Vă amintiți? Yul Brynner, cel mai sexy chel al anilor ʼ60

yul brynner actor vedeta internationala.jpg

yul brynner actor vedeta internationala
Yul Brynner, cel mai sexy chel al anilor ʼ60. A avut patru soții și numeroase amante
FOTO: cinemagia.ro

O legendă, un actor greu de egalat. Actorul Yul Brynner este considerat și astăzi cel mai sexy chel al anilor ʼ60 căruia i-au căzut la picioare cele mai frumoase și râvnite femei. “Magnificul” are o poveste de viață fabuloasă.

A rupt inimile multor femei. Chelia sa l-a făcut imediat remarcat, deși el și-a ras părul de pe cap pentru rolul principal din filmul de Oscar “Regele și eu” (The King and I). Rolul din film i s-a potrivit perfect: un fizic atletic impozant, o privire hipnotică, maniere asiatice. Pentru acest rol primeşte premiul Oscar pentru cel mai bun actor.

yul-brynner-premiul oscar.jpg

yul-brynner-premiul oscar
Pentru rolul principal din filmul “Regele și eu”, Yul Brynner a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor (1952)
FOTO: cinemagia.ro

Înfățișarea lui exotică, cu trăsături europene și asiatice, a întreţinut o atmosferă de mister asupra începutului vieţii sale și l-a ajutat mult în carieră. Chiar îi plăcea să-i inducă în eroare pe jurnalişti spunând că: “misterele copilăriei sunt singurul lucru care mai poate fi păstrat secret despre un actor.”

Marele actor Yul Brynner a fost foarte popular în anii ʼ60. A jucat fabulos în mari filme, de referință în conematografia mondială: “Taras Bulba”, “Frații Karamazov”, “Cei şapte magnifici”, “Anastasia”, “Regele și eu”, “Solomon și Sheba”, “Încă odată cu dragoste”, “Regii soarelui”, “Mercenarul de la miezul nopții”, “Umbra unui uriaș”, “Cei trei soldați ai aventurii”, “Misiune sinucigașă”, “Cel mai bun războinic”, “Nebuna din Chaillot”, “Adios, Sabata” și încă multe altele.

yul brynner rol asiatic.jpg

yul brynner rol asiatic
Yul Brynner a avut succes datorită Înfățișării sale exotice, cu trăsături europene și asiatice
FOTO: cinemagia.ro

Moare la 10 octombrie 1985 la New York, de cancer la plămâni. Cu ceva timp înainte să moară fondase societatea “American Cancer Society” şi înregistrase un clip împotriva fumatului, difuzat după moartea sa, în care spunea: “Acum, că m-am dus, vă spun: nu fumaţi!”

Mama lui Yul Brynner era româncă?

Iuli Borisovici Briner este numele real al actorului Yul Brynner. El însuşi spune că este născut la 7 iulie 1915 (deşi mai există două variante: 1917 şi 1920), pe insula Sahalin, din tată elveţian de origine mongolă şi mamă româncă de origine ţigănească. Fiul lui, Rock Brynner, într-o carte despre tatăl său, scrie ca Yul s-ar fi născut la Vladivostok la 11 iulie 1920, tatăl fiind un tehnician şi inventator elveţiano-mongol şi mama, Marussia, fata unui doctor rus.

În orice caz, după ce tatăl o părăseşte pe mama sa, aceasta se mută cu el la Pekin (acum Beijing), în China. Copilăria şi-o petrece acolo, dar la 10 ani ajunge la Paris, cu mama sa. Visul lui era să ajungă cântăreţ de cabaret şi învaţă să cânte şi la chitară. Este atras şi de circ și la 13 ani devine membru al unei trupe de circ ca mim, acrobat şi trapezist.

A avut însă un accident grav şi renunță la circ. Îşi reia studiile și se întreţine singur cu practicarea meseriilor: electrician, decorator şi maşinist la teatru. În cele din urmă ajunge cu un teatru rus în SUA unde se angajează ca speaker de limba franceză. De altfel, Yul Brynner a crescut cu o varietate de limbi care se învârteau prin casă: rusă, engleză, franceză, chineză, coreeană, cehă și japoneză. La cinci ani de când a ajuns în America şi-a făcut debutul pe Broadway. Odată cu premiul Oscar, primit în 1956 (la 36 de ani), a fost îmbrăţişat de Hollywood, dar n-a renunţat la teatru. Şi nici Hollywoodul n-a renunţat să-l răsfeţe cu roluri memorabile, precum cele din “Fraţii Karamazov” sau “Cei 7 magnifici”.

Yul Brynner, cel mai sexy chel al anilor ʼ60

Înfăţişarea luiYul Brynner, încărcată de sex appeal, a atras toată suflarea feminină de la Hollywood.  Marele actor a fost însurat de patru ori. Mariajele se destrămau pentru că actorul avea tot timpul amante. La 62 de ani, în 1983, actorul s-a însurat a patra oară, cu Kathy Lee, o balerină de doar 24 de ani. Yul Brynner a avut și numeroase aventuri cu mari vedete: Marlene Dietrich, Judy Garland, Joan Crawford şi Ingrid Bergman. Legătura cu Marlene.

Sursa: yulbrynnerphotographer.com

loading...
Loading...