Sigmund Freud & Martha Bernays, 53 de ani de mariaj şi şase copii. Ce i-a scris psihanalistul muzei lui în 900 de scrisori

profimedia-0156475437.jpg

Hitler i-a trimis pe soţii Freud în exil, în Marea Britanie @profimedia
clickpentrufemei.ro
Citeste tot despre: 

În 1882, tânărul Freud a întâlnit-o pe Martha, fiica unui evreu înstărit, şi s-a îndrăgostit pe loc de ea. În timpul celor patru ani şi jumătate de logodnă, acesta i-a scris alesei sale nu mai puţin de 900 de scrisori, considerate ca fiind parte a „celei mai bune literaturi de dragoste din lume”.

Relaţia pe care Sigmund a avut-o cu mama celor şase copii ai lui a fost una aparte. După ce au stat separaţi mai bine de patru ani, s-au reunit ulterior şi au rămas împreună peste cinci decenii. Ce fel de mariaj au avut cei doi?

O iubire care a rămas în istorie, mai ales prin corespondenţa memorabilă dintre Sigmund şi Martha. Aşa se poate descrie relaţia complexă pe care au avut-o psihanalistul, mai bine de cinci decenii, cu cea care i-a fost şi muză, şi cel mai aspru critic.

Cine a fost Martha?

Femeie modernă, destul de avansată pentru timpul ei, Martha a fost o sursă nesecată de inspiraţie pentru Freud, care a devenit psihanalist datorită ei. În ciuda efectului benefic pe care l-a avut asupra lui, Martha descria munca partenerului ei de viaţă ca fiind „pornografie”.

Citește aici povestea fabuloasă a cuplului Sigmund Freud și Martha Bernays!

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1