Și celebrităţile plâng! Uite care sunt vedetele care se luptă cu boli grele

selena.jpg

Selena Francia
Selena împreună cu prietena ei, Francia, care i-a donat un rinichi
Foto: Instagram

Le vedem mereu frumoase şi strălucitoare, însă în spatele reflectoarelor se ascund drame! Cel mai cunoscut caz de vedetă grav bolnavă este cel al actriţei şi cântăreţei Selena Gomez, care a fost la un pas să fie ucisă de o boală extrem de gravă, lupus eritematos sistemic (LES). Dar mai sunt şi alte vedete care se luptă cu boli grele, pe care vi le prezentăm mai jos.

În vârstă de 25 de ani, Selena Gomez a fost diagnosticată cu boala autoimună lupus în 2015. Din cauza teribilei maladii, vedeta a suferit de anxietateşi depresie. apoi, a fost la un pas să facă un blocaj renal, în urma căruia şi-ar fi putut pierde viaţa. Unica ei salvare a fost un transplant de rinichi. A avut noroc pentru că cea mai bună prietenă a ei, Francia Raisa, s-a oferit să-i ofere un rinichi. “Chiar a fost o problemă de viaţă şi de moarte”, a mărturisit vedeta. Lupusul este o boala autoimună caracterizată prin producerea unor anticorpi neobişnuiţi în sange care atacă celulele pe care ar trebui să le protejeze. Din această cauză, nu mai funcţionează bine organele, ducându-se la insuficienţă renală, pancreatită, boli grave ale ficatului şi infecţii care provacă moartea. În prezent nu există leac pentru lupus.

lady_gaga

Lady Gaga
Lady Gaga are dureri insuportabile
Foto: Guliver splashnews

 

Lady Gaga, chinuită de fibromialgie

În 2017, cântăreaţa Lady Gaga (32 de ani) s-a internat fulgerător în spital, pe motiv că nu mai suportă durerile de la fibromialgie, boală de care suferă. Această maladie se caracterizează prin dureri ale muşchilor şi în tot organismul, stare de oboseală şi depresie. Din cauza bolii, Lady Gaga a anulat o serie de concerte anul trecut. Vedeta este foarte chinuită de fibromialgie. Ea a mărturisit că este obilgată să folosească pături calde, saună cu infraroşii şi băi Epsom pentru a-şi mai domoli durerile foarte mari.

gigi_hadid_spl1673147_001.jpg

Gigi Hadid
Gigi Hadid, prea slabă de la boală
Foto: Guliver splashnews

 

Gigi Hadid se luptă cu boala lui Hashimoto

În luna februarie, fotomodelul Gigi Hadid (22 de ani) a dezvăluit pentru prima oară că suferă de o boală autoimună. Răspunzând criticilor care i-au reproşat că este prea slabă, vedeta a mărturisit că de vină este maladia de care suferă, mai precis boala lui Hashimoto. De ani de zile se luptă cu această afecţiune care îi dă oboseală extremă, tulburări de metabolism. Face tratamente permanente sub supraveghere medicală împotriva bolii. Boala Hashimoto sau tiroidita Hashimoto este o boală autoimună în care sistemul imunitar creează anticorpi cu rolul de a distruge hormonii glandei tiroide. Organismul începe să se autodistrugă, fără ca să facă diferența dintre o amenințare și propriul mecanism de funcționare.

bella_hadid_spl1671625_001.jpg

Bella Hadid
Bella a fost ţintuită la pat de boală
Foto: Guliver splashnews

 

Bella Hadid a fost diagnosticată cu boala Lyme
Fotomodelul Bella Hadid (21 de ani) are de luptat de asemenea cu o maladie gravă. Ea a fost diagnosticată cu boala Lyme în 2012. Din această cauză a ratat o carieră în domeniul echitaţiei. “A fost un şoc pentru mine. Credeam că am să călăreasc cai întreaga viaţă. Dar boala m-a obligat să renunţ”, a povestit celebrul manechin. Din cauza bolly, Bella a zăcut la pat şi a fost internată în spital. În prezent primeşte tratament în mod regulat. Boala Lyme, cunoscută şi sub denumirea de infecţia Lyme, este o afecţiune bacteriană transmisă de capuşe, insecte ce poartă o bacterie numita Borrelia burgdorferi. Din punct de vedere clinic, boala prezintă o mare varietate deoarece poate afecta mai multe organe, iar simptomele ei mimează diferite boli, diagnosticul punând medicul în dificultate.

kim_kardashian_spl1662661_001.jpg

Kim Kardashian
Kim a încercat să ascundă cât a putut semnele bolii
Foto: Guliver splashnews

Kim Kardashian, chinuită de psoriazis
Psoriazisul este o boală cronică autoimună, în majoritatea cazurilor de proveninţă ereditară. Vedeta americană de televiziune Kim Kardashian (37 de ani) suferă îngrozitor din cauza acestei maladii. Boala face ca să-i apară pete roşii, porţiuni de piele care se descuamează, îi crapă şi sângerează. Din această cauză are mereu dureri, senzaţie de arsură şi mâncărimi îngrozitoare. Multă vreme s-a tot chinuit să ascundă crustele. Însă cu timpul a “învăţat să se accepte aşa cum este”, spun apropiaţii. A încercat tot felul de tratamente scumpe, însă nu au dat rezultate. Petele roşii şi sângerânde reapar din timp în timp.

halle_berry_spl1578589_001.jpg

Halle Berry
Halle se luptă să ţină boala sub control
Foto: Guliver splashnews

Halle Berry, comă de la diabet

Frumoasa actriţă Halle Berry (51 de ani) suferă de diabet tip 2 de la vârsta de 19 ani. La 22 de ani, a fost în comă din cauza bolii şi, în anul 2010, când a adus-o pe lume pe micuţa Nahla, fructul legăturii cu fotomodelul Gabriel Aubry (41 de ani), a fost de multe ori internată în spital. În 2013, când a rămas însărcinată cu actorul Olivier Martinez (52 de ani), şi-a pus din nou viaţa în pericol. Vedeta spune că a învăţat să ţină boala sub control. Cumplita maladie o obligă să ducă o viaţă sănătoasă. Diabetul este o boală care poate duce la multe complicații majore, precum boli ale rinichilor până în punctul în care pacientul are nevoie de dializă, boli ale inimii, amputări netraumatice și chiar boala Alzheimer

 

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1