Trupa Queen va avea propria monedă de cinci lire sterline! Anunțul făcut de chitaristul Brian May

trupa-queen.jpg

trupa queen
Queen a devenit extrem de cunoscută și de iubită în mijlocul anilor 1970

Membrii trupei Queen vor avea propria lor monedă! Activitatea lor de invidiat în industria muzicii va fi onhorată de către Royal Mint prin lansarea unor monede de colecție care vor intra curând în circulație. Cel care a făcut anunțul îmbucurător pentru fani a fost chiar chitaristul formației Queen, Brian May.

Designul mondedei comemorative, realiyat de către Chris Facey, a fost supervizat îndeaproape de către Brian May și Roger Taylor, doi dintre membrii celebrei trupe de rock, care a cucerit inimile a zeci de mii de fani din întreaga lume. Brian May a fost cel care i-a anunțat pe fani despre emiterea monedei, arătându-se extrem de entuziasmat. 

„Este un moment de genul «Cine ar fi crezut?!». Avem o monedă de 5 lire sterline, emisă de Royal Mint, personalizată. Pe o parte este regina, pe cealaltă parte, Queen. Asta nu s-a mai întâmplat până acum. Va fi disponibilă pentru cumpărare în mai multe variante, însoţite de cutii special realizate”, a precizat May într-un mesaj video.

queen.jpg

queen
Trupa Queen este una dintre cele mai iubite formații de muzică rock din toate timpurile

Potrivit paginii online Royal Mint, aceasta este prima monedă dintr-o nouă serie care va sărbători artişti britanici emblematici. La rândul său Chris Facey s-a arătat încântat de faptul că a avut ocazia să colaboreze cu legendara Queen. „Este o mare onoare pentru mine să fiu ales. Nu doar pentru că este una dintre trupele mele preferate, dar şi pentru că este prima dată când o trupă apare pe o monedă britanică”, a transmis Facey.

Brian May, colegul și prietenul lui Freddie Mercury

Într-un interviu acordat revistei „Sunday Times“, muzicianul englez Brian May a dezvăluit că toţi membrii trupei Queen ştiau că Mercury fusese testat seropozitiv, însă nimeni nu discuta despre acest lucru. Mai mult, în momentul în care i-a anunţat oficial, artistul a precizat că nu doreşte să vorbească despre boala sa, tocmai pentru a nu-i afecta în vreun fel, relatează adevarul.ro. 

brian-may.jpg

brian may
Brian May, chitaristul formației Queen, în tinerețe

Brian May a declarat că a suferit teribil văzându-şi colegul şi prietenul suferind atât de mult. Chitaristul Queen a dezvăluit şi că Freddie Mercury îşi pierduse aproape în întregime un picior cu puţin timp înainte de a muri, dar că nu căuta compasiunea celor din jur, prefăcându-se că este perfect apt de muncă, în ciuda faptului că semnele bolii nu puteau fi trecute cu vederea.

 
 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1