10 lucruri pe care poate nu le știai despre Delia

delia.jpg

delia
Delia este artista momentului în România
foto: Arhiva Personală

Delia este considerată una dintre cele mai bune voci de la noi, iar piesele ei numără milioane de vizualizări pe YouTube. Solista are mulţi fani, așa-numiții delioni, care îi urmăresc fiecare apariție şi îi cumpără albumele. Dar punem pariu că nici chiar ei nu știu totul despre artista momentului în România.

Delia Matache s-a născut pe 7 februarie 1982, în București. Cu părinți muzicieni, nu e de mirare că a manifestat încă de mică un interes deosebit pentru muzică.

 1. A urmat Liceul de Muzică „Dinu Lipatti”, iar apoi cursurile Conservatorului de Muzică din București. Ca specializare și-a ales pianul, iar în paralel a studiat flautul timp de cinci ani.
 2. Delia a debutat în industria muzicală în 1999, pe când avea 17 ani, fiind încă la liceu, în clasa a XI-a. Alături de Nicolae Marin, cunoscut sub numele de scenă Nick, cei doi au format trupa N&D. Nick a fost principalul compozitor al trupei, iar cu N&D, Delia a cunoscut succesul la nivel naţional.
 3. Cei doi au lansat trei albume împreună, între 1999 şi 2003, "Altfel", "Face ce vreau" şi "Nu e vina mea". Hitul "Vino la mine” a rămas mulți ani în topurile muzicale.
 4. În 2003 Delia alege să se lanseze într-o carieră solo cu hitul "Parfum de fericire", piesă inclusă pe albumul cu acelaşi nume. În anul 2007 lansează albumul „Liste Up”.
 5. Delia nu a fost întotdeauna vedeta Antenei 1. Ea a participat în sezonul 4 la emisiunea “Dansez pentru tine” de la Pro TV, când a dansat împreună cu Ionel Petcu. Aceştia au luptat pentru Raul, un băieţel ce avea nevoie de o proteză la mână. Competiția a fost câștigată, în final, de Alex Velea şi Cristina Stoicescu.
 6. În 2010, Delia a colaborat cu Smiley pentru piesa “Secretul Mariei”. Această melodie a fost folosită pentru genericul primei telenovele realizate de Antena1, care a avut un succes imens. Pe aceeaşi coloană sonoră a mai fost inclusă şi piesa “Sufletul meu”. 
 7. Solista a pus şi-a împrumutat vocea pentru diverse filme de animaţie. În 2013 a fost Vexy în “Ştrumfii 2”, în 2014, Glim în “Mune: Garedianul lunii” şi doamna Hannigan în “Annie”.
 8. Nonconformista Delia a fost printre primele soliste care a apărut cu animale în videoclipuri. Cântăreaţa a lansat în 2014 videoclipul piesei “U (Fighting with my ghosts)”, în care apărea alături de o iguană cuminte şi simpatică, pe nume Frankie. Inedit este că reptila a fost ţinută în lesă, precum un căţeluş. Clipul a adunat aproape 6 milioane de vizualizări.
 9. Delia îşi pregăteşte cu minuţiozitate fiecare apariţie, astfel că niciodată nu o veţi vedea cu aceeaşi coafură sau îmbrăcată în aceeaşi ţinută. “Delia poartă peruci de când s-a întors din vacanţă, anul acesta. Are multe acasă, nici ea nu le mai ştie numărul. În plus, îi mai aduce peruci şi hairstylist-ul ei”, ne-au spus surse apropiate Deliei. Solista a participat la o şedinţă foto pentru coperta noului ei album “Live”, unde o veţi vedea cu peruci albastre şi roz, dar şi tunsă periuţă.
 10. În septembrie 2009, Delia a participat la “Cerbul de Aur”, unde a obţinut 10 puncte pentru interpretarea melodiei “I Will Survive” a cântăreţei Gloria Gaynor.

Loading...

Citește și

 • delia

  Delia le-a promis celor care au plătit între 490 și 690 de lei pentru un bilet cel mai tare show al unui artist român. Și s-a ținut de cuvânt. Pe lângă muzică live alături de o orchestră imensă, dans, culoare și efecte speciale, Delia's Winter Wonderland a însemnat și bucate alese pentru cei 900 de plătitori de bilete. Locurile VIP, pentru care s-a scos din buzunar 690 de lei de persoană au fost ocupate până la ultimul.

 • delia piesa noua the motans

  Reţeta succesului unui artist mai puţin cunoscut pare a fi o colaborare cu Delia. Aşa s-a întâmplat cu Denis Roabes (The Motans), care l-a finele anului trecut a lansat prima lui piesă "Versus", iar acum vine puternic cu "Weekend" alături de celebra artistă. Piesa lor a strâns aproape jumătate de milion de vizualizări în câteva ore de la lansare.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1