Alegeri parlamentare 2016/ Uite cum ne îndeamnă vedetele să mergem la vot!

v15-act-3.jpg

Cabral speră ca acest vot să fie un pas spre mai bine
Foto: Arhiva personală

Mâine e ziua cea mare! Ne alegem parlamentarii pentru următorii patru ani, aşa că e foarte important să mergem la vot. Fără a face campanie vreunui partid, actori celebri sau prezentatori de televiziune îi îndeamnă pe români să voteze.

Tudor Chirilă (42 de ani) le-a transmis prietenilor de pe contul său de Facebook că mâine “au treabă”, referindu-se, evident, la alegerile parlamentare. În plus, artistul a făcut un apel îndeosebi tinerilor să meargă să voteze.  
“Eu cred că este mai degrabă o obligaţie să mergem la vot, decât un drept. E obligaţia generaţiei foarte tinere, între 18 şi 30 de ani pentru că, înainte de a pleca din ţară, ar trebui să se gândească dacă n-ar fi mai bine să încerce să o schimbe. De fiecare dată când vrem să facem o schimbare putem să o facem prin vot. Mi-aş dori foarte mult ca gaşca asta foarte tânără, studenţi, elevi de 18 ani, să se ducă la vot. Hai să aflăm odată cum e cu ţara asta, să nu mai decidă pentru noi o minoritate! Hai să vedem cum stă treaba când ­decide o majoritate şi când oamenii merg la vot în ­număr mare!”, a spus Chirilă, la PRO TV.

v25-act-1.jpg

Tudor Chirilă le spune tinerilor să meargă să voteze
Foto: Arhiva personală

Celebra actriţă Oana Pellea (54 de ani) spune că se duce să voteze cu gândul la generaţia ­tânără. “Nu vreau să mai trăiască în minciuna în care am trăit şi trăim noi. Nu vreau să mai fie furaţi aşa cum am fost şi suntem noi. Vreau să trăiască într-o ţară cu legi şi privilegii egale pentru toţi. Vreau să le fie drag să stea şi să muncească în România.

v35-act-2.jpg

Oana Pellea a declarat că nu mai vrea ca generaţiile tinere să trăiască în minciună
Foto: Arhiva personală

Duceţi-vă la vot! Dacă nu vă duceţi, veţi vota exact pe cei pe care nu îi doriţi să vă conducă destinele!”, a scris actriţa pe Facebook.
La rândul său, Cabral (39 de ani) spune că nu încearcă să influenţeze pe nimeni cum să voteze. “Nu-ţi spun cu cine să votezi, spun doar că… poate că votul ăsta va fi un pas bun către un mai bine pentru toţi românii. Să mergem la vot, zic!”, a încheiat prezentatorul tv.

Peste 4.500 de români au votat prin corespondență

v45-act-4.jpg

Mulţi români din Diaspora au votat deja prin corespondenţă

La alegerile de mâine vom vota candidați stabiliți pe liste de partide. O altă noutate este faptul că vom avea un Parlament mai restrâns. Față de 588 de deputați și senatori cât sunt acum în Parlament, vom alege doar 466. Astfel, vor fi aleşi 308 deputaţi, plus 18 deputaţi ai minorităţilor, şi 134 de senatori. Diaspora va fi reprezentată de 4 deputaţi şi 2 senatori. Pe de altă parte, trebuie spus că din cei 8.889 de români care s-au înscris în Registrul Electoral pentru votul prin corespondenţă, 4.591 au trimis buletinele de vot Biroului electoral, data limită fiind 8 decembrie.  Aceste voturi vor fi deschise şi numărate mâine, la ora 21.00, după închiderea urnelor de vot din ţară. De asemenea, unii români stabiliți în străinătate au ales să vină în țară pentru a vota. Astfel, cei mai mulţi concetățeni care au cumpărat bilete de avion ca să ajungă acasă în preajma alegerilor vin din Germania, Olanda, Franţa şi Marea Britanie, arată datele Paravion. De menționat e faptul că românii aflați în străinătate nu pot vota dacă nu s-au înscris în prealabil pe listele deschise de reprezentanțele noastre acolo.
Loading...
 
 

Citește și

  • Avem şansa să alegem parlamentari care să ne facă viaţa mai bună. Mâine, la ora 7.00, se încheie campania electorală, iar candidaţii nu pot să vă mai convingă în nici un fel să îi votaţi pentru că riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau puşcăria.

  • Mergem din nou la vot. Duminică, 11 decembrie, vom alege noua componenţă a Parlamentului. Faţă de alegerile trecute, sunt noutăţi importante. Este bine să ştiţi că, în urma acestor alegeri, vor fi mai puţini deputaţi şi senatori.

  • alegeri parlamentare

    Mergem din nou la vot. Duminică, 11 decembrie, vom alege noua componență a Parlamentului. Față de alegerile trecute, sunt noutăți importante. Este bine să știți că în urma acestor alegeri, vor fi mai puțini deputați și senatori.

  • alegeri parlamentare 2016 vot sectii

    Vineri, 11 noiembrie, s-a dat startul în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Alegerile parlamentare 2016 vin cu modificări referitoare la procedura de vot. Poate cea mai importantă este legată de revenirea la votul pe liste și renunțarea la votul uninominal. Această decizie va duce automat la reducerea numărului de parlamentari. Din această iarnă vom avea cu 122 de aleși mai puțin. Iată ce trebuie să știi despre scrutinul din 11 decembrie 2016.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1