87 de tone de mâncare, gătite de Adi Hădean pentru medicii din linia întâi și nevoiașii din sectorul 6

adi-hadean-in-bucatarie.png

Adi Hădean gătește de cinci luni în cadrul Campaniei ”Solidar Social”
Adi Hădean gătește de cinci luni în cadrul Campaniei ”Solidar Social”

Adi Hădean, alături de echipa sa, au făcut mulți oameni fericiți. Celebrul bucătar a gătit 87 de tone de mâncare pentru medicii din linia întâi, bolnavii de coronavirus, izolații la domiciliu și nevoiașii din sectorul 6. În total, vorbim despre 100.000 de porții de mâncare.

În perioada pandemiei fiecare își ajută semenii cu ce poate. Vestitul chef Adi Hădean a inițiat în luna mai Campania ”Solidar Social”, care și-a propus să ajute persoanele vulnerabile în lupta împotriva coronavirus.

La capătul celor cinci luni, prin proiectul ințiat de acesta și de Direcția Generală de Asistență  Socială și Protecția Copilului  (DGASPC) Sector 6, s-a reușit să se pregătească100.000 de porții de mâncare.

femeie-care-a-primit-mancare.jpg

Beneficiarii campaniei au primit porțiile de mâncare ambalate în cutii
Beneficiarii campaniei au primit porțiile de mâncare ambalate în cutii

Au fost gătite de Hădean, împreună cu 17 bucătari. Totodată, la realizarea campaniei au ajutat 100 de voluntari și 20 de șoferi, care au dus bunătățile direct la spitalele și casele beneficiarilor, aflați în baza de date a (DGASPC) Sector 6.

87 de tone de mâncare, gătite de Adi Hădean pentru medicii din liniia întâi și nevoiașii din sectorul 6  

”100.000 de porții de mâncare reprezintă un rezultat impresionant care are în spate munca unei echipe de voluntari nu atât de numeroasă pe cât s-ar putea crede pentru susținerea unuiastfel de efort. Le mulțumesc lor, în primul rând, celor 100 voluntari care au ținut ”focul aprins” în aceste cinci luni. Dacă vorbim în numere despre ”Solidar Social”, vă mai spun și decele 87 de tone de mâncare gătite, cei 11.574  kilometri parcurși pentru livrare, cei 55 de sponsori și cei peste 50 de donatori”, a spus Adi Hădean.

Unde au ajuns cele 100.000 de poții de mâncare gătite de Adi Hădean

Campania ”Solidar Social” a evoluat odată cu situația pandemiei, astfel încât să intervină acolo unde a fost cea mai mare nevoie de susținere. 

copii-cu-cutie-de-alimente.jpg

Voluntarii au trecut cu mâncare gătită și pe la familiie nevoiașe
Voluntarii au trecut cu mâncare gătită și pe la familiie nevoiașe

Astfel, în primele trei luni de la declanșarea stării de urgență, eforturile s-au concentrat pe furnizarea unei mese calde către personalul medical din spitalele Covid din București (Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș, Spitalul Clinic Fundeni,   Spitalul  Clinic   Colentina)  și  către  persoanele  vulnerabile  aflate  în  izolare,  în sectorul 6.

Odată cu ieșirea din starea de urgență, focusul a fost orientat către deservirea cazurilor sociale. Până la finalul anului, campania se va extinde și în celelalte sectoare ale Capitalei și se dorește și la nivel național.

alimente-oferite-nevoiasilor.jpg

Și tinerii vulnerabili au primit cutia cu bunătăți
Și tinerii vulnerabili au primit cutia cu bunătăți

Cea mai mare parte a resurselor necesare desfășurării campaniei a fost asigurată constant de sponsori importanți: Edenia, brand ce aparține portofoliului Macromex și unul dintre principalii susținători ai campaniei, Nordic, PepsiCo, Penny, Unilever, Hochland, Univer,Orkla Foods. Mâncarea gătită este transportată respectând toate protocoalele de siguranță, cu o  flotă de cinci autoutilitare  oferite de DGASPC.

Cum poți ajuta la campania lui Adi Hădean

  • Vino să faci voluntariat! Dacă ești bucătar calificat și restaurantul la care lucrai e închis în această perioadă,vino să gătești alături de ei. Dacă ai permis de conducere categoria B și vrei să ajuți la livrarea mâncării, vino alături de ei. Scrie la ajut@activsocial.ro și vei primi toateinformațiile de care ai nevoie;
  • Donează alimente. Dacă   ești   producător   de   alimente   sau   distribuitor,  poți   contribui   donând   orice   îți prisosește. Nu fac mofturi, transformă în mâncare gustoasă orice ingrediente au la dispoziție;
  • Donează materiale. Au multe nevoi. De la caserole de unică folosință până la dezinfectanți și echipamentede protecție personală;
  • Donează bani. Orice ajutor este binevenit: Asociația ”Adi Hădean”. Cont: RO35BTRLRONCRT0283039401Banca Transilvania.

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/celebrul-bucatar-adi-hadean-gateste-pentru-medici-si-batrani-singuri

https://www.click.ro/vedete/romanesti/ce-gatit-adi-hadean-pentru-presedintele-frantei-spp-ul-luat-probe-de-mancare

https://www.click.ro/utile/retete/video-cum-se-fac-cei-mai-buni-cartofi-prajiti-reteta-speciala-lui-adrian-hadean

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1