Soţul lui Celine Dion a murit după o suferinţă cumplită

ap_100216039063.jpg

Celine Dion şi Rene Angelil au fost căsătoriţi 21 de ani
foto: AP

Soţul lui Celine Dion (47 de ani), Rene Angelil, a murit la vârsta de 73 de ani, joi (14 ianuarie). Căsătorit cu artista din 1994, el s-a luptat multă vreme cu cancerul.

"Rene Angelil, 73 de ani, a murit în această dimineaţă (nr. 14 ianuarie), la casa sa din Las Vegas, după o lungă şi curajoasă luptă cu cancerul", a declarat un reprezentant al celor doi, conform ABC News.

În august 2014, artista a anunţat că îşi amână cariera pe termen nedefinit pentru a fi alături de soţul ei, care a fost diagnosticat cu cancer în 1999 (ea s-a retras şi atunci din muzică). Angelil a fost operat în 2013, iar o parte din limbă i-a fost îndepărtată, motiv pentru care capacitatea de a vorbi a fost limitată. 

"Vreau să mă dedic 100% îngrijirii soţului meu şi pentru asta, trebuie să dedic tot timpul lui şi copiiilor mei", a spus atunci Celine Dion. 

A descoperit-o pe Celine Dion la 12 ani

Rene Angelil s-a născut în Montreal şi a fost cântăreţ în anii 1960, înainte de a deveni manager. El a descoperit-o pe Celine Dion, când acesta avea doar 12 ani, în 1981. Cântăreaţa, cea mai mică dintr-o familie cu 14 copii, i-a trimis lui Angelil o melodie cântată şi scrisă de ea. Angelil a fost atât de impresionat de vocea lui Celine Dion, încât şi-a ipotecat casa pentru a scoate primul album al artistei, "La voix du bon Dieu" şi le-a dus pe ea şi pe mama acesteia într-un turneu în Canada, Japonia şi Europa.

celine dion rene angelilZoom
Rene Angelil şi Celine Dion, la începutul colaborării profesionale
Foto: lipstickalley.com

Angelil, care avea deja la activ două divorţuri şi trei copii, a început o relaţie cu Celine Dion când aceasta avea 19 ani. Cântăreaţa a făcut anunţul relaţiei lor în cartea care a însoţit al treilea album în engleză al său, "The Colour of My Love", din 1993. Nunta, care a avut loc în 1994, la Montreal, a fost transmisă live la televiziunea canadiană.

celine dion rene angelilZoom
Celine Dion şi Rene Angelil, în ziua nunţii

Cei doi au avut împreună trei copii: Rene-Charles (14 ani) şi gemenii Eddy şi Nelson (5 ani).

Celine Dion a vândut zeci de milioane de album, iar seria de concerte de la Las Vegas, organizată de Angelil, a generat vânzări de bilete de peste 500 de milioane de dolari.

Celine Dion şi soţul ei, în cele mai frumoase poze de familie

Căsnicia lui Celine Dion cu Rene Angelil s-a întins pe două decenii, marcate de multe momente frumoase, despre care puteţi citi aici. Am realizat o galerie foto pe care vă invităm s-o vizionaţi mai jos.

 • celine dion rene angelil
  Rene Angelil alături de Celine în 1999
  foto ap
 • celine dion rene angelil
  Rene si Celine în 2004
  foto photoland/wenn
 • celine dion rene angelil
  Rene Angelil alături de Celine în 2008
  foto photoland/wenn
 • celine dion rene angelil
  Celine Dion si Rene alături de cei trei copii
  foto photoland/wenn
 • celine dion rene angelil
  Celine Dion si Rene în 2013
  foto photoland/wenn
 • Casino caesars palace las vegas
  Cazinoul Caesars Palace din Las Vegas a adus un tribut în memoria lui Rene
  foto guliver/gettyimages
 • Maximize

1/6
loading...

Citește și

 • celine dion rene angelil

  A fost o poveste de dragoste care nu a urmat normele tradiționale, dar care a îndurat toate greutățile vieții. René Angélil o cunoaște pe Céline Dion (47 de ani) pe când ea avea doar 12 ani, iar el 38, și se îndrăgostește nespus de vocea ei. A fost atât de impresionat de abilitățile ei artistice încât și-a ipotecat casa pentru a o lansa pe scena muzicală. În timp, relația lor a devenit una amoroasă, deși între ei era o diferență de 26 de ani.

 • celin dion sot rene angelil

  Soțul lui Céline Dion a pierdut lupta cu cancerul, joi dimineață (14 ianuarie). Artista și René Angélil au avut parte de un mariaj ca-n filme, care a durat mai mult de două decenii. Prima lor întâlnire a avut loc pe când cântăreața avea doar 12 ani, atunci când managerul René, care avea 38 de ani, a surprins-o cântând și a fost impresionat de vocea ei.

 • celine dion rene angelil

  Așa cum era de așteptat, Céline Dion (47 de ani) și-a anulat concertele pe care trebuia să le susțină în acest weekend (16-17 ianuarie), în Las Vegas. Soțul artistei, René Angélil a murit joi dimineață (14 ianuarie), după o luptă cumplită cu cancerul, la vârsta de 73 de ani.

 • celine dion walmart melodii

  Melodiile faimoasei cântărețe Celine Dion sunt considerate depresive, iar angajații unui supermarket foarte cunoscut în America refuză să-i mai difuzeze melodiile pe motiv că îi întristează pe angajați, care nu mai sunt la fel de motivați să lucreze.

 • celine dion rene copiii lor

  Peste chipul radiant al celebrei cântărețe, anii s-au așternut foarte greu, însă cei trei copii ai săi cu soțul ei, René-Angelil, adolescentul René-Charles și gemenii Eddy și Nelson, au crescut foarte mult!

 • celine-dion-si-sotul

  Cântăreaţa Céline Dion (46 de ani) şi-a anulat toate concertele pentru a sta la căpătâiul soţului ei, René Angelil (72 de ani), care este bolnav grav.