Anastasia Lazariuc se reinventează la 64 de ani. "Mi-e dor de tinerețe"

954744_763332880364856_4297729050552060384_n.jpg

Anastasia Lazariuc, solista, lansare, dublu album, Mi-e dor, Magazinul Muzica, Octavian Ursulescu
Anastasia Lazariuc
foto: arhivă personală

Cea mai cunoscută şi îndrăgită solistă din Republica Moldova revine în atenţia fanilor din România cu un nou proiect, la care a lucrat cu cunoscutul maestru de ceremonii Octavian Ursulescu. Anastasia Lazariuc ne-a vorbit cu bucurie despre noutățile din viața ei, dar și cu nostalgie, despre trecut.

Pentru finalul lunii noiembrie, fermecătoarea Anastasia Lazariuc (64 de ani) a pregătit o surpriză pentru fanii care-i iubesc muzica: un dublu album cu 34 de piese, realizat cu casa de discuri Eurostar. Acesta se numește “Mi-e dor…” şi se va lansa la magazinul Muzica din Bucureşti, pe 27 noiembrie. La eveniment va veni tocmai de la Chişinău, şi va cânta în duet cu solista, reputatul cantautor Iurie Sadovnic, care este şi naşu fiicei Anastasiei, Ileana Lazariuc.

Anastasia Lazariuc, solista, lansare, dublu album, Mi-e dor, Magazinul Muzica, Octavian UrsulescuZoom
Ileana și Anastasia Lazariuc parcă ar fi surori

„Am multe piese în repertoriu, peste 100, şi cred că mai bine mai puţin decât mai multe şi proaste. Le-am dat producătorilor mai multe melodii din care au ales pentru album peste 30. Am lansat multe albume în Moldova, dar şi în România, însă producătorii de la casele de discuri spun că nu se mai vând, iar oamenii mă întreabă de unde pot cumpăra albume ca să mă poată asculta. Tineretul asculta muzică pe YouTube, iar cei de vârsta a doua, pe casete şi CD-uri. Aceste albume sunt ca o carte pentru cei care mă vor în memoria lor, care vor acasă un CD cu mine. Am lucrat cu mulţi textieri şi compozitori care nu mai sunt printre noi, precum Grigore Vieru, Doina şi Aldea Teodorovici şi aş putea spune că şi lor le este dedicat acest album. <Mi-e dor> se numeşte albumul și am și o piesă cu același nume”, a povestit Anastasia pentru Click! Frumoasa solistă recunoaște că privește cu nostalgie către tinerețe.

Anastasia Lazariuc, solista, lansare, dublu album, Mi-e dor, Magazinul Muzica, Octavian UrsulescuZoom
Albumul Anastasiei se va lansat pe 27 noiembrie
foto: arhivă personală

„Mie îmi e dor de tot ce e frumos în viaţă, de tinereţe, de părinţi, de prieteni, de fanii mei”, ne-a mai spus Anastasia. Am vrut să ştim ce face solista în timpul liber şi ce planuri are pentru Revelion. “În timpul liber fac ce face toata lumea. Și noi, artiştii, suntem oameni cu probleme, pe care trebuie să le rezolvăm. Acum mă ocup de mine, de muzică, de lucruri pe care multă vreme nu le-am făcut. Îmi place să mă plimb prin natură cu nepoţii mei, cu prietenii mei buni. Viaţa merge înainte, iar eu sunt destul de activă, în fiecare zi fac câte ceva. Am în continuare concerte în România, la Chişinău, în Spania, Italia. Am fost solicitată să plec să cânt în Canada, însă mi se pare foarte departe. Voi fi cu familia de Crăciun, iar de Revelion cânt, ca în fiecare an, nu departe de Bucureşti, în Baloteşti, însă voi avea spectacol şi în Capitală. Nu-mi place să mai merg la emisiuni, însă trebuie să promovez acest dublu album. Dacă eşti modest şi stai în banca ta te calcă în picioare mulţi. Eu sunt muncitoare şi îmi place ceea ce fac”, a mărturisit, în exclusivitate pentru Click!, Anastasia Lazariuc.

Zoom
1973 –  Imaginea Anastasiei de la 20 de ani ne duce cu gândul la fiica ei, Ileana, cele două semănând şi acum ca două picături de apă
foto: arhiva personală
loading...

Citește și