El a realizat cel mai scump clip din folclorul românesc - VIDEO

CLIIMA20121214_0114_1.jpg

Solistul Ion Paladi a făcut pentru «Dorul Basarabiei» cel mai scump videoclip din folclorul românesc.

La vârsta de 28 de ani, Ion Paladi face cinste Moldovei. Artist emerit la răsărit de Prut, interpretul de muzică populară şi-a creat un public fidel datorită melodiilor interpretate.

După ce a impresionat în 2011 reușind să filmeze două videoclipuri bine primite la piesele "Foaie verde și-un chipper" și "Măicuța-i cântec și iubire", Paladi atrage din nou atenţia cu piesa dedicată zilei de 1 Decembrie, "Dorul Basarabiei".

Videoclipul a costat 5.000 de euro, fiind considerat cel mai scump din folclorul românesc, şi redă atmosfera de la mijlocul secolului trecut, când Basarabia a fost pierdut de România în favoarea Uniunii Sovietice. Filmul surprinde o poveste de dragoste, care începe în anii 1930. Copiii cresc şi se întâlnesc mereu pe acelaşi pod. Însă în 1940 pe acest pod a fost instalat un post de frontieră, odată cu alipirea Basarabiei la Uniunea Sovietică.

Povestea de dragoste cântată de Ion Paladi urmează istoria dramatică a acestui pământ, inclusiv deportările. Tinerii reuşesc, totuşi, să se revadă după o despărţire de aproximativ 20 de ani.

Pregătirile au durat peste două luni, iar filmările - 7 zile, în aer liber şi studio, filmările pe malul râului Prut şi la Podul de Flori la Ungheni - 2 zile.

Scena deportării a fost filmată la Gara Feroviară din Chişinău, unde există şi o placă comemorativă pentru victimele deportărilor, iar la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice a fost filmată scena cu elevii.Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1