Aici mănânci prăjituri făcute de cofetarii-vedetă!

cofi-1-323226261151.jpg

bake off, cofetari, vedeta, jurati
Tudor conduce un lanţ de şase cofetării
Fotografii: Dorin Constanda/ Sever Gheorghe

Vă uitaţi la emisiunea “Bake off România”, vă lasă gura apă şi vă notaţi cu disperare reţetele? Ei bine, acum aveţi ocazia să mâncaţi direct de pe mâna celor trei juraţi pentru că reporterii Click! au aflat unde lucrează şi au fost la locul lor de muncă. Practic, am nimerit în “Raiul dulciurilor”!

Simona Pope face parte, împreună cu Tudor Constantinescu şi cu Alex Stan, din juriul celei mai dulci emisiuni culinare de televiziune “Bake Off România”, de la PRO TV. Simpatica blondă a intrat prima dată într-un laborator la 12 ani, atunci când mama ei a deschis cofetăria “Alice”. Afacerea s-a dovedit a fi un succes, iar anul acesta împlineşte 22 de ani de existenţă. Am fost şi noi aici şi cu greu ne-am lăsat duşi. Ciocolată, frişcă, fructe, fursecuri, bomboane, toate ne îmbiau cu aromele lor ispititoare.

“În cofetărie găsiţi peste 100 de sortimente de dulciuri, de la clasicele savarine sau eclere până la torturi sofisticate sau deserturi franţuzeşti”, ne-a spus Mirela Stoica, manager resurse umane al cofetăriei. Simona, care a studiat arta culinară în Franţa, şi-a pus amprenta pe câteva preparate şi a adus în cofetărie cupcakes-urile şi cakepops-urile glasate în ciocolată, care sunt preferatele copiilor. Şi Simona are un desert preferat, şi anume amandina. Preţurile prăjiturilor pornesc de la 5 lei şi ajung până la 8 lei, iar un kilogram de tort costă 57 de lei. 

Alex Stan şi-a câştigat experienţa în laboratoarele uneia dintre cele mai mari şi renumite cofetării din Paris. Cum era de aşteptat, cofetăria pe care şi-a deschis-o în zona de Nord a Capitalei are specific franţuzesc. Micuţă, dar cochetă, şi cu un banner imens cu faţa cofetarului devenit celebru la TV, pentru a atrage clienţii. La “Christine” găseşti doar 20 de deserturi, printre care eclere, tarte sau macarons. Un ecler costă 8 lei, o prăjitură “petit ball” 10 lei, o tartă cu mere sau vişine 8 lei, o cutie cu 8 macarons este 28 de lei, iar o prăjitură “Symphonie” cu cremă nougat, cremă caramel, biscuite din ciocolată neagră, praline, blat migdale, blat ciocolată costă 12 lei. 

Tudor Constantinescu a avut parte de o experienţă mai puţin plăcută: a făcut cunoştinţă cu arestul preventiv, la sfârşitul anului trecut, fiind acuzat de evaziune fiscală prin lanţul de magazine “Chocolat”, pe care îl conduce. În februarie a fost eliberat, iar acum este cercetat în libertate, sub control judiciar. Chiar şi aşa, afacerea îi merge strună cofetarului, însă nu oricine îşi poate permite un desert gătit de acesta în cele şase cofetării pe care le deţine. Şi asta pentru că preţurile sunt destul de piperate. O căpşună în ciocolată parfumată cu fistic sau perle de cacao costă 4,9 lei, o tartă cu ciocolată şi vin roşu 22,9 lei, o prăjitură “Duo Mousse” 24,9 lei, iar o amandină costă 22,9 lei. Un kg de tort costă 99,9 lei, iar pentru 100 de grame de rocher ciocolată albă şi migdale caramelizate plăteşti 19,9 lei.

alex-stan-simona-pope-tudor-constantinescu-896515151.jpg

bake off, cofetari, vedeta, jurati
Simona Pope, Alex Stan şi Tudor Constantinescu, juraţii de la «Bake off România», au propriile cofetării în Bucureşti

Alex Stan

S-a şcolit în Franţa, în laboratorul uneia dintre cele mai mari şi renumite cofetării din Paris; A pornit de la statutul de stagiar şi a avut o evoluţie rapidă, ajungând “sous chef“ foarte repede; Cel mai mult a stat 40 de ore în laboratorul de cofetărie. 

Simona Pope 

A studiat Culinary Arts/Baking and Pastry la l’Ecole Nationale Supérieure de la Pâtisserie din Lyon, Franţa; Profesor i-a fost unul dintre cei mai titraţi ciocolatieri francezi, Pierre Mirgalet. În 2014, la Cupa Mondială de Gastronomie din Luxemburg, a câştigat o medalie de argint şi una de bronz, pentru România, cu lucrările făcute din pastă de zahăr.

Tudor Constantinescu 

A urmat un liceu specializat pe gastronomie și și-a făcut stagiul de practică la cele mai bune cofetării din Belgia; E un adevărat expert în ciocolată și în deserturi rafinate; Experiența lui Tudor s-a extins în Europa şi Statele Unite ale Americii și apoi a făcut înconjurul lumii prin meniurile semnate de el, care au fost implementate pe vasele de croazieră.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1