Actrița Diana Lupescu a împlinit 65 de ani. Cum arată acum soţia candidatului la prezidențiale Mircea Diaconu

diana-lupescu-mircea-diaconu-mediafax_foto-catalina_filip.jpg

Diana Lupescu și Mircea Diaconu la premiera filmului „Filantropica”, în regia lui Nae Caramfil, 16 martie 2002
Diana Lupescu și Mircea Diaconu la premiera filmului „Filantropica”, în regia lui Nae Caramfil, 16 martie 2002
Foto: Mediafax Foto / Cătălina Filip

Una dintre cele mai frumoase şi mai talentate actriţe din perioada comunismului, Diana Lupescu, a împlinit vârsta vârsta de 65 de ani pe 7 octombrie. Click! îţi spune ce a mai făcut vedeta din peliculele „Buletin de Bucureşti” şi „Extemporal la dirigenţie”, cea care, de 39 de ani, este soţia actorului Mircea Diaconu (69 de ani), candidat la prezidenţiale.

În ultima vreme, despre Diana Lupescu se ştie că a activat la Teatrul Notarra, de unde a și ieşit la pensie. În plus, actriţa a mai jucat şi în diverse piese la acelaşi teatru, dar şi la Teatrul de Comedie, la unele dintre producții fiind şi regizor. Diana Lupescu s-a retras şi nu vrea să acorde interviuri, s-a schimbat foarte mult, dar chipul păstrează încă trăsăturile superbe pe care actrița le-a afișat în „Buletin de Bucureşti” şi „Extemporal la dirigenţie”.

diana-lupescu-ion-caramitru-extemporal-la-dirigente.jpg

Diana Lupescu și Ion Caramitru în filmul Extemporal la dirigenție
Diana Lupescu filma în 1987 cu Ion Caramitru pentru pelicula „Extemporal la dirigenție”

Diana Lupescu nu a mai jucat în nici un film după 1990

Timpul și-a pus amprenta și peste Diana Lupescu, însă actrița are în continuare trăsăturile unei femei frumoase. Ea este căsătorită cu Mircea Diaconu, candidat la alegerile prezidenţiale. Cei doi au filmat mult împreună, însă unul dintre rolurile care au rămas în atenţia spectatorilor a fost cel din „Buletin de Bucureşti”, unde actorul interpreta alături de Catrinel Dumitrescu rolurile principale, iar ea avea un rol mai mic. Din păcate, după 1990, actrița nu a mai jucat în nici un film, însă s-a dedicat teatrului și a devenit și regizor. Împreună cu soţul ei au împreună doi copii, Ana şi Victor Diaconu.

diana_lupescu_si_mircea_diaconu_la_tvr_.jpg

Diana Lupescu și Mircea Diaconu la TVR în emisiune
Diana Lupescu și Mircea Diaconu s-au căsătorit în 1980

Ce nu ştiţi despre Diana Lupescu

Actriţa s-a născut în Bacău pe 7 octombrie 1954 şi a absolvit, în 1978, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, unde l-a avut ca maestru pe Amza Pellea. A optat pentru teatru din întâmplare, deşi în liceu se axase pe matematică şi pe sport, iar în viitor se gândea să urmeze tradiţia familiei tatălui ei şi să devină medic. Dar voia să fie medic sportiv, adică nu îşi dorea să lucreze într-un spital. Influenţată de mama ei, a încercat şi a luat examenul din prima la teatru, deşi pe vremea aceea era concurență foarte mare.

diana-lupescu.jpg

Diana Lupescu, actriță, portret
Diana Lupescu a debutat în Teatru în 1978

Diana Lupescu a primit primul rol de la faimosul Gopo

În anul II de facultate, regizorul Ion Popescu Gopo căuta o tânără care să joace o prinţesă şi a fost aleasă, primind primul rol în filmul „Povestea dragostei”, după „Povestea Porcului”, a lui Ion Creangă. Talentul şi frumuseţea tinerei actriţe i-au deschis drumul spre multe alte roluri în piese de teatru şi producţii cinematografice. A descoperit regia de teatru după ce a pus în scenă la Teatrul „George Ciprian” din Buzău piesa „Fii cuminte, Cristofor!”, de Aurel Baranga, „Ritmuri” la Teatrul Nottara şi „Victoria şi sirena”, unde semneaza scenografia şi regia.

Citește și:

Iubiri de actori! Mircea Diaconu: «Am cerut-o de soţie la prima întâlnire»

Cum arată directoarea sexy din „Extemporal la dirigenţie”, la 30 de ani de la premieră

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1