Tupac Shakur s-a dat mort ca să nu fie ucis?

Citeste tot despre: 

Era un geniu, dar în acelaşi timp avea nenumăraţi duşmani. Cel mai bine vândut rapper din toate timpurile, Tupac Shakur, şi-a înscenat moartea în 1996, la numai 25 de ani, ca să nu fie ucis, susţin fanii săi.

Mulţi îl consideră ca fiind cel mai mare rapper al tuturor timpurilor, dar în timpul vieţii a avut numai probleme din cauza conflictelor cu legea. Tupac Shakur a fost acuzat de violenţă, abuz sexual, sodomie, abuz de droguri şi chiar a ajuns la puşcărie. Provenea dintr-o familie cu probleme, mătuşa lui, Joanne Chesimard, cunoscută sub numele de Assata Shakur, este actualmente prima femeie de pe lista cu cei 25 "cei mai căutaţi terorişti".

Ea este acuzată că ar fi ucis un poliţist în urmă cu 40 de ani după care a reuşit să se ascundă în Cuba. În noaptea de 30 noiembrie - 1 decembrie 1994, cu o zi înainte de a fi judecat pentru un abuz sexual, Tupac a fost împuşcat de cinci ori şi jefuit de oameni care purtau cagule pe cap.

A supravieţuit miraculous, dar era ameninţat cu moartea din toate părţile, din cauza legăturilor cu mafia şi alte grupări, dar şi a invidiei altor rapperi pentru succesul său. Obosit să se ascundă tot timpul, el ar fi luat hotărârea să-şi însceneze moartea. S-ar fi inspirat după scriitorul lui favorit, celebrul Niccolo Machiavelli, care şi-a înscenat şi el moartea pentru a scăpa de duşmani.

Ca să nu caute cineva cadavrul, inexistent, s-a zis că Tupac ar fi fost incinerat chiar în ziua morţii. Pentru a-şi susţine ideea înscenării, fanii spun că şi-ar fi încheiat lucrul la albume şi filme înainte de a se preface că a murit. Tot în acest sens s-a spus că, într-un nou videoclip, "Toss It Up", apărut postum, artistul poartă o pereche de pantofi tip sport creată mult după moartea lui.

De asemenea, cei care susţin că nu a murit spun că rapperul purta mereu o vestă antiglonţ, aşa că nu putea fi împuşcat mortal în noaptea de 7 septembrie 1996. De altfel, artistul a fost internat în spital şi s-a anunţat că ar fi murit abia şase zile mai târziu. Keffe D, un presupus asasin platit, aflat în maşina din care s-au tras gloanţele asupra lui Tupac Shakur, a mărturisit: "Sean Combs, adică rapperul P Diddy, mi-a spus că vrea să scape de Tupac şi de Suge Knight, şeful casei de discuri de care aparţinea Tupac. Am cerut un million de dolari în schimbul crimei". Fanii cred că artistul a aflat că se pusese un preţ pe capul lui şi şi-a falsificat moartea, fiindcă altfel nu mai avea nici o şansă să scape.

Era poreclit «Intelectualul»

Tupac Shakur era un cititor împătimit, căruia îi plăceau marii scriitori, cum ar fi Nicolo Machiavelli, William Shakespeare şi Sun Tzu. S-a născut la 16 iunie 1971 în cartierul East Harlem din New York. Numele lui a fost inspirat de la Tupac Amaru, un revoluţionar peruan care a condus o revoltă indigenă împotriva spaniolilor şi a fost executat.

Mama lui, Afeni Shakur, şi tatăl, Billy Garland, făceau parte din Panterele negre, mişcare revoluţionară afroamericană din 1960-1970. El a fost născut după ce mama lui a fost achitată într-un proces în care era acuzată de conspiraţie împotriva guvernului SUA. De la o vârstă fragedă, deşi era poreclit "Intelectualul", Tupac a trăit printre oameni certaţi cu legea.

A intrat în Cartea Recordurilor

La şcoală a învăţat poezie, jazz, balet, la 12 ani a jucat într-o piesă de teatru. Era un copil foarte iubit, pentru că avea simţul umorului şi un rapper de mare talent. S-a împrietenit cu Jada Pinkett, actualmente soţia lui Will Smith, care i-a rămas prietenă întreaga viaţă.

Se iubea cu fiica liderului local al partidului comunist din SUA. Cu numele de scenă 2Pac şi Makaveli, artistul a vândut peste 120 milioane de albume, intrând în Cartea Recordurilor drept rapperul care a vândut cele mai multe albume din lume. Albumul său "All Eyez On Me" este unul dintre cele mai bine vândute albume de hip hop din toate timpurile.


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1