Anca Pandrea şi-a serbat ziua la mormântul lui Iura

8-9-vedete-1.jpg

Anca Pandrea le-a oferit, simbolic, și cititorilor Click! o felie din tortul ei
Fotografii: Florin Şuler

Îl iubeşte nespus şi după ce moartea i-a despărţit, aşa că ieri, de ziua ei, Anca Pandrea nu a vrut decât să fie alături de Iurie Darie. Actriţa a mers cu tort şi şampanie la cimitirul Sfânta Vineri, acolo unde e îngropat actorul.

Anca Pandrea (71 de ani) cu un ochi râde, cu altul plânge. A fost împăcată sufleteşte că ziua de naştere a prins-o la căpătâiul omului drag, Iurie Darie, care s-a stins din viaţă în 9 noiembrie 2012, dar totodată tristă, pentru că fizic, bărbatul pe care l-a iubit nu mai este alături de ea.

Zoom
L-a plâns pe Iura în hohote, mângâind întruna bustul din bronz

”Puiul meu, sufletul meu, omul meu drag, nu mai este. Nu mai este fizic, dar el se află în permanenţă lângă mine. L-am visat în această dimineaţă (n.r. joi). Am vorbit cu el de la 5 până la 6 jumătate”, ne-a spus, cu ochii în lacrimi, actriţa Anca Pandrea. 

Zoom
A turnat și șampanie lângă candelă

Aceasta a tăiat tortul la cimitir, alături de câţiva prieteni, şi a ciocnit un pahar de şampanie. Printre cei prezenţi s-au aflat şi pictorul Elian Băncilă, care i-a dăruit Ancăi un tablou, dar şi sculptorul Constantin Sinescu. Actriţa a plâns lângă crucea iubitului ei şi a vărsat şampanie şi pe mormântul acestuia, dar şi la baza celor două busturi din bronz.

“Tai tortul alături de Iura, an de an procedez aşa. Azi râdem şi petrecem, iar sâmbătă o să-i fac lui Iura parastas, pentru că sunt moşii de iarnă şi se fac pomeniri”, ne-a mai spus actriţa printre lacrimi.

Zoom
Anca Pandrea a împlinit ieri 71 de ani. A tăiat tortul printre lacrimi

Anca Pandrea a mai comandat două busturi, pe care le va realiza tot sculptorul Constantin Sinescu, şi pe care intenţionează să le pună în grădina casei sale. Anca şi-a amintit că Iura o făcea mereu să râdă de ziua ei: ”Primeam la aniversări o mulţime de flori. A doua zi dimineaţa, după petrecere, Iura îmi spunea: «Hai să mergem să le vindem la piaţă»”.

Zoom
Înainte să pună tort în farfurii, actrița a stropit mormântul cu șampanie

 

loading...