Filmul românesc care va da peste cap Biserica Ortodoxă! Nimeni nu credea că așa ceva va fi făcut!

film-bor-10.jpg

Filmul "Un pas în urma serafimilor"

După mulți ani de filme despre comunism și mâncat ciorbă în bucătării românești, era timpul unui film despre ortodoxism, preoți și subalternii BOR. Ei bine, a venit, scrie Playtech.ro. 

Filmul „Un pas în urma serafimilor”, în regia lui Daniel Sandu, va fi lansat pe 22 septembrie 2017. Tema principală este sistemul abuziv subordonat Bisericii Ortodoxe Române, poate cea mai puternică și influentă corporație din România.

Așa cum e prezentat filmul, până va fi în cinema, vei vedea în el povestea lui Gabriel, un adolescent care își dorește să devină preot și intră într-un seminar teologic ortodox. Firesc, încearcă să se adapteze, dar ajunge să-și dea seama de găurile sistemului și nimerește în grupul copiilor problemă. Nu lipsesc: nebunia adolescenței, un pret incoruptibil, abuziv, un profesor laic corupt, lecții despre viață, minciună, manipulare și hoție.

La film se lucrează încă din 2008 și e primul lungmetraj al lui Sandu. Regizorul a studiat muzica și a absolvit Seminarul Teologic „Sfântu Gheorghe” din Roman. Nu e străin de mediu și l-ai putea vedea ca un Ion Creangă sau Tudor Arghezi, care au experimentat călugăria, biserica din interior, apoi și-au văzut de viața lor cu toate acele lecții la pachet.

Vezi VIDEO AICI

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1