Adela Mărculescu şi Alexandrina Halic, aşa cum nu le-ai mai văzut: bunicuţe criminale

20171126_203056.jpg

Adela Marculescu, Alexandrina Halic, Alexandra Velniciuc, Arsenic şi dantela veche, roluri, Teatrelli, premiera
Alexandrina Halic şi Adela Mărculescu ameninţă cu un pistol şi cu un iatagan

O nouă piesă de teatru a avut premiera duminică, 26 noiembrie, la “Teatrelli”. Este vorba despre “Arsenic şi dantelă veche”, de Joseph Kesserling, regizată de Şerban Puiu. În rolurile principale au fost distribuite Adela Mărculescu (78 de ani, Abby) şi Alexandrina Halic (76 de ani, Martha), care interpretează două bătrânele foarte simpatice, excentrice şi pline de secrete.

În piesă, Adela Mărculescu şi Alexandrina Halic sunt două criminale, care şi-au îngropat victimele în pivniţă. Au un nepot, Mortimer, interpretat de Lucian Ghimişi, care urmează să se însoare cu Elaine, jucată de Alexandra Velniciuc (în realitate soţia regizorului), iar de aici încep o mulţime de situaţii haioase, căci acesta îşi dă seama că mătuşile sale sunt sărite de pe fix. Întreaga echipă a stat peste două ore pe scenă, iar despre cele două actriţe putem spune că au fost adevărate eroine, pentru că au purtat rochii de epocă şi s-au schimbat de câteva ori de-a lungul piesei. “Era foarte cald pe scenă şi cred că şi în sală. Însă am făcut faţă, am dus la bun sfârşit piesa”, ne-a povestit Adela Mărculescu după premieră. Iar pe Alexandrina Halic spectatorii o vor descoperi altfel decât în piesele de teatru pentru copii. Cele două bătrânele sunt extrem de războinice, iar la un moment dat, într-una dintre scene, ameninţă cu un pistol şi cu un iatagan. La finalul piesei, cele două actriţe păreau foarte încântate de prestaţia lor, aşa că au mai rămas să socializeze la un pahar de vin. Dacă Adela Mărculescu a fost felicitată de prieteni şi de elevi, Alexandrina Halic a fost întâmpinată de familie. Fiul actriţei şi soţia acestuia şi-au aşteptat mama, respectiv soacra, şi au ajutat-o să care buchetele de flori primite pe scenă.

1/9
Loading...

Citește și

  • Alexandrina Halic, Pinocchio, Teatrul Ion Creanga, filme pentru copii, interviu

    La vârsta la care alți artiști s-au retras din lumina reflectoarelor și preferă să se relaxeze în caselor lor de vacanță, iată că Alexandrina Halic nu se poate desprinde de scenă. Continuă să aibă succes, micuții spectatori fiind de-a dreptul fascinați de rolurile pe care ea le interpretează la Teatrul ”Ion Creangă”. Actrița cu zâmbet ghiduș ne-a vorbit despre viața activă de ”pensionar”.

  • adela marculescu

    Adela Mărculescu umple sălile de teatru și acum, la 78 de ani. Zâmbetul cald, aerul nobil și trăsăturile fin conturate ale actriței sunt doar câteva din motivele pentru care Adela Mărculescu este considerată în continuare una dintre cele mai frumoase apariții de pe scena românească. Din păcate, în dragoste norocul n-a fost de partea ei.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1