Anca Pandrea, țepuită cu 6.000 lei pentru bustul lui Iura: „Nu seamănă”

anca_pandrea.jpg

anca pandrea bust darie
Anca Pandrea este devastată
Foto: Arhiva Click!

Marți, 14 martie, la comemorarea zilei de naștere a lui Iurie Darie, Anca Pandrea programase dezverilrea bustului lui Iura, la Cimitirul „Sf. Vineri” din București. Toate planurile i-au fost date peste cap de scandalul dintre sculptorul Constantin Sinescu, autorul lucrării, și inginerul Andrei Bălan, cel care a turnat bustul în bronz,

În luna ianuarie, sculptorul a recepționat bustul din broz a lui Iurie Darie de la turnătorie, l-a verificat, a semnat procesul-verbal și l-a depozitat, până la finisare, în beciul Ancăi Pandrea, scrie ziarulring.ro. După două luni, pe 5 martie, când a planificat finisarea în vederea expunerii, Constantin Sinescu a constatat că bustul are câteva probleme. El susține că lucrarea nu este făcută din bronz 100% așa cum a solicitat și că materialul este foarte subțire. Anca Pandrea este devastată. 

wp_20160207_14_20_37_pro.jpg

anca pandrea bust darie
Anca Pandrea este nemulțumită de bustul din bronz
Foto: Click!

 

„În ianuarie, când am adus bustul acasă de la turnătorie, nu ne-am uitat cu atenţie. Am dus lucrarea în beci şi a rămas acolo până zilele trecute, când sculptorul a venit să o finiseze. Atunci, el a observat că materialul are o altă culoare şi că Iura nu seamănă cu lucrarea lui, are un ochi mai mare şi unul mai mic. Plus că e foarte subţire şi la şlefuire pot apărea găuri. Am dat mii de euro pe acest bust şi i-am cerut inginerului Bălan toţi banii înapoi. Nu vreau să repare bustul, vreau banii înapoi! Am promisiunea că îmi va returna jumătate din bani în două săptămâni şi restul în următoarele două luni. Vom face lucrarea la o turnătorie din Miercurea Ciuc şi o vom dezveli luna viitoare”, a spus actrița, pentru Ring.

Inginerul Andrei Bălan susține că a respactat comanda și că nu este obligat să returneze niciun leu, pentru că: „Am  primit 3.000 de lei avans și 3.000 de lei la livrare, nu e posibil ca după două luni să vii și să spui că nu-ți mai place lucrarea și să ceri banii înapoi. Nu returnez nimic, a semnat că e ok”

Loading...

Citește și

  • Trei ani de văduvie, 11 ani departe de scenă şi inerente probleme financiare. Acum, în sfârşit, a răsărit soarele şi pe strada Ancăi Pandrea. Văduva lui Iurie Darie va câştiga, în sfârşit, o pâine din meseria ei de bază, cea de actriţă: ea va fi protagonistă în serialul tv „Întâlnire cu destinul”, unde va fi soţia lui Eugen Cristea.

  • anca pandrea

    Să vezi şi să nu crezi, Anca Pandrea a fost în tinereţe un adevărat fotomodel, cu trupul parcă sculptat, părul ca pana corbului şi ochii fermecători. Era de ajuns să întoarcă o şuviţă de păr peste umăr, iar bărbaţii roiau în jurul său. Şi-a dorit de mică să devină actriţă, însă cu greu a reuşit să-şi convingă părinţii.

  • Anca Pandrea (69 de ani) are grave probleme de sănătate, zilele trecute fiind internată la Urgenţă, în urma unei crize cardiace. În păienjenişul de necazuri, căci nu stă pe roze cu banii, iar singurătatea i-a devenit tovarăşă de viaţă, o veste bună i-a luminat brusc chipul. Bustul ei şi al lui Iura au ajuns în casa ei, unde cei doi s-au iubit cu patimă, vreme de 26 de ani.

  • Zi specială, marţi (16 februarie), la cimitirul Sf. Vineri din Capitală. Cu flori, tort de ciocolată albă şi şampanie, Anca Pandrea a venit să-şi sărbătorească ziua de naştere alături de bărbatul care a fost totul pentru ea. Actriţa, care a împlinit 70 de ani, a plâns la mormântul lui Iurie Darie şi i-a promis că se vor „întâlni” în curând.

  • Actriţa Anca Pandrea (69 de ani) a lăsat pentru anul viitor amplasarea statuetei din bronz cu ea şi Iurie Darie la mormântul actorului îngropat la cimitirul Sfânta Vineri, din Capitală.

  • anca pandrea iurie darie boala

    Starea de sănătate a actriţei Anca Pandrea (69 de ani) se agravează pe zi ce trece! Fosta soţie a lui Iurie Darie este internată de mai bine de trei săptămâni la Spitalul Floreasca, după ce a fost la un pas de moarte, din cauza unei maladii pulmonare.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1