Adela Mărculescu joacă în 10 piese la 80 de ani. Iat-o în acțiune!

a18-vedete-adela-1.jpg

A fost una dintre cele mai frumoase artiste din “Epoca de Aur”

Încântătoarea actriţă, pe care o ştiţi din celebra comedie „Alo, aterizează străbunica!”, va împlini 80 de ani pe 21 decembrie. Am stat de vorbă cu Adela Mărculescu şi am aflat ce-şi doreşte de ziua ei, dar şi unde o mai pot vedea admiratorii ei.

Odată cu Sărbătorile de iarnă se apropie şi aniversarea fermecătoarei actriţe Adela Mărculescu. În acest an, pe 21 decembrie, vedeta va împlini venerabila vârstă de 80 de ani. O viaţă de om petrecută în faţa camerelor, pe scena teatrelor şi la catedra de actorie a unei facultăţi private de profil, unde predă “Vorbirea şi Tehnici de Actorie”. 

Întâlnirea cu actriţa este mereu o bucurie, pentru că e plină de viaţă şi de poveşti fermecătoare. Am surprins-o într-o dimineaţă, în timpul repetiţiilor de acasă pentru o viitoare piesă de teatru.

a28-vedete-adela-2.jpg

Adela Mărculescu a rămas la fel de cochetă, ca în anii tinereții

„Tocmai a venit sora mea, m-am trezit devreme pentru că azi repetăm acasă, avem o zi aglomerată. Trebuia să primesc în dar de ziua mea o piesă de teatru, în regia lui Dan Tudor, dar premiera a fost amânată pentru martie 2019. De ziua mea voi fi alături de cei dragi, familie şi prieteni.” 

Anul trecut, actriţa a fost sărbătorită pe scenă, fiind compleşită de aplauze şi de flori. Şi anul acesta, cel mai probabil, va fi tot pe scenă, deoarece face parte din distribuţia a 10 piese care se joacă la TNB, Teatrul “Metropolis” şi Teatrul “Elisabeta”. 

a38-vedete-adela-11.jpg

E protagonistă în “Dulcea pasăre a tinereții”

Actriţa e foarte activă, îşi învaţă textele şi ne-a recunoscut că nu ştie nici ea cum de reuşeşte să joace în atâtea piese şi să nu încurce rolurile. 

„Se mai întâmplă altor actori să se blocheze sau să mai încurce textele, însă eu n-am păţit-o. Joc în «Omul care a văzut moartea», «Arsenic şi dantelă veche», «Milionul, nepoatele şi milionara» şi «Dulcea pasăre a tinereţii», piese foarte dragi. Momentan nu mai fac şi filme, n-am mai fost chemată, dar mă bucur de ceea ce am. Sunt fericită când sunt recunoscută pe stradă şi când primesc flori de la publicul meu”, ne-a mărturisit actriţa. 

a48-vedete-adela-12.jpg

În “Milionul, nepoatele și milionara” este de nota zece

Adela Mărculescu s-a născut în Aiud şi a debutat în 1965 în filmul internaţional „Serbările galante”, regizat de Rene Clair, unde a jucat alături de Jean-Pierre Cassel, Elena Cargiu şi Forry Eterle. A apărut în peste 20 de filme şi sute de piese de teatru şi continuă să joace, pentru că, spune ea, sănătatea „îi permite” să facă acest lucru. Este înconjurată de prieteni şi de rude şi chiar dacă nu are copii sau nepoţi, Adela Mărculescu a fost căsătorită de două ori, însă lucrurile n-au mers prea bine. Actriţa a evitat să intre în amănunte, dar a lăsat să se înţeleagă că frumuseţea mai degrabă încurcă decât ajută în dragoste. 

a58-vedete-adle-a-marculescu-in-omul-care-a-vazut-moartea-1.jpg

E distribuită și în “Omul care a văzut moartea”

“Să ştii că frumuseţea nu aduce neapărat fericirea în dragoste. Aş zice chiar că aduce mai degrabă multă suferinţă, gelozii de tot felul. Frumuseţea contează cel mai puţin într-o iubire. O femeie, fie că e frumoasă, fie că e mai puţin frumoasă, ar trebui să ştie să iubească. Să dea iubire. Să aibă această disponibilitate de a iubi!”, a declarat ea pentru “Formula AS”.

A fost căsătorită de două ori

Primul soţ al actriţei a fost regizorul Miron Niculescu. “Cu Miron Niculescu m-am măritat după ce am intrat în Teatrul Naţional. De ce s-a destrămat? Simplu… cum se întâmplă toate în viaţă. Simplu… Atât”, a spus Adela Mărculescu pentru revista Q Magazine în 2011.

a68-vedete-adela-sot.jpg

Marea ei iubire a fost actorul Emerich Schaffer
Foto: Formula AS

Cel de-al doilea soţ a fost actorul Emerich Schaffer, născut în Timişoara. La un moment dat, acesta a părăsit România, iar actriţa a rămas singură. 

“A fost o iubire profundă, cu multă, multă prietenie la mijloc – făcută parcă să reziste. Erau vremurile prea tulburi şi greu de suportat pentru un neamţ născut şi crescut în România, cu fraţi dincolo. Nebunia şi vraja Occidentului l-au cuprins. A plecat. Eu n-aş fi făcut-o pentru nimic în lume. Ce s-a întâmplat acolo nu ştiu. Atâta pot să spun: bolnav, pe patul de moarte chiar, a venit în ţară. Ne-am văzut, ne-am vorbit, ne-am bucurat şi întristat totodată. Era regretul unei vieţi risipite”, a mai spus actriţa.

Loading...