Adi Hădean: «În bucătărie îmi încarc bateriile»

Ultima actualizare:

    Foto: Sorin Stana
Foto: Sorin Stana

Ucenicia lui Adi Hădean în arta gătitului nu a început într-o bucătărie de restaurant, nici într-o şcoală de meserii. A început în casa părinţilor săi, într-un fel complicat, în care teama, groaza şi scârba se împleteau cumva armonios cu bucuria, admiraţia şi deliciul culinar. Acum mărturiseşte că a devenit dependent de sunetul cuţitului pe tocător şi nu crede că se va sătura prea curând de el.

„Aveam doar 19 ani când am intrat prima dată într-o bucătărie de restaurant şi s-a întâmplat, din fericire spun eu acum, ca acel restaurant să aibă în meniu pizza făcută pe vatră, la vedere, într-un loc în care clienţii şi bucătarul interacţionau fără nicio barieră. Acolo am făcut primele 20.000 de pizza din viaţa mea, într-un ritm alert, nebun”, povesteşte Adi Hădean, în noua sa carte „#24centimetri”, lansată pe piaţă luna aceasta. De atunci, a evoluat, a mai greşit, a învăţat şi în continuare învaţă. „Dacă ar fi să mă iau după numărul greşelilor mele şi după enormitatea unora dintre ele, aş spune că mintea mi-e mai suplă decât fizicul. Da, am greşit destul, dar ştiu că uneori am făcut şi bine”, adaugă fostul jurat MasterChef. Găteşte zilnic - pentru clienţi, pentru evenimente sau restaurante care apelează la serviciile lui. A devenit dependent de adrenalina pe care i-o dă munca în bucătărie, de sunetul cuţitului pe tocător. Dacă sau când se va sătura, probabil că locul său nu va mai fi în bucătărie şi va face altceva. 


    Cartea lansată de Adi Hădean e o auto-biografie-manifest despre evoluţia sa ca om şi ca bucătar
Cartea lansată de Adi Hădean e o auto-biografie-manifest despre evoluţia sa ca om şi ca bucătar

„Gătesc tot timpul, pentru că asta e meseria mea şi nu o cuantific în cât timp sau câte feluri. Din asta trăiesc. Şi nu mă refer doar profesional. De aici îmi încarc bateriile şi-mi găsesc energia pentru toate lucrurile pe care le mai fac în rest. E locul unde îmi găsesc inspiraţia zilnică”, spune Adi. În ceea ce priveşte stilul alimentar al unei persoane care e zilnic în bucătărie, bucătarul spune că a trecut prin toate etapele de a mânca sau a nu mânca. A ajuns la concluzia că dietele nu funcţionează în cazul său, ci doar moderaţia şi mişcarea. 

„Când găseşti echilibrul perfect între acestea două, mâncarea nu mai e neapărat o problemă atât de mare încât să te mai obsedeze”.

Raţă cu legume la cuptor

Cartea lansată de Adi Hădean e o auto-biografie-manifest despre evoluţia sa ca om şi ca bucătar
Cartea lansată de Adi Hădean e o auto-biografie-manifest despre evoluţia sa ca om şi ca bucătar

Ingrediente: 4 pulpe de raţă, 300 g fasole fiartă, roşii, ardei iute, arpagic, usturoi, busuioc, sare, piper.

Mod de preparare: pulpele spălate se condimentează cu sare şi piper, se pun într-o cratiţă termorezistentă, unsă cu untură de raţă. Adi Hădean le-a acoperit cu roşii tocate, cu arpagic, busuioc şi usturoi şi le-a dat la cuptor pentru trei ore. Între timp, a fiert fasolea, a scurs-o de apă şi a pus-o peste pulpele de la cuptor, lăsând tava preţ de încă 15 minute. Combinaţia rezultată e absolut delicioasă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
jador oana ciocan colaj facebook jpg
Celine Dion  foto   Shutterstock jpg
Horia Moculescu are încă planuri mari după ce ajunge acasă de la spital
image png
film jpg
iulia vantur si salman khan 8 webp
banner madalina manole png
banner adela popescu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net