Adi Hădean a gătit 200 de tone de mâncare pentru medici din prima linie, bătrâni, copii și nevoiași

adi-hadean-in-bucatarie.jpg

Adi Hădean muncește cot la cot cu ceilalți bucătari implicați în programul social
Adi Hădean muncește cot la cot cu ceilalți bucătari implicați în programul social

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Când oamenii au fost greu încercați, Adi Hădean a gândit un proiect prin care să le asigure mâncarea cea de toate zilele. Astfel că într-un an și patru luni, acesta, împreună cu alți bucătari, inimoși, au gătit nu mai puțin de 200 de tone alimente. În jur de 300.000 de porții au ajuns atât la medici din prima linie, cât și la bătrâni, copii și nevoiași.

Din aprilie 2020, echipa „Solidar Social” a pregătit peste 300.000 de porţii, adică mai mult de 200 de tone de mâncare, ce au ajuns la mii de beneficiari afectați de criza sanitară și cea economică, precum și la medici aflați în prima linie în lupta împotriva Covid-19.

Adi Hădean a gătit 200 de tone de mâncare pentru medici din prima linie, bătrâni, copii și nevoiași

Peste 60 de companii au donat alimente și fonduri pentru a susține campania umanitară. Una din sursele cele mai importante de materie primă o reprezintă Banca pentru Alimente.

oala-cu-mancare.jpg

Oale aburinde cu mâncare se pregătesc zi de zi
Oale aburinde cu mâncare se pregătesc zi de zi

Un ONG care colectează produsele excedentare de la producatorii agricoli, procesatori, de la cei din industria alimentară, de la importatori și le și donează apoi persoanelor din medii defavorizate.

Adi Hădean: ”Nu mi-am imaginat că această campanie va căpăta o asemenea amploare”

,,Am pornit <<Solidar Social>> ȋntr-o suflare, nu a fost nevoie să stau pe gânduri, a fost o decizie luată pe loc, împreună cu soția mea. M-am gândit, într-adevăr, că mulți dintre prieteni și colaboratori îmi vor fi alături, că vor fi companii din domeniu care vor dona alimente rămase pe stoc și angajați din industrie care vor vrea să devină voluntari. Însă, nu mi-am imaginat nici o secundă că această campanie va căpăta o asemenea amploare. Atât cunoscuți, cât și oameni cu care nu interacționasem niciodată se alăturau, zilnic, proiectului, iar capacitatea noastră de gătit și livrare a crescut permanent. A fost genul acela de experiență care îți schimbă, cumva, viziunea asupra lumii, îți dă ȋncredere că și în cel mai negru scenariu există luminița aceea celebră pe care o așteptăm cu toții”, spune chef Adi Hădean.

Cine sunt beneficiarii campaniei ,,Solidar Social”

„Solidar Social” a pornit, în primul rând, din dorința de a hrăni oameni. Dacă în primele luni, efortul s-a concentrat pe susținerea personalului medical din spitalele Covid din București, pe măsură ce situația s-a stabilizat în zona sanitară, proiectul și-a concentrat resursele și către persoanele afectate economic în perioada pandemiei.

copii-nevoiasi-alimente.jpg

Copiii sunt tare fericiți când primesc fel și fel de bunătăți
Copiii sunt tare fericiți când primesc fel și fel de bunătăți

Astfel, în prezent, „Solidar Social” asigură mesele calde, 1.000 de porții pe zi, pentru persoane vârstnice și familii cu mulți copii aflați în evidențele DGASPC sector 6 București, copii din Centrul de Zi al Salvați Copiii din Petrila, județul Hunedoara, persoane nevoiașe din Albești și Negru Vodă, județul Constanța.

Un milion de porții de mâncare pe an și cinci bucătării sociale

Obiectivul “Solidar Social” este să ajungă la un milion de porții de mâncare gătită, pe an. Asociaţia își propune să creeze o rețea de cantine sociale, cinci bucătarii umanitare proprii, în care o parte dintre beneficiari să fie incluși în programe educaționale de reconversie sau școli vocaționale.

Pentru a atinge aceste obiective sunt necesare resurse, precum 500 kg de alimente zilnic, materiale de protecție, dar și noi voluntari pentru ambalare, bucătari și șoferi, iar costurile construirii bucătăriilor umanitare se ridică la un milion de euro.

Cum poți ajuta Programul ,,Solidar Social”

Programul se susține din donații ale companiilor și persoanelor fizice, prin donații SMS la 8845 cu textul „solidar” sau pe platforme, precum PayPal, RoHelp sau Bursa Binelui.

”Solidar Social are nevoie constantă de materiale de protecție și de alimente pentru prepararea supei și a felului principal, de autoutilitare pentru livrarea mâncării și, desigur, resursa cea mai de preț, cea umană, este vitală, pentru a putea extinde programul și a ajunge la cât mai mulți beneficiari”, mai spune Hădean. Cei care vor să afle mai multe despre program sau despre cum se pot implica pot accesa: https://activsocial.adihadean.ro https://web.facebook.com/asociatiaadihadean https://www.instagram.com/asociatia_adihadean/.

Citește și: 

Adrian Hădean, despre mâncarea comandată online: «Nu aş numi-o mâncare. Aş numi-o nutreţ livrabil»

Ce face chef Adrian Hădean după ce a fost exclus de la Masterchef

 

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5