VIDEO: „Câteodată şi amanta poate fi o victimă”. Cine a tras concluzia asta

Adda 2.jpg

Adda nu plange ana batrana
Adda este cunoscută pentru hit-ul „Îți arăt că pot”, lansat acum un an, care are peste 9.000.000 de vizualizări pe canalul muzical YouTube
foto: arhiva personală
Citeste tot despre: 

S-a făcut remarcată cu superhit-ul „Îţi arăt că pot”, dar revine în atenția fanilor cu o melodie-surpriză. Adda cântă acum „Ana, zorile se varsă”, o piesă inspirată din folclor la care a filmat și un videoclip special, pentru care a avut nevoie de un machiaj care să o îmbătrânească zeci de ani.

Adda, pe numele real Ada Alexandra Moldovan (22 de ani), a lansat o nouă piesă, o adaptare pop a melodiei din folclor „Ana, zorile se varsă”, pe versurile interpretului Ioan Bocşa. La fel ca celelalte piese lansate de Adda, „Nu plânge, Ana” are un mesaj ancorat în realitatea cu care se identifică multe femei. O realitate care i-a marcat viaţa artistei, pentru că s-a întâmplat în jurul ei de nenumărate ori, chiar la prietene apropiate: cuplu, trădare, înşelare, decizii luate din frică, remuşcări tardive.

Adda.jpg

Adda nu plange ana batrana
Adda a participat la „Vocea României” în iarna lui 2013 și de atunci este una dintre colaboratoarele lui Marius Moga
foto: arhiva personală

„Am ţinut neapărat să cânt această piesă, pentru că mi-a plăcut foarte mult originalul din folclor, dar am vrut să spun povestea şi din altă perspectivă. Pentru dragoste e foarte uşor să faci orice şi e mai uşor să treci şi de o parte şi de altă a nefericrii, chiar dacă eşti soţie sau amantă. Câteodată şi amanta poate fi o victimă, când se îndrăgosteşte, iar soţia e o altă victimă, prin acceptarea realităţii pe care o trăieşte şi prin renunţarea la luptă. Concluzia e că fericirea noastră depinde doar de alegerile noastre şi trebuie să învăţăm să nu mergem mereu pe calea uşoară. Să facem ce trebuie făcut, pentru că greul trece şi va fi bine”, spune artista care are contract cu casa de producție „DeMoga Music”.

Iată melodia și câteva versuri:

„Draga mea, chiar dacă am la ușă cheie, / asta nu înseamnă că mă face să mă simt femeie. / Da, da, da, am fost și eu la fel ca tine, / tânără și subțirică. / Acum am pus câteva kile. / Ce să fac? / Cine suferă mai mult? / Eu nu-mi amintesc nici cum se simte un sărut. / Nu plânge, Ana! / Nu plânge, nu plânge Ana! / Când zorile se varsă, / el diseară vine, / el diseară vine-acasă, / la copii și la nevastă”

Ioan Bocșa: „Adda a reuşit să facă o melodie superbă”

Ioan Bocsa.jpg

Ioan Bocsa Adda folclor pop
Ioan Bocșa interpretează varianta originală a piesei din folclor „Ana, zorile se varsă”
foto: arhiva personală

„În primul rând mă bucur că melodia mea a stârnit nu numai interesul ascultătorilor, ci şi pe cel al compozitorilor şi al interpreţilor reprezentativi pentru alte genuri muzicale decât cel folcloric şi pentru alte generaţii. Am ascultat piesa Addei şi am acceptat cu plăcere ideea preluării fragmentului din piesă originală. Consider că a reuşit să facă o melodie superbă, care nu a ştribit cu nimic originalul, ba dimpotrivă, i-a adăugat şi alte valenţe expresive şi artistice, înnobilând-o”, a spus Ioan Bocşa, artistul care interpretează varianta folclorică. Lansarea melodiei cântate de Adda este o bucurie în plus pentru artist, deoarece acesta aniversează sâmbătă (13 decembrie) 67 de ani.

A fost îmbătrânită la machiaj

Pentru videoclipul melodiei „Nu plânge, Ana”, Adda a fost nevoită să petreacă ore în șir la machiaj, pentru a întruchipa o femeie trecută de mult de prima tinerețe.

Adda, imbatranita.jpg

Adda nu plange ana batrana
La filmarea clipului, Adda a petrecut ore în șir la machiaj, pentru a fi îmbătrânită
foto: arhiva personală

 

Loading...