Aimée Iacobescu a strâns o sumă uriașă din donații. Ce face cu banii

aimee_iacobescu_main.jpg

aimee iacobescu
Aimee Iacobescu a murit la vârsta de 71 de ani
Foto: cinemagia.ro

Aimée Iacobescu (69 de ani) a fost în atenția presei în ultimele zile după ce a declarat că moare de foame cu o pensie de 2.040 de lei, din care nu îi mai rămâne nimic deoarece trebuie să dea toți banii pe medicamente. Actrița spera să primească o îndemnizație de merit de la UNITER (Uniunea teatrală din Romania), însă aceasta a întârziat să apară. Mulți oameni au fost impresionați de povestea artistei și au făcut donații pentru a o ajuta.

Joi (3 decembrie), Aimée Iacobescu a fost la bancă pentru a-și verifica soldul contului personal și a rămas impresionată de suma strânsă din donații în doar o săptămână. Actrița a întristat o țară întreagă după ce a declarat că nu are nici bani de pâine și trăiește de pe o zi pe alta. Aimée Iacobescu  a depus în urmă cu doi ani o cerere pentru a primi o indenizație de merit de 2.700 de lei pe lună de la UNITER, însă președintele Ion Caramitru (73 de ani) i-a spus să mai aștepte ca să mai moară dintre actualii beneficiari din lista de 100 de persoane.

Aimée Iacobescu a primit donații de peste 5.000 de euro

„Am fost la bancă şi mi-au spus că s-a strâns echivalentul în lei a peste 5.000 de euro, dar că nu mi-i pot da momentan. Peste 10 zile îmi vor spune suma exactă şi procedura prin care voi putea beneficia de bani. Le mulţumesc foarte mult tuturor celor care s-au gândit la mine şi care mi-au dat din puţinul lor. Sunt impresionată, am plâns când am văzut că îmi voi putea plăti datoriile şi că voi putea sta liniştită o perioadă. Sper că, între timp, voi primi indemnizaţia de merit de la UNITER care mi se cuvine şi că nu voi mai fi obligată să stau cu mâna întinsă la mila românilor de pretutindeni”, a declarat actrița pentru ziarul Ring.

Deși multă lume a acuzat-o de ipocrizie, inclusiv colegii ei de breaslă, Aimée Iacobescu vrea să îi ajute și pe alți oameni care trăiesc în mizerie:„Deocamdată nu ştiu exact câţi bani sunt în cont, dar cred că sunt suficienţi încât să-mi pot plăti datoriile şi să trăiesc decent câteva luni. Pentru că tot vin sărbătorile şi sunt şi alţi colegi de-ai mei despre care ştiu că trăiesc în aceeaşi sărăcie, vreau să-i ajut din aceşti bani dăruiţi de români pentru actorii lor. Voi spune numele acestor colegi doar cu acordul lor. Sunt recunoscătoare tuturor celor care m-au ajutat şi celor care mă susţin în dreptul nostru, al românilor, la un trai decent”.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • aimee iacobescu pensie bani saraca

  Aimée Iacobescu (69 de ani) a ajuns în centrul atenției după ce a povestit cum moare de foame cu pensia pe care o are. Actrița susține că ultima ei speranță ar fi fost Uniunea Teatrală din România, însă ajutorul a întârziat să apară. Președintele UNITER, Ion Caramitru (73 de ani), o contrazice. El susține că artista încasează lunar 3.487 de lei și că beneficiază și de pensia de urmaș a mamei sale.

 • Aimee Iacobescu a reacţionat după ce reprezentanţii UNITER (Uniunea Teatrală din România) au dat publicităţii un comunicat în care spuneau că actriţa are o pensie de 3.487 de lei. Actriţa de 69 de ani a explicat care sunt exact cheltuielile lunare şi cum se descurcă cu banii ea şi mama ei.

 • aimee iacobescu

  În urmă cu numai o zi, joi (26 noiembrie), actrița Aimée Iacobescu (69 de ani) declara presei că trăiește în mizerie, având o pensie mică pe care o cheltuiește pe medicamente și facturi. Aceasta condamna UNITER (Uniunea Teatrală din România) pentru faptul că nu primește indemnizația de merit, mai ales în contextul în care are în spate 40 de ani de activitate pe scena Teatrului Național București.

 • aimee iacobescu artisti romani mizerie

  După 40 de ani de activitate pe scena Teatrului Național București, actrița Aimée Iacobescu (69 de ani) trăiește în mizerie. Toată pensia ei se duce pe medicamente, îi mai rămân doar 40 de lei pentru plata facturilor și a mâncării. A ajuns pe culmile disperării și s-a hotărât să-și vândă toate obiectele de valoare din casă, în speranța că va strânge câțiva bani ca să trăiască.

 • aimee iacobescu

  Cu decenii în urmă, Aimée Iacobescu (69 de ani) era una dintre stelele filmului românesc. Astăzi, actriţa se zbate în sărăcie. Totuşi, speranţa a răsărit după ce povestea ei a ajuns în presa românească.

 • Au stârnit pasiuni ascunse atât în inimile colegilor de scene, cât şi în inimile tuturor bărbaţilor care au avut onoare de a le vedea pe scena teatrului românesc. S-au făcut remarcate atât prin frumuseţea şi eleganţa de care au dat dovadă, dar şi prin talentul deosebit.