Swayze, o viaţă de excese: alcool, droguri, ţigări

Citeste tot despre: 

Bătălia sa crâncenă cu boala a impresionat profund oamenii de pretutindeni. Medicii nu-i mai dăduseră şansa de a trăi decât maximum un an după diagnosticarea cancerului pancreatic. Acum, doctorii vin cu o veste-şoc : Patrick Swayze era o bombă cu ceas!

La 1 iunie 2000, Swayze se urcă în avionul său Cessna şi pleacă de la Van Nuys, California, către Las Vegas.

Din cauza unei depresurizări, e la un pas de catastrofă. Scos mai mult mort decât viu din avion, Patrick Swayze este transportat de urgenţă la spital.

Aici medicii descope­­ră că suferise o severă intoxicaţie cu monoxid de carbon.

"O intoxicaţie de acest gen poate fi ca o bombă cu ceas pentru organism. Pentru că toxinele înmagazinate în corp nu se mai elimină, ele pot ataca şi afecta grav organele interne, dezvoltând în timp probleme vasculare sau afectând metabolismul. Dar toate astea se întâmplă în timp", se arăta în raportul făcut de medicii clinicii Cedars Sinai în urmă cu nouă ani.

Şi iată că bomba a explodat după opt ani.

Lupta pentru viaţă

Nebuniile tinereţii l-au făcut să exagereze cu dorgurile şi alcoolul. Când aflat că este bolnav de cancer a regretat amarnic, însă a continuat să lupte.

El a reuşit să-şi prelungească viaţa cu aproape doi ani printr-o voinţă uimitoare, refuzând să ia calmante. A trecut prin "infernul" unor dureri de neînchipuit, dar nu s-a plâns niciodată.

A muncit neîntrerupt, a filmat pentru un nou serial, nu s-a lăsat înfrânt. În ultima vreme s-a retras la fermă, paradisul său, după cum o numea, unde şi-a alinat suferinţa în compania propriilor animale: 700 de vaci, 20 de cai, câini, păuni, găini.

Medita, bea sucuri de fructe şi legume şi studia puterea vindecătoare a cristalelor. Şi-a dorit să moară ca un cowboy, încălţat în cizme. Conform ultimei sale dorinţe, Patrick va fi incinerat.

«Am demoni în mine!»

De multe ori a sfidat moartea: a supravieţuit prăbuşirii cu avionul şi unor căderi de pe cal, în urma cărora a rămas paralizat temporar de la brâu în jos.

"Am demoni în mine, dacă nu-i cotrolez, mă vor ucide", spunea. A fost dependent de alcool şi cocaină, după ce sora sa s-a sinucis, şi fuma 60 de ţigări pe zi.

A refuzat să se lase de tutun, deşi suferea de cancer. Voia să mai trăiască, dar s-a împăcat şi cu moartea: "Nu ştiu cum e dincolo. Dar cred că e ceva din noi care nu moare niciodată. Dragostea este singurul lucru pe care îl putem lua cu noi după moarte".Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1