor Colectiv, alături de Fundația Prețuiește Viața. „Suma adunată deja în contul Fundației Prețuiește Viața și distribuită către victime, inclusiv către dumneavoastră, nu a provenit din vânzarea biletelor, ci din donațiile directe făcute de oameni în contul destinat campaniei noastre. Printre donatori, ne numărăm, alături de români, dar și persoane din diaspora sau cetățeni străini impresionați de drama din Colectiv. Așadar, în tot ceea ce a depins de noi, am făcut lucrurile corect până la capăt. Și continuăm lupta noastră în justiție, așa cum menționăm mai sus, lupta în care ar fi normal să ne susțineți”, a explicat ea.

Andreea Marin și-a contactat avocatul

„Mai jos, în consecință, vă transmit și informațiile provenind direct de la avocatul nostru, domnul George Lipanescu:

 • «Fundația Prețuiește Viața nu se află în raport antagonic cu victimele Colectiv ci, dimpotrivă, tot ce a întreprins a fost în interesul acestora, alocând timp, fonduri și alte resurse proprii pentru obținerea de fonduri în vederea ajutorării victimelor tragicului accident. Prin urmare, Fundația Prețuiește Viața și victimele accidentului Colectiv au interese convergente, respectiv recuperarea banilor rezultați din vânzarea de bilete;
 • Fundația Prețuiește Viața nu a reținut nici o sumă de bani din cele obținute din donații, dimpotrivă, a donat;
 • Fundației Prețuiește Viața nu i s-a virat de către Projectexpo Games & Sports nici o sumă obținută din vânzarea de bilete și a întreprins toate măsurile legale pnetru obținerea contravalorii biletelor»”, a scris vedeta.

„«Prin urmare, orice altă interpretare a faptelor reale și realizată prin deformarea adevărului, în scopul de a prezenta defăimător eforturile Fundației Prețuiește Viața ne aduce un grav prejudiciu de imagine și ne vom vedea nevoiți să uzăm de toate pârghiile legale pentru stoparea unor astfel de acțiuni și pentru sancționarea vinovaților» (Avocat George Lipanescu)”, a concluzionat Andreea Marin, citându-și avocatul.

 

Loading...

Citește și

 • andreea marin carte calator impatimit

  Andreea Marin (41 de ani) a fost atacată dur pe Facebook de rudele victimelor de la Colectiv, dar și de oameni care nu cred în fundația caritabilă pe care o conduce. „Zâna” strânge fonduri pentru cei răniți în incendiul de la 30 octombrie. Fundația vedetei a organizat un spectacol umanitar la Ateneul Roman, pe scena căruia a urcat Angela Gheorghiu, la sfârșitul lunii noiembrie.

 • andreea marin victime colectiv

  Au dispărut fără urmă o parte din donațiile făcute pentru victimele tragediei din Colectiv. Este vorba despre banii strânși într-un eveniment caritabil organizat de Andreea Marin și Angela Gheorghiu. Ultima oară, banii erau la firma care s-a ocupat de vânzarea biletelor, însă de două luni patronii nu mai sunt de găsit, iar victimele încă așteaptă ajutorul promis.

 • andreea marin

  În ultima perioadă, chiar dacă a fost mai mult absentă de pe micile ecrane, Andreea Marin (40 de ani) a fost foarte prezentă mai ales pe rețelele sociale, unde mobilizează diferite campanii pentru cauze sociale. De această dată, vedeta și-a îndreptat atenția către victimele rănite în incendiul de la Colectiv, pentru care încearcă să facă dreptate în fața autorităților.

 • tatal andreei marin inmormantare

  Andreea Marin (41 de ani) și-a pierdut tatăl, joi dimineață (3 martie). Dan Marin s-a stins din viață cu doar câteva zile înainte de a împlini vârsta de 70 de ani. Duminică (7 martie), ar fi fost ziua lui de naștere). Vedeta a făcut tristul anunț pe Facebook, unde a publicat și câteva imagini în care apare alături de tatăl ei.