Aimee Iacobescu, preferata lui Sergiu Nicolaescu. Care sunt rolurile care au consacrat-o

media-152213894835338800.jpg

foto
Aimee Iacobescu a fost preferata lui Sergiu Nicolaescu

Actrița cu un nume inedit, Aimee Iacobescu, s-a stins din viață din cauza unui cancer care i-a făcut bătrânețea un coșmar. În ultimii ani din viață și-a pierdut o mare parte dintre prieteni și a fost implicată în mai multe conflicte, dar, în memoria celor care au apreciat-o, va rămâne întotdeauna ca domnița Ralu, din seria filmelor cu haiduci.

Existența lui Aimee Iacobescu a fost un complicată, marcată de piedici, dar și de o ambiție nestăvilită și un carcater impulsiv. Chiar și începutul vieții sale a fost învăluit în mister, după cum ea mărturisea. Actrița susținea că s-a născut în noaptea de 23 iunie și că acest lucru era cunoscut doar de familie și de apropiați. Artista și fratele său geamăn, Dorel, s-au născut în noaptea de Sânziene, în 1946, în localitatea Unguriu, județul Buzău, dar în acte a fost declarată data nașterii 1 iulie, din motive necunoscute.

Povestea provenienței numelui său exotic, de origine franceză este la fel de interesantă, dar și sensibilă. „Tata îi scria mamei scrisori de dragoste care începeau cu ''ma bien aimée''. Numele meu de acolo provine. Tot ce am mai frumos în mine s-a născut acolo, în locurile acelea unde am copilărit. În vatra satului era o livadă și în fiecare an, primăvara, îmi propuneam împreună cu fratele meu să așteptăm momentul în care vor înflori pomii. Dar adormeam, iar livada înflorea de fiecare dată noaptea”, povestea actrița. 

large_image_135.jpg

Foto
Aimee Iacobescu, în rolul domniței Ralu

Aimee Iacobescu a debutat în teatru la vârsta de 16 ani, când a jucat în spectacolele ''Alizuna'' de Tina Ionescu Demetrian și ''Adam și Eva'' de Aurel Baranga. Aceea a fost perioada care avea să îi marcheze cariera, căci atunci a avut loc o întâlnire esențiala pentru ea, cea cu regizorul Sică Alexandrescu. El a fost cel care i-a acordat primul rol pe scena Teatrului Național, în piesa "Adam și Eva".

aimee-iacobescu-947430l.jpg

Foto
Aimee Iacobescu a debutat în teatru la vârsta de 16 ani

Rolul memorabil a fost cel din „Haiducii” (1966). După realizarea acestuil film s-a întâlnit cu Jean Marais în coproducţia româno-franceză „Şapte băieţi şi o ştrengăriţă”. Mai apoi devine „domniţa Ralu” în celelalte serii cu haiduci şi joacă în multe alte filme, până în anul 2009 („Copilăria lui Icar”, rolul Madame de Montenbourg). 

haiducii_lui_saptecai.jpg

foto
În filmul „Haiducii lui Șaptecai” a jucat alături de Florin Piersic și Toma Caragiu

Aimée Iacobescu a fost protejata scriitorului Eugen Barbu, a filmat cu regizorul Dinu Cocea și a devenit apoi preferata inginerului-regizor Sergiu Nicolaescu. Aimée Iacobescu a jucat și în alte filme cunoscute și îndrăgite de români, precum „Dumbrava minunată”, „Ultima noapte de dragoste”, „Cuibul de viespi” sau „Cu mâinile curate”.

Loading...

Citește și

  • aimee iacobescu

    Aimee Iacobescu a murit la 71 de ani, răpusă de un cancer la sân care a chinuit-o timp de patru ani. Actrița nu s-a căsătorit niciodată și a purtat toată viața în suflet regretul de a nu fi avut un copil. Iubirea nu a lipsit însă din viața ei.

  • aimee iacobescu artisti romani mizerie

    După 40 de ani de activitate pe scena Teatrului Național București, actrița Aimée Iacobescu (69 de ani) trăiește în mizerie. Toată pensia ei se duce pe medicamente, îi mai rămân doar 40 de lei pentru plata facturilor și a mâncării. A ajuns pe culmile disperării și s-a hotărât să-și vândă toate obiectele de valoare din casă, în speranța că va strânge câțiva bani ca să trăiască.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1