„Sper să ajungă după gratii!” Cate Blanchett a dezvăluit că a fost hărțuită sexual de Harvey Weinstein

cate_blanchett.jpg

Cate Blanchett, dezvăluiri intrigante despre producătorul Harvey Weinstein
Foto Instagram

Actrița de origine australiană Cate Blanchett, în vârstă de 48 de ani, a declarat recent că și ea fost victima abuzurilor sexuale pe care le făcea producătorul Harvey Weinstein.

În cadrul unui interviu pentru Variety, Cate a recunoscut că și ea se numără printre sutele de fete hărțuite sexual de către producătorul de film, în vârstă de 66 de ani, nevrând însă să detalieze foarte mult subiectul. Actrița a fost protagonistă în câteva filme produse de Harvey Weinstein, printre care și „Carol”, pentru care Cate Blanchett a primit premiul AACTA, pentru cea mai bună actriță. Aceasta a fost întrebată dacă lucrând cu Weinstein a avut parte de același tratament de care s-au plâns multe alte actrițe, iar răspunsul ei a fost unul afirmativ. „Da, m-a hărţuit sexual. Dar cred că în primul rând a vânat, la fel ca majoritatea prădătorilor, persoanele vulnerabile. Am avut un presentiment rău în privinţa lui, încă de la început. Obișnuia să îmi spună des: «Noi nu suntem prieteni». Spunea asta pentru că am refuzat să fac anumite lucruri pe care mi le-a cerut“, a declarat actrița. Cate a adăugat, de asemenea, că speră că producătorul va plăti pentru aceste fapte, la închisoare.

harvey-weinstein1111.jpg

Harvey Weinstein, acuzat de hărțuire sexuală, de încă o actriță importantă
Foto: Getty

Deși nu a dat prea multe detalii referitoare la cele întâmplate, actrița, care este o susținătoare a campaniilor împotriva abuzului sexual, precum „Time's up”, a făcut totuși un prin pas către sprijinirea simbolică a celorlalte victime, fiind prima dată când aceasta a decis să admită că producătorul a avut un comportament neadecvat față de ea. Printre cele aproape 100 de femei care l-au acuzat pe producătorul american de film că le-a hărţuit sexual, le-a violat şi le-a şantajat, se numără nume mari de la Hollywood precum Gwyneth Paltrow, Salma Hayek, Ashley Judd sau Cara Delevingne.
Nu sunt puține persoanele care susţin că Harvey Weinstein a reuşit să-şi ascundă abuzurile vreme de 30 de ani cu complicitatea oamenilor din industrie,  actorul George Cloony fiind un susținător al acestei afirmații. După ce scandalul a luat amploare, Harvey a fost concediat, părăsit de soție și se află încă sub ancheta poliției.
Cate a comentat, în timpul interviului, și asupra cazului lui Woody Allen, care a fost acuzat de către propria lui fiică, că ar fi violat-o când aceasta avea șapte ani. „Evident, Dylan Farrow a trăit într-o lume plină de durere și dacă acest caz nu a fost judecat corect trebuie să fie redeschis și trebuie să se întoarcă în instanță pentru că acela este un loc unde lucrurile pot fi rezolvate”, a susținut Cate. Ea a lucrat, de asemenea, și cu Woody Allen, având rolul principal în filmul „Blue Jasmine”, regizat de acesta, peliculă care i-a adus actriței și un premiu Oscar. Blanchett a mărtusit, totuși, că atunci când lucra cu regizorul, nu știa despre acuzațiile incriminatoare făcute de fiica lui.

 

 

Loading...

Citește și

  • premii, bafta, diamante, cate

    Panică! După ce Julie Walters şi-a pierdut unul dintre cerceii cu diamante împrumutaţi, care costau cât casa ei, la gala premiilor BAFTA, cea mai elegantă vedetă, Cate Blanchett, a fost terorizată să nu păţească la fel.

  • Obrazul fin cu cheltuială se ţine, zice o vorbă din popor! Azi-noapte, la Gala Oscar toate vedetele au strălucit în lumina reflectoarelor. Click! vă prezintă cât a costat machiajul fiecărei vedete în parte.