Aimée Iacobescu se apără. De ce moare de foame cu 2.040 de lei pensie

aimee-iacobescu-985939l-poza.jpg

aimee iacobescu pensie bani saraca
Dosarul actriței este în aşteptare la UNITER de mai multă vreme
Foto: Arhiva Click!

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Aimée Iacobescu (69 de ani) a ajuns în centrul atenției după ce a povestit cum moare de foame cu pensia pe care o are. Actrița susține că ultima ei speranță ar fi fost Uniunea Teatrală din România, însă ajutorul a întârziat să apară. Președintele UNITER, Ion Caramitru (73 de ani), o contrazice. El susține că artista încasează lunar 3.487 de lei și că beneficiază și de pensia de urmaș a mamei sale.

Întristată de reacția lui Caramitru, Aimée Iacobescu a demonstrat cu acte că e săracă. Actrița ar fi trebuit să primească o indemnizație de merit în valoare de 2.700 de lei de la UNITER. A depus o cerere acum doi ani în care arăta că îndeplinește toate criiteriile pentru acordarea acestei indemnizații, scrie ziarul Ring. Ion Caramitru i-ar fi spus să mai aștepte până vor muri dintre cei 100 de beneficiari actuali ai îndemnizației de merit.

„Sunt într-o situație disperată. Nu mint!”

aime_m-crop-644x416.jpg

aimee iacobescu pensie
Actrița a prezentat presei talonul de pensie
Foto: ziarulring.ro

 

Actrița a oferit actele sursei citate spre a fi publicate, în speranța că oamenii o vor înțelege. Aimée Iacobescu a pus la dispoziție presei talonul de pensi, dar și mai multe bonuri de la farmacie. Din acestea reiese că artista primește o pensie de 2.040 de lei, din care 2.000 de lei îi cheltuiește pe medicamentele necesare pentru a trăi. Pentru facturi și mâncare îi mai rămân doar 20 de lei din pensie. Pentru a primi indemnizația, actrița trebuie să plătească anual o taxă de 120 de lei.

„Chiar sunt într-o situaţie disperată, nu mint! Nu mi-a fost uşor să renunţ la orice mândrie şi să recunosc realitatea: sunt zile când n-am bani de pâine. Nu înţeleg cum de domnul Ion Caramitru şi-a permis să dezvăluie informaţii confidenţiale privind pensia mea, date care nici măcar nu sunt reale, însă nu spune cine sunt cei 100 de beneficiari ai indemnizaţiei de merit UNITER. Eu şi alţi mari actori care îndeplinim toate criteriile aşteptăm de ani de zile să primim această indemnizaţie, însă ni se tot spune să mai aşteptăm. Cât? Ani! Eu vreau doar să supravieţuiesc, n-am trăit niciodată în lux şi nu-mi doresc aşa ceva”, a declarat . Aimée Iacobescu pentru sursa citată.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • aimee iacobescu artisti romani mizerie

    După 40 de ani de activitate pe scena Teatrului Național București, actrița Aimée Iacobescu (69 de ani) trăiește în mizerie. Toată pensia ei se duce pe medicamente, îi mai rămân doar 40 de lei pentru plata facturilor și a mâncării. A ajuns pe culmile disperării și s-a hotărât să-și vândă toate obiectele de valoare din casă, în speranța că va strânge câțiva bani ca să trăiască.

  • aimee iacobescu

    Cu decenii în urmă, Aimée Iacobescu (69 de ani) era una dintre stelele filmului românesc. Astăzi, actriţa se zbate în sărăcie. Totuşi, speranţa a răsărit după ce povestea ei a ajuns în presa românească.

  • Aimee Iacobescu a reacţionat după ce reprezentanţii UNITER (Uniunea Teatrală din România) au dat publicităţii un comunicat în care spuneau că actriţa are o pensie de 3.487 de lei. Actriţa de 69 de ani a explicat care sunt exact cheltuielile lunare şi cum se descurcă cu banii ea şi mama ei.

  • aimee iacobescu

    În urmă cu numai o zi, joi (26 noiembrie), actrița Aimée Iacobescu (69 de ani) declara presei că trăiește în mizerie, având o pensie mică pe care o cheltuiește pe medicamente și facturi. Aceasta condamna UNITER (Uniunea Teatrală din România) pentru faptul că nu primește indemnizația de merit, mai ales în contextul în care are în spate 40 de ani de activitate pe scena Teatrului Național București.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5