Aimée Iacobescu cere UNITER locul Melaniei Ursu pe lista indemnizațiilor

aimee_melania_main.jpg

aime iacobescu melania ursu
Aimée Iacobescu vrea să-i ia locul regretatei actrițe Melania Ursu
Foto: Arhiva Click!

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Scandalul indemnizațiilor de merit oferite de Uniunea Teatrală din România nu s-a sfârșit. Președintele UNITER, Ion Caramitru (73 de ani), i-a explicat public actriței Aimée Iacobescu (69 de ani) faptul că lista este completă și a rugat-o să mai aștepte să moară din beneficiari. Luni seară (11 ianuarie), s-a stins din viață actrița Melania Ursu, la vârsta de 75 de ani. Acest luru înseamnă un loc liber pe mult disputata listă, iar Aimée Iacobescu și-l dorește.

Aimée Iacobescu vrea să îi reamintească președintelui UNITER Ion Caramitru despre promisiunea făcută.

„E prematură dispariţia Melaniei Ursu, o actriţă foarte bună. Ea era una dintre beneficiarele celor 153 de indemnizaţii de merit, iar acum s-a eliberat un loc care ar trebui să-mi revină”, a declarat actrița, pentru ziarul Ring.

„Mi se pare normal ca locul ocupat de Melania Ursu să-mi revină”

Mi se pare normal ca locul ocupat până acum de Melania Ursu să-mi revină mie. Aici nu e vorba de ordinea de depunere a dosarelor, pentru că pe listă se află deja persoane care au depus actele după mine. Dacă mai există şi alţi colegi care concurează pe acest loc rămas liber, ar trebui să se facă o evaluare obiectivă a tuturor acestor dosare. Sunt convinsă că niciunul dintre aceşti colegi nu are cum să fie înaintea mea ca merite artistice. Dacă nici acum nu voi primi indemnizaţia de merit care mi se cuvine conform legii, probabil că domnul Caramitru are ceva personal cu mine, deşi n-am avut niciodată un conflict deschis. Mai ales că dânsul a sugerat ca unică variantă de rezolvare eliberarea unui loc prin decesul unui actor beneficiar al indemnizaţiei de merit”, a mai spus Aimée Iacobescu, pentru sursa citată.

Aimée Iacobescu a primit donații de peste 5.000 de euro

Actrița a întristat o țară întreagă după ce a declarat că nu are nici bani de pâine și trăiește de pe o zi pe alta. Aimée Iacobescu  a depus în urmă cu doi ani o cerere pentru a primi o indenizație de merit de 2.700 de lei pe lună de la UNITER, însă președintele Ion Caramitru i-a spus să mai aștepte ca să mai moară dintre actualii beneficiari din lista de 100 de persoane. Artista are o pensie de 2.040 de lei pe lună, însă a declarat în nenumărate rânduri că toți banii se duc pe medicamente și că uneori nu are nici măcar bani de o pâine. A fost acuzată de ipocrizie de mulți români, inclusiv de colegii din breaslă, însă i-a impresionat pe alții. Mai multe persoane au făcut donații în contul personal al actriței, suma strânsă ajungând la peste 5.000 de euro.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

 • melania ursu

  Doliu în lumea teatrului românesc. Actriţa Melania Ursu de la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca a murit luni seară (11 ianuarie), la vârsta de 75 de ani, în urma unor probleme de sănătate.

 • aimee iacobescu

  Cu decenii în urmă, Aimée Iacobescu (69 de ani) era una dintre stelele filmului românesc. Astăzi, actriţa se zbate în sărăcie. Totuşi, speranţa a răsărit după ce povestea ei a ajuns în presa românească.

 • aimee iacobescu artisti romani mizerie

  După 40 de ani de activitate pe scena Teatrului Național București, actrița Aimée Iacobescu (69 de ani) trăiește în mizerie. Toată pensia ei se duce pe medicamente, îi mai rămân doar 40 de lei pentru plata facturilor și a mâncării. A ajuns pe culmile disperării și s-a hotărât să-și vândă toate obiectele de valoare din casă, în speranța că va strânge câțiva bani ca să trăiască.

 • aimee iacobescu pensie bani saraca

  Aimée Iacobescu (69 de ani) a ajuns în centrul atenției după ce a povestit cum moare de foame cu pensia pe care o are. Actrița susține că ultima ei speranță ar fi fost Uniunea Teatrală din România, însă ajutorul a întârziat să apară. Președintele UNITER, Ion Caramitru (73 de ani), o contrazice. El susține că artista încasează lunar 3.487 de lei și că beneficiază și de pensia de urmaș a mamei sale.

 • aimee iacobescu draga olteanu matei

  Aimée Iacobescu (69 de ani) a ajuns în atenția publică după ce a mărturisit că moare de foame cu pensia de 2.040 de lei pe care o primește lunar. Foștii ei colegi de scenă au început să o critice aspru. Printre aceștia se numără Draga Olteanu Matei (82 de ani), care o critică dur pe Aimée, spunând că nu e de acord cu „văicăritul ei în piața publică”.

 • aimee iacobescu

  Aimée Iacobescu (69 de ani) a fost în atenția presei în ultimele zile după ce a declarat că moare de foame cu o pensie de 2.040 de lei, din care nu îi mai rămâne nimic deoarece trebuie să dea toți banii pe medicamente. Actrița spera să primească o îndemnizație de merit de la UNITER (Uniunea teatrală din Romania), însă aceasta a întârziat să apară. Mulți oameni au fost impresionați de povestea artistei și au făcut donații pentru a o ajuta.

 • aimee iacobescu pensie scandal uniter

  Declarațiile făcute în presă la sfârșitul lunii noiembrie, în care afirma că abia se descurcă să-și cumpere medicamentele necesare supraviețuirii din pensie, au readus-o pe actrița Aimée Iacobescu în atenția românilor. Dar în loc să atragă mila, faimoasa artistă este pusă la zid. O nouă voce o atacă dur, spunând: „Doamnă Aimée Iacobescu, în timp ce dvs muriți de foame cu 3.500 de lei pe lună, actorii tineri huzuresc cu 1.000”.

 • aimee iacobescu oana pellea bani

  Actrițele Aimée Iacobescu (69 de ani) și Oana Pellea (53 de ani) sunt la cuțite, după ce fiica lui Amza a distribuit un editorial pe pagina sa de Facebook, de pe yorick.ro, în care era titrat „Doamna Aimée Iacobescu, în timp ce dvs. muriți de foame cu 3.500 de lei pe lună, actorii tineri huzuresc cu 1.000”. Deranjată până peste cap de acest gest, Iacobescu a ținut să iasă în față și s-o atace pe Pellea, susținând că și tatăl ei ar fi putut fi în aceeași situație cu ea.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5