Actorul Theodor Danetti a murit

danetti.jpg

theodor danetti a murit actor generatia de aur
Theodor Danetti avea 89 de ani
foto: voceatransilvaniei.ro

Actorul Theodor Danetti, cu o carieră de 60 de ani în teatru şi film, a murit sâmbătă, la vârsta de 89 de ani. Regretatul maestru va fi înmormântat la Cimitirul Evreiesc de rit sefard din Bucureşti, informează Uniunea Teatrală din România.

Theodor Danetti s-a născut la 23 august 1926, în oraşul Corabia. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" din Bucureşti şi a debutat la Teatrul de Stat din Baia Mare. Până în 1975, a fost angajat al Teatrului Tineretului din Piatra-Neamţ, apoi în Capitală, la Teatrul Bulandra şi Teatrul Evreiesc de Stat.

Venirea în Bucureşti l-a apropiat mult de film, căruia i s-a dedicat cu pasiune. Theodor Danetti a fost autorul a numeroase roluri de compoziţie, fiind remarcat şi de regizori străini.

A lucrat alături de actori ca Mircea Albulescu, Victor Rebengiuc, Tatiana Iekel, Marcel Iureş, Vlad Ivanov şi Maia Morgenstern, dar şi cu regizori precum Lucian Pintilie, Sergiu Nicolaescu şi Ion Cojar.

Actorul Theodor Danetti, cu o carieră de 60 de ani în teatru şi film, a murit sâmbătă, la vârsta de 89 de ani, şi va fi înmormântat la Cimitirul Evreiesc de rit sefard din Bucureşti, informează Uniunea Teatrală din România.

loading...
Loading...

Citește și

 • alan rickman a murit

  Zi tristă în lumea filmului! Alan Rickman a murit joi (14 ianuarie). Actorul britanic s-a stins din viață în casa lui din Londra, la vârsta de 69 de ani. Informația a fost confirmată de familia sa. Rickman suferea de cancer. Publicul cinefil din întreaga lume îl știe din filme celebre, precum „Harry Potter”, „Die Hard” sau „Robin Hood”.

 • accident adriana campos

  Veste tristă pentru fanii telenovelelor. O actriţă apreciată pebtru rolurile sale a murit într-un accident de maşină, zilele trecute, alături de soţul ei. Vedeta născuse în luna august şi era fericită că devenise mamă.

 • melania ursu

  Doliu în lumea teatrului românesc. Actriţa Melania Ursu de la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca a murit luni seară (11 ianuarie), la vârsta de 75 de ani, în urma unor probleme de sănătate.

 • oana ioachim stefan banica

  Ziua de vineri, 11 septembrie, este una neagră pentru teatrul românesc. Actriţa Oana Ioachim s-a stins din viaţa la vârsta de 48 de ani. Potrivit surselor Click! actriţa suferea de cancer la sân, boală ce a fost tratată la momentul apariţiei sale, dar care a recidivat din cauza stilului de viaţă a acesteia.